yle.fi


AAA 18.01.2011, 10:33

Moi Pekko! Olen lukenut blogiasi pitkään ja koen sillä olevan arvoa minulle niin lukijana kuin kirjoittajanakin. Eli keep up the good work!

Haluaisin udella sinulta hieman kirjoitusprosessista, jota olet kyllä aiemmissa kirjoituksissasikin sivunnut. Kuinka kauan sinulta menee yleensä yhden käsikirjoituksen valmiiksi saattamiseen? Kuinka pitkä aika tästä on lopullista hiomista, eli ensimmäisen valmiin version jälkeistä säätämistä? Kuinka nopeasti/hitaasti tarina muotoutuu, kuinka nopeasti ensimmäinen versio on valmis?

Kirjoitan itse tällä hetkellä täyspitkän elokuvan käsikirjoitusta. Kirjoitus on ensimmäiseni, enkä ole suoranainen käsikirjoituksen opiskelija - kaikki kirjoitustyö siis tapahtuu silloin kuin sille löytyy aikaa, eli harmillisen harvoin. Kirjoitus ja ajatusprosessia on tällä hetkellä kuitenkin takana jo muutama vuosi. Dramaturgista apua olen saanut koulun kautta kyllä loisteliaalta käsikirjoituksen lehtorilta.

Olen myös huolissani siitä, että kirjoitussessioiden välillä on niin pitkiä taukoja. Saatan kirjoittaa inspiraation osuessa kymmeniä sivuja, mutta sitä saattaa seurata jopa puolen vuoden tauko koko projektin osalta. Miten itse työskentelet ilman että jumitut liiaksi aiheen kanssa?

Tästä tuli nyt aikamoista avautumista mutta aihe ainakin on henkilökohtainen ja tärkeä :D

Vastaa

Muistathan, että olet vastuussa siitä, mitä kirjoitat. IP-osoitteesi tallennetaan.

1 plus 3 =
Ratkaise yllä oleva laskutehtävä ja kirjoita vastauksesi (esim. kysymykseen 1+1 kirjoita 2).
Laskutehtävän tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.