Etusivu
Viikon muutos
Asumisen ABC
Muutosvinkit
Erilaista asumista
Arkisto
Linkit
Toimitus
Ilmottautuminen
 

   

Vaatekaapista lapselle iloinen lelukaappi

Sisustusarkkitehti Anne Karlsson ideoi kuusivuotiaan Atte Virtaniemen huoneeseen veikeän lelukaapin. Enemmän kuin rahaa tähän hankkeeseen tarvittiin mielikuvitusta.

Vanhasta vaatekaapista irrotettiin peililiukuovet ja vaatetanko. Kaapin takaseinä maalattiin iloisen siniseksi. Peiliovet laitettiin talteen odottamaan Aten kasvamista, joten kaapin saa tarvittaessa muutettua takaisin nuoren miehen vaatekaapiksi.

Maalisuti viuhuamaan ja koukkukaupoille

Volanto-Virtaniemen perheessä maalina oli tavallista remontti-ässää, mutta urakoitsija Markus Ojanen neuvoo käyttämään kalusteissa mieluummin kestävämpää akryylimaalia. Kaapin takaseinässä kulutus ei tosin ole niin suurta, etteikö remontti-ässäkin sitä kestäisi.

Avomalliksi muuttuneeseen kaappiin asennettiin muutama hylly pehmoeläimille ja muille leluille. Koululaukku sai oman koukkunsa ja legoja varten hankittiin siniset muovilaatikot. Huoneesta tuli vielä pirteämpi, kun Aten äiti Päivi Volanto maalasi kasan puisia vetonuppeja sinisiksi ja vaihtoi kerralla koko kaapiston vetonupit.

Sininen linja

Kokonaisuuden kruunaa Anne Karlssonin pystysuora "sininen soiro" kaappia vastapäätä. Eli yksi noin 60 sentin levyisistä seinälevyistä maalattiin samalla sinisellä kuin kaapin takaseinä, muut jätettiin valkoisiksi. Sininen molemmin puolin huonetta tuo sinne yhtenäisyyttä ja värit tukevat toisiaan. "Soiroon" voi kiinnittää vaikkapa piirustuksia tai käyttää sitä ilmoitustauluna.

Toimittaja 
Heli Kivimäki

Takaisin muutosvinkkeihin
  

Etusivu | Viikon muutos | Asumisen ABC | Muutosvinkit | Erilaista asumista
Arkisto | Linkit | Toimitus | Ilmottautuminen