yle.fi


Leffa-fani 30.05.2010, 12:14

"TV-sarjojen kanssa taas vaaditaan vielä enemmän kärsivällisyyttä – vuoden kuluttua sarjan alkamisesta se on tilattavissa DVD- tai BluRay –levyinä ulkomailta, ja joskus seuraavan kolmen vuoden sisällä se saattaa – jos kanavapomot suovat – laskeutua jopa kotimaiseen televisioon"

En ole tietoinen miten leffojen tv-oikeuksia myydään, mutta eikö sarjan tehnyt taho halua ensin rahastaa dvd- ja blu-ray -mediat ja sitten vasta myydä oikeudet telkkuun. Ei kai olekkaan mitään syytä yhtäaikaa tuota tehdä. Menisikö kukaan sitten leffaankaan, kun se ilmestyisi julkaisun jälkeen jokaisella media-alustalla, telkku mukaan lukien.

Elokuvat on tosiaan tehty alunperin elokuvissa katsomiseen, ei pienessä telkussa tuijottamiseen. Nykyisin kotiteatterit ja uudet hienot monituumaiset: LED / LCD / PLASMA -töllöttimet ovat jo hyviä suuntaa antamaan. Minä en ymmärrä sellaista ollenkaan, että elokuvat katsotaan jostain tietokoneen ruudulta, se ei vain mielestäni toimi. Saahan ne nykyisin jo kytkettyä töllöttimeenkin sieltä tietokoneesta, vaatii vain hieman kytkentöjä ja säätöä. Monikanavaäänetkin on oma juttunsa.

Elokuvateollisuuden uusin juttu on 3-D. Jo 50-luvulla piti keksiä televisiolle kilpailija ja se oli silloin laajakuvatekniikka.
3-D pitää pintansa vielä todella pitkään, sitä ei täysin samanlaisena kotia ole tarjolla.

Loppukommentti: Minä en imuroi leffoja ilmaiseksi netistä, ostan ne kaupasta, sillä haluan omistaa ne. Enkä jaksaisi alkaa tulostamaan kotona netistä imuroidulle leffalle kansiakaan, jne.

Vastaa

Muistathan, että olet vastuussa siitä, mitä kirjoitat. IP-osoitteesi tallennetaan.

3 plus 3 =
Ratkaise yllä oleva laskutehtävä ja kirjoita vastauksesi (esim. kysymykseen 1+1 kirjoita 2).
Laskutehtävän tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.