Etusivu
Viikon muutos
Asumisen ABC
Muutosvinkit
Erilaista asumista
Arkisto
Linkit
Toimitus
Ilmottautuminen
 

   

Matto mittojen mukaan!

Maton teettäminen ei ole välttämättä niin kallista kuin olet luullut. Jos kaupan valikoimat tuntuvat suppeilta, teettämällä saa mieleisensä ja laadukkaan maton. Kuopiolainen Minna Heikkinen päätti teettää olohuoneensa uuteen sisustukseen sopivan maton paikallisessa kutomossa.

Käsityöyrittäjät Raija Pelkonen, Tuula Tuunainen ja Anne Lindström tutustuivat Ingmanin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa Siilinjärvellä. Aikuisopiskelijalinjan jälkeen naiset päättivät yhdessä perustaa mattokutomon, koska arvelivat, "ettei kukaan enää tämän ikäisiä naisia työllistä…"

Sisustukseen sovitellen

Minnan luonnonvalkoinen matto tehtiin kotimaisesta trikoosta ja ontelokuidusta, joka on kierrätysmateriaalia. Matto kantattiin samalla punaisella huonekalukankaalla, jolla Minnan uusi sohvakin on verhoiltu. Tuula Tuunainen kertoo Minnalle, että maton voi halutessaan pestä vaikka juuriharjalla järvessä. Ainoastaan kanttauksesta voi aluksi lähteä hieman väriä.

Raija Pelkonen uskoo, että maton teettäminen kannattaa, koska he pyrkivät toteuttamaan asiakkaan toiveita niin paljon kuin mahdollista. Kutomossa teetetty matto on myös monivuotinen ilo, sillä se on yhtä kestävä kuin entisaikojen räsymatot.

Teetetty matto maksoi 48 euroa neliö. Hinta sisälsi suunnittelun ja työn, mutta kanttauksesta laskutetaan erikseen.

Toimittaja
Heli Kivimäki

Lisätietoja
Mattokutomo Tekstiili Artella
Kisällinkatu 12, 70780 Kuopio
Puh: 017-263 4880, matkapuh: 050 302 4055
Sähköposti: tekstiili.artella@dnainternet.net

Takaisin muutosvinkkeihin
  

Etusivu | Viikon muutos | Asumisen ABC | Muutosvinkit | Erilaista asumista
Arkisto | Linkit | Toimitus | Ilmottautuminen