Etusivu
Viikon muutos
Asumisen ABC
Muutosvinkit
Erilaista asumista
Arkisto
Linkit
Toimitus
Ilmottautuminen
 

   

Punatiilinen takka 
meksikolaisdirektiivien mukaiseksi

Eija Johansson halusi muutoksen takkahuonetta hallitsevaan punatiiliseen, varsin isokokoiseen takkaan. Takka on aikoinaan erittäin siististi muurattu, Eijan mielestä kenties liiankin siististi sopiakseen huoneen uuteen meksikolaistyyliin.

Muurari avuksi

Apuun kutsuttiin muurari Jere Nissinen, joka esitteli Eijalle takan uudistamisen vaihtoehdot. Takan voi maalata, jolloin sama säntillinen tiilikuvio näkyy muotona maalin alta. Ulkonäköön voidaan vaikuttaa myös sauman värillä.

Tiilistä muurattu takka voidaan myös pinnoittaa. Pinnoitteiksi sopivat parhaiten erilaiset rappaukset kuten kuultorappaus, ohutrappaus eli slammaus ja kolmikerrosrappaus. Pinnan voi slammata vaaka- tai pystysuunnassa tai hiertää, jolloin takalle saadaan elävämpi pinta. Hiertokuvio on sama kuin rapatun talon julkisivussakin.

Pinnoitteella saadaan tiilikuvio piiloon joko täysin, tai kuten Johanssonien tapauksessa tiilikuvio jätettiin näkyviin sellaisenaan parissa kohdassa. Pinnoittamiseen käytetään julkisivupinnoitteita, joita löytyy värillisinä tai valkoisena.

Haaveissa vanhan takan olemus

- Takan kulmiin teen pienet, pehmentävät pyöristykset. Sillä saadaan takalle vanhaa, kulunutta ilmettä, joka sopii tässä tapauksessa takkahuoneen uuteen ilmeeseen. Uudesta tiilestä muurattua takkaa ei saa vanhan näköiseksi kuin kärsivällisyydellä - odottamalla sata vuotta, leiskauttaa muurari Nissinen.

Toimittaja 
Henna Peltola

Katso myös
Leivinuunille väriä pintaan

  

Takaisin muutosvinkkeihin
  

Etusivu | Viikon muutos | Asumisen ABC | Muutosvinkit | Erilaista asumista
Arkisto | Linkit | Toimitus | Ilmottautuminen