Etusivu
Viikon muutos
Asumisen ABC
Muutosvinkit
Erilaista asumista
Arkisto
Linkit
Toimitus
Ilmottautuminen
 

   

Verhoilla uutta ilmettä

Raija Pyhältö on yrittänyt tehdä kotiinsa uutta ilmettä rypyttämällä ja muotoilemalla vanhoja verhojaan. Koska lopputulos ei täysin miellyttänyt, Pirkko ja Raija vaihtoivat muutoksen yhteydessä myös verhot uusiin ja pistivät rypytyksetkin kuntoon. Ongelmitta ei kuitenkaan tämäkään muutostyö sujunut. Hienosti suunnitellut verhot tulivat Helsingistä viikon myöhässä ja väärin ommeltuina.

- Koko ikkunan peittävän valoverhon reunaan ei saa jättää pörröä, vaan se täytyy leikata pois ja taittaa sauma parin sentin leveydeltä ja ommella kiinni, Pirkko selittää.

Matot ryppyyn, verhot ei

Valoverhoihin oli ommeltu myös kiristysnauha, joka ei sekään ottanut toimiakseen kunnolla.
Raijaa nauratti koko touhu.

- Yleensä saan kaiken ryppyyn, matotkin, mutta nyt eivät verhot mene ryppyyn vaikka yrittämällä yrittää, Raija huokaa hymyillen.

- Kiristysnauhan uran pitäisi olla niin kireä, että se pysyy tiukasti siinä mihin se rypytetään, kun nauhaa vedetään. Tämä on ihan vetelä ja sen takia kaikki rypyt karkaavat, Pirkko puhisee.

Yksiväriset vai moniväriset?

Verhojen tulee sointua kodin muuhun sisustukseen. Verhojen väri kannattaa valita mattojen, seinien ja huonekalujen väreihin sopiviksi. Mikäli huone on sisustettu yksivärisesti, voivat verot olla kuviolliset ja värikkäät. Jos taas huone on jo muutenkin värikäs, kannattaa valita yksiväriset verhot.

Verhot eivät saa peittää patteria. Patterin ja verhojen väliin on hyvä jättää vähintään kolmen sentin väli. Pitkien, lattiaan asti yltävien, verhojen tulee myös olla noin kolme senttiä irrallaan lattiasta. Verhotanko on taas hyvä sijoittaa kymmenisen senttiä ikkunan yläpuolelle.

Toimittaja
Mape Morottaja

Takaisin muutosvinkkeihin
  

Etusivu | Viikon muutos | Asumisen ABC | Muutosvinkit | Erilaista asumista
Arkisto | Linkit | Toimitus | Ilmottautuminen