Etusivu
Viikon muutos
Asumisen ABC
Muutosvinkit
Erilaista asumista
Arkisto
Linkit
Toimitus
Ilmottautuminen
 

  

Omaa aikaa ja mielenrauhaa
posliininmaalauksesta

Posliininmaalus on suosittu harrastus, jota voi harrastaa kansalaisopistojen ja työväenopistojen kursseilla ympäri Suomen. Kursseja on tarjolla paljon, ja hinnat vaihtelevat n. 150 mk – 250 mk. Posliininmaalaus on tarkkaa ja kärsivällisyyttä vaativaa työtä, yhteen työhön voi aikaa kulua kymmenenkin tuntia.

Maalauksen aiheena voi kukin käyttää mitä mieleen juolahtaa, kukista, marjoista ja maisemista erikoisempiinkin asioihin. Inspiraationlähteitä löytyy jokaisen omasta elämästä ja ympäristöstä, kunhan pitää silmänsä avoinna!

Pikku-ukkoja ja maitokannuja

- Eniten tykkään maalata astioita, lautasia ja tarjottimia. Syksyllä alan tehdä maitokannuja, ne viehättää. Pienten ukkojen, figuurien tekeminen vie hirveästi aikaa ja on sellaista pientä räpellystä, siitä oikeastaan tykkään vähiten, kertoo Merja Viinamäki posliininmaalausharrastuksestaan.

Työhön tarvitaan posliinia, siveltimet, värit, tärpättiä ja laventelia. Posliinia, posliininmaalaustarvikkeita sekä maalausohjeita saa askarteluliikkeistä. Kirjastoista löytyy laaja valikoima posliininmaalausoppaita.

Hyvää oloa ja onnistumisen tunnetta

- Joskus maalaaminen sujuu kuin tanssi. Työstä saa hyvänolon ja onnistumisen tunteen. Toki tulee sellasiakin aikoja, että turhaan istuu kolme tuntia maalaamassa, eikä suti kertakaikkiaan tee mitä haluan, Merja Viinamäki kertoo.

Toimittaja
TIINA SUVANTO

Lisätietoja:

Posliininmaalauskirjallisuutta
http://www.raaseu.fi/pattijoki/posliini.htm

Kansalaisopistot Suomessa
http://www.oph.fi/koulutusoppaat/aikopas/osoitteisto/kansalais.html

Takaisin muutosvinkkeihin
  

Etusivu | Viikon muutos | Asumisen ABC | Muutosvinkit | Erilaista asumista
Arkisto | Linkit | Toimitus | Ilmottautuminen