Etusivu
Viikon muutos
Asumisen ABC
Muutosvinkit
Erilaista asumista
Arkisto
Linkit
Toimitus
Ilmottautuminen
 

   
Christian Nimmrichter

Sacher-kakku

Christian Nimmrichter tarjosi Kodin kääntöpiirin kuvausryhmälle mainiota itävaltalaisen sukureseptinsä mukaan leivottua Sacher-kakkua. Reseptiään hän ei suostunut paljastamaan. Tässä yksi versio reseptistä rakastetun kakun valmistamiseen.

Itävaltalaisia perinteitä kunnioittaen Sacher valmistetaan aina voista ja tummasta täyteläisestä suklaasta vahvaksi ja aromikkaaksi, ilman kohotusaineita tai keinotekoisia aromiaineita.

Kakkupohja

Pohjan valmistamisessa kannattaa panostaa valkuaisten ja keltuaisten riittävään vaahdottamiseen. Vaahdottamisesta kakku saa kuohkean rakenteensa.

Kakku valmistetaan suklaisesta kakkupohjasta, väliin laitetaan aprikoosihilloa ja halutessa myös vaniljavoikreemiä. Lopuksi kakku kuorrutetaan tummalla suklaalla. Sacherkakku säilyy hyvin, ja ilman kuorrutusta täytetyn kakun voi myös pakastaa.

Pohjan ainekset:

3 dl sokeria
150 g voita
150 g taloussuklaata
ripaus suolaa
4 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl perunajauhoja
1,75 dl karkeita vehnäjauhoja
4 rkl maitoa
4 valkuaista
kostuttamiseen appelsiinimehua
300 g aprikoosimarmeladia

Kuorrutus

Ohjeen kuorrutus valmistetaan kaakaotomusokerista. Suklaisemman kuorrutuksen voi valmistaa sekoittamalla keskenään 2 dl tomusokeria, 200 g tummaa mikrossa tai vesihauteessa sulatettua taloussuklaata ja 1/2 dl vahvaa kahvia.

Kuorrutuksen ainekset:

170 g taloussuklaata
100 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä

Valmistus

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset ja hieman suolaa. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita pieninä annoksina sulaneeseen suklaaseen pari lusikallista vaahtoa ja maito. Tämän jälkeen suklaan voi lisätä voi-sokerivaahtoon, ilman että se muuttuu rakeiseksi.

Siivilöi jauhot ja leivinjauhe taikinaan. Vaahdota valkuaiset erikseen ja käännä ne varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn pyöreään vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.

Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen vuoasta. Halkaise, kostuta tilkkasella appelsiinimehua ja levitä väliin kerros aprikoosimarmeladia. Levitä loput marmeladista kakkupohjan pintaan ja reunoille.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää nokareittain huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vesi. Kaada haalea kuorrutus kakun päälle ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi myös reunoille.

Sacher-kakun kanssa tarjotaan wieniläisittäin kermavaahtoa.

Toimittaja 
Henna Peltola

Takaisin muutosvinkkeihin
  

Etusivu | Viikon muutos | Asumisen ABC | Muutosvinkit | Erilaista asumista
Arkisto | Linkit | Toimitus | Ilmottautuminen