yle.fi


mr_Zombie 25.05.2010, 12:18

"En kuitenkaan pidä piraattipuolueiden viestiä, joka tekee piratismista poliittisen kysymyksen, kovinkaan relevanttina, enkä sen takia esimerkiksi itse ole valmis seisomaan piraattipuolueiden viestin takana yhtä vahvasti kuin monet."

Piratismin politisoiminen nykylaajuuteen ei ole kyllä piraattipuolueiden ansiota. Se on kaikkien olemassaolevien puolueiden ansiota, kun ne ovat jankuttaneet kyllästymiseen asti tekijänoikeusteollisuuden propagandaa, eivätkä ole suostuneet tunnustamaan maailman kehityksen suuntaa. Tämä on pakottanut kulttuuria rakastavat ihmiset lähtemään itse politiikkaan ja vaatimaan muutosta sitä kautta. Pakko tehdä niin, jotta tulisi kuulluksi.

Uskokaa pois, itsekin käyttäisin aikani paljon mieluummin moneen muuhun asiaan. Kuitenkin nykypoliitikoiden täydellinen ymmärtämättömyys nettiaikakauden kulttuurista pakottaa minut mukaan. Jos poliitikot olisivat puhuneet aiheesta rehellisesti ja tutustuneet siihen avoimesti, tuskin mitään piraattipuolueita olisi syntynyt yhteenkään maahan.

"Piratismi ei ole poliittinen kysymys, eikä sitä ratkaista poliittisella tahdolla, vaan kyseessä on ensisijaisesti kaupallinen ongelma."

Vaikka tästä olenkin eri mieltä, niin täytyy sanoa, että tässä on kuitenkin totuuden siemen mukana. Oltiin tekijänoikeuslainsäädännöstä mitä mieltä tahansa, niin teknologinen kehitys pitää silti piratismin hengissä. Se on vähän kuin luonnonvoima, jota ei poliitikoiden höpötyksillä pysäytetä. Mihin lopputulokseen tekijänoikeuksien suhteen tullaankaan, niin silti luovilla aloilla bisnestä tekevät joutuvat väistämättä mukautumaan muuttuneisiin markkinoihin.

"Nyt on kasvatettu sukupolvi, joka on tottunut siihen, että laillinen on hankalaa ja mediafirmat etujärjestöineen ovat kuluttajan arjesta täysin pihalla olevia pahiksia. Tämän asenneilmapiirin muuttaminen on suurempi juttu kuin mikään tekninen haaste."

Tämä on kieltämättä hyvin hankala ilmiö. Negatiivinen suhtautuminen potentiaalisiin asiakkaisiin on aina huono juttu bisneksen kannalta, ja kun sitä tehdään laajamittaisesti ja kauan, koko alan tulevaisuutta haitataan. Nyt aletaan olla jo siinä pisteessä, että mitään helppoja ratkaisuja asiaan ei ole. Kuluttajien kunnioituksen saaminen takaisin ei tule olemaan nopea prosessi. :(

Vastaa

Muistathan, että olet vastuussa siitä, mitä kirjoitat. IP-osoitteesi tallennetaan.

11 plus 5 =
Ratkaise yllä oleva laskutehtävä ja kirjoita vastauksesi (esim. kysymykseen 1+1 kirjoita 2).
Laskutehtävän tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.