Etusivu
Viikon muutos
Asumisen ABC
Muutosvinkit
Erilaista asumista
Arkisto
Linkit
Toimitus
Ilmottautuminen
 

   

Verhoilulla uudenveroiset tuolit

Shabnam Khaledi verhoili itse vanhoihin ruokapöydän tuoleihinsa uudet päälliset. Shabnamilla yhden tuolin verhoilu vei aikaa viitisen minuuttia. Verhoilu on siis suhteellisen helppoa ja nopeaa.

Verhoilukangas kannattaa valita huolella. Huonekalukankaiden täytyy kestää elämää ja ne täytyy pystyä tarvittaessa puhdistamaan. Kuosin ja värin valinnassa kannattaa ottaa huomioon se, etteivät pienet tahrat ja likaantuminen näy heti. Kuviollinen tai pintarakenteeltaan elävä huonekalukangas voi olla käytännöllisempi kuin täysin yksivärinen, varsinkin jos taloudessa on lapsia. Kankaan tulee olla riittävän kestävä, jotta ulkonäkömuutokset käytössä ovat vähäisiä.

Tekokuituiset nukkakankaat ja villakankaat ovat helppohoitoisia ja kestäviä. Puuvilla-, pellava-, ja viskoosikankaat ovat kauniita, mutta saattavat likaantua herkästi. Tosin likaa hylkivä viimeistely helpottaa niiden hoitoa. Nahkaverhoilu säilyttää ryhtinsä pitkään ja sopii myös allergiakoteihin.

Oppilaitokset verhoilevat edullisesti

Shabnam verhoili tuolinsa oranssilla kestävällä kankaalla. Shabnam mittasi tuolin istuinosan ja leikkasi kankaasta istuimen mallisen palan. Hän jätti jokaiselle sivulle kääntövaraa noin 10 senttiä.

Shabnam asetti kankaan istuinosan päälle ja käänsi ylimenevän kankaan istuimen alapuolelle. Hän kiinnitti kankaan sisustusnitojalla. Kangas vedettiin kireälle istuimen päälle, jottei siihen jäisi ryppyjä. Kriittisiä kohtia ryppyjen suhteen olivat nurkat ja muotoillut sivut.
Tuolit saivat uutta ryhtiä ja ovat kuin uudet!

Mikäli epäilet omia kykyjäsi verhoilun suhteen, voit aina kääntyä ammattilaisen puoleen. Erityisen edullisesti huonekalujen verhoilu onnistuu alan oppilaitoksissa.

Toimittaja
Mape Morottaja

Takaisin muutosvinkkeihin
  

Etusivu | Viikon muutos | Asumisen ABC | Muutosvinkit | Erilaista asumista
Arkisto | Linkit | Toimitus | Ilmottautuminen