yle.fi


Timo Vuorensola 11.04.2010, 10:07

Hyvä ja kattava vastaus, Oskari, kiitoksia tästä!

Kyllä vain, elokuvia pystyy tekemään pienemmällä budjetillakin, miljoona ei ole mikään kirkossa kuulutettu summa, joka takaa onnistuneen elokuvan. Ja kuten huomasitkin, puhun ensisijaisesti ensimmäistä pitkää elokuvaansa tekevistä, innokkaista ja osaavista elokuva-alalle haluavista ja uskon, että ensisijainen fokuksen kääntäminen "ammattimaisen" elokuvanteon tukemisesta vähän laajemmalle "hyvien projektien" tukemiseen on tulevaisuuden kannata huomattavasti kiinnostavampi suunta, ja tuskin kenenkään mielestä aika on pysähtynyt 80-luvulle, vaan eteenpäin mennään ja kiistatta uutta osaamista kentälle tulee epätyypillisiä reittejä ja tätä pitäisi kyetä hyödyntämään.

Nuorisoasiankeskuksia ja kaikenlaisia kunnan tukemia harrastustahoja löytyy sieltä sun täältä pitkin maata, ja niiden hyödyntäminen on varmasti yksi vastaus, mutta itse uskon, että kasaamalla järjestöjen, säätiöiden ja yritystahojen resursseja yhteen möttiin, ja keskitetysti ja tehokkaammin tuettaisiin uusia tekijöitä niin rahallisesti, kalustollisesti kuin ammatillisestikin voitaisiin saada aikaan kipeästi kaivattua mielenkiintoista verta seuraavalle elokuvantekijäsukupolvelle.)

Puhut myös digitaalisesta teknologiasta - lienet tietoinen, paljonko Jurassic Parkin tehosteisiin käytetyt ohjelmistot ja koneet maksoivat aikanaan. En minäkään, mutta todennäköisesti nykyläppärillä, Lightwavella ja parilla Adobella pääsee nykyään samoihin tehoihin ja tasoihin. Joten kyllä, siinä voi puhua vallankumouksesta.

(Paljastettakoon tässä kohtaa, että sain innotuksen kirjoittaa artikkelin Säätiön kanssa tästä asiasta keskusteltuani ja kuultuani, että siellä on nyt insentiiviä syntymässä että tällaista olisi hyvä pallotella. Aion tunkea räpyläni tähän soppaan, ja artikkelin kirjoittaminen ja sen synnyttämän keskustelun seuraaminen on ollut hyvää löpöä pönttöön ja valottanut molempia näkövinkkeleitä. Hiivitään pikkuhiljaa kohti tulevaisuutta.)

Vastaa

Muistathan, että olet vastuussa siitä, mitä kirjoitat. IP-osoitteesi tallennetaan.

11 plus 7 =
Ratkaise yllä oleva laskutehtävä ja kirjoita vastauksesi (esim. kysymykseen 1+1 kirjoita 2).
Laskutehtävän tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.