yle.fi


Eräs Kotikadun pitkäaikainen katsoja 02.12.2010, 06:54

Kotikatu oli joskus erittäin laadukasta draamaa, mutta nykyään sarjan hahmot ovat epäuskottavia. Tuntuu kuin sarjassa tapahtuisi nykyään kaikkea sellaista, mistä jo alkeellisimmillakin käsikirjoittamisen kursseilla varoitetaan. Hahmoista on tullut pahvisia ja ne toimivat epäloogisesti. Esimerkiksi Hanna, joka kiintyi yhden jakson aikana Elsiin ja rupesi hyysäämään tätä ja on nyt kovasti surullinen Elsin kuolemasta, joka sekin tapahtui epäuskottavalla tavalla.

Kotikatu-sarjassa on tapahtunut muutoksia, jotka ovat toimineet sarjan olemusta vastaan. En tiedä millä perusteella on palkattu uusia ihmisiä tekemään sarjaa; tuntuu kuin he eivät tietäisi sarjasta yhtään mitään ja ovat vaan ryhtyneet tekemään töitä. Sarja muuttui jossain vaiheessa vähän Salattujen elämien kaltaiseksi ja se oli mielestäni ei-toivottavaa.

Ja kun puhun epäuskottavuudesta niin tarkoitan Kotikatu-sarjan olemusta, joka on muodostunut monien vuosien aikana ja siinä on tapahtunut nyt ristiriitaisia muutoksia, mikä aiheuttaa epäuskottavuutta. Toki tiedän, että draama on draamaa eikä sen pidä olla "uskottavaa" siinä mielessä, mutta sarja on jotenkin muuttunut huonoksi siksi, että hahmot toimivat epäloogisesti eivätkä noudata sitä, millaisiksi ne ovat muodostuneet monien vuosien kuluessa.

Kotikatu oli joskus viikon juhlahetki. Tuntui kuin olisi päässyt joka viikko kylään Mäkimaille tai Luotolan perheeseen. Nyt sarja on enää irvikuva entisestään. En tiedä miltä sarjan pysyvimmistä näyttelijöistä on tuntunut tehdä töitä kaiken tämän muutoksen aikana. Muutos on hyväksi joo, mutta sen olisi voinut toteuttaa sarjan olemusta kunnioittaen.

Vastaa

Muistathan, että olet vastuussa siitä, mitä kirjoitat. IP-osoitteesi tallennetaan.

2 plus 0 =
Ratkaise yllä oleva laskutehtävä ja kirjoita vastauksesi (esim. kysymykseen 1+1 kirjoita 2).
Laskutehtävän tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.