Etusivu
Viikon muutos
Asumisen ABC
Muutosvinkit
Erilaista asumista
Arkisto
Linkit
Toimitus
Ilmottautuminen
 

   

Tapetointi on helppoa

Jos tapetointi on aiemmin tuntunut hankalalta puuhalta, voi ensi kerralla kokeilla uusia mineraalikuitutapetteja. Valmistajat markkinoivat mineraalikuitutapetteja eri nimillä, mutta yleisin nimitys on non wowen. Tapetit valmistetaan selluloosa- ja polyesterikuidusta eivätkä ne sisällä lainkaan paperia. Mineraalikuitutapetti on hengittävä ja venymätön eli se ei tarvitse vettymisaikaa ennen kiinnittämistä.

Yksinkertaiselle yksinkertaista

Mineraalikuitutapetti liimataan suoraan seinään. Kiinnittämiseen käy joko kuivan tilan seinäliima tai erikoisliisteri, johon on sekoitettu noin 20 prosenttia pvac-liimaa. Markkinoilla on eri laatuisia ja paksuisia tapetteja, joten liima- ja liisterisuositus kannattaa erikseen tarkistaa. Liima levitetään seinälle kolmen tapettivuodan alueelle kerrallaan.

Tapetti vedetään seinälle suoraan rullasta ja kuviot kohdistetaan vasta seinällä. Vuota tasoitetaan seinään lastalla tai tapetointiharjalla ja katkaistaan tapettiveitsellä sopivasta kohdasta. Myös yläreuna siistitään veitsellä suoraksi, apuna voi käyttää pitkää viivainta. Liisteritahrat pyyhitään pois heti liimauksen jälkeen.

Puskusaumaan

Mineraalikuitutapetti asetetaan puskusaumaan eli reunat vastakkain. Myös perinteinen liimaustapa onnistuu eli liisteriseos suditaan tapetin taustaan ja vuota asetetaan seinälle. Boordiliima kannattaa levittää suoraan boordiin, jotta alla olevaan tapettiin ei tule turhia liimatahroja.

Mineraalikuitutapettien valikoimista löytyy myös palstautuvia, jolloin tapetin pintakerros on irroitettavissa kuivana. Jos tapetti on alun perin hyvin liimattu, tapetin pohjakerros jää siististi seinään ja sen päälle voi tapetoida uudelleen. Tarkat tiedot kunkin tapetin ominaisuuksista löytyvät tapettirullan etiketistä.

Toimittaja 
Henna Peltola

Takaisin muutosvinkkeihin
  

Etusivu | Viikon muutos | Asumisen ABC | Muutosvinkit | Erilaista asumista
Arkisto | Linkit | Toimitus | Ilmottautuminen