yle.fi


Grade 25.05.2010, 11:31

Timon kirjoituksessa on monta eeerittin hyvää ja terävää pointtia. keskittyäkseni vain yhteen, jota en ole nähnyt muualla: Idea lyhyistä lisä/rinnakkaisosista on loistava jo pelkästään kasuualiviihteen kuluttamisen näkökulmasta. Niiden toimivuus markkinointivälineenä lienee jo tyhjentävästi todistettu Galactican webisodien tapauksessa.

Vaikka Iron Sky on näin kuluttajalle vasta suht nebylöösi näky, voisin kuvitella, että valmiissa muodossa se sisältää useita mahdollisuuksia juuri tuon kaltaisiin Extended Universe -tyyppisiin lyhäreihin.

Lisäksi: Käytännössä ilmaisessa digitaalisessa tuotteessa on se hyvä puoli, että ei silleen harmita, jos tuote olikin ihan kompostin raaka-ainetta. Itse en erityisemmin tykännyt Wreck 6:sta sen ilmestymisaikaan, mutta kun se oli ilmainen, jäi se kuitenkin kovalevylle ja tuli katsottua useampaan kertaan.

Äsken katselin sitä varmuuskopiolevyltä uudemman kerran ja ilmeisesti vanhuudenhöpertyminen on alkanut, kun Wreckki tuntui saaneen mukavasti kalkkunapatinaa pintaansa. DVD-version ostaminenkin on alkanut lepattaa mielen perukoilla.

Viihdemoguleilla on, myönnetääm kyllä, kivinen ja kyinen pelto kynnettävänä, jotta digijakelu saadaan asiakkaiden mieleen mallilleen. Piraattisatamien seireenilaulu kun ei rajoitu pelkästään siihen ilmaisuuteen, kuten Timo huomautti.

Minäkin haluan leffoja ostaessani, että kaikki toimii ja on mukavaa ja tapahtuu minun ehdoillani ja että viehkot myyjäbotit leyhyttävät minua palmunlehvillä kun teen ostoksia netissä. Mutta minulla on siihen oikeus, koska annan myyjälle rahaa. Minun rahaani. Ja se ken toimivan nettipohjaisen kaupallisen jakelukanavan ensinnä pystyyn pistää, on saava ne rahat ja myös monien muiden. Ja hän on tekevä Aivan Ällöttävän Paljon Massia(tm).

Kun piakkoin juhlistan retro-ropehuumassani Cyberpunk-roolipelin taustamaailman alkamisvuotta, toivon että tuolloin uutuudenkiiltävä Merchantman Bay tarjoaa minulle seuraavan palvelun. Kun imuroin trackerin kautta esim. Lars von Trier Neuromancer -The Dogma Stage Editionin, se sisältää tyytyväisyystakuun. Jos päätän, ettei tuote olekaan hyvä, saan rahani, tai ainakin Merchantman Bayn virtuaalidubloonit takaisin yhdellä klikkauksella ja sen optinaalisella varmistuksella.

Jos myyjäbotti haluaa samalla tarjota minulle mahdollisuutta vaihtaa epäonnistunut tuote vaikkapa Professori Balthazar Reimagined -kokoelmaan, "kun sulla on noita lapsiakin", niin sen kanssa voi elää. Vaikka kuitenkin tuen kotimasta ja otan Iron Skyn uusimman lisälyhärin.

Vastaa

Muistathan, että olet vastuussa siitä, mitä kirjoitat. IP-osoitteesi tallennetaan.

16 plus 2 =
Ratkaise yllä oleva laskutehtävä ja kirjoita vastauksesi (esim. kysymykseen 1+1 kirjoita 2).
Laskutehtävän tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.