yle.fi

Käyttäjän absintt1 kuva

Keskustelu kokemusraportista: Avaruusromua radio YLE1

Kirjoittanut: Absintinjuoja 21 Huhtikuu, 2009 - 02:58

Alla alkuperäisen kokemusraportin teksti

 

Sunnuntai-iltana iltakymmenen jälkeen radiossa tulee ykkösen puolella Avaruusromua, Jukka Mikkolan juontama elektronisen ja vähän muunkin musiikin ohjelma.

Olen seurannut ohjelmaa enemmän tai vähemmän säännöllisesti, myös edeltäjäänsä, Musiikkia kolmannelle korvalle. Nimi kuvaa musiikillista sisältöä varsin hyvin. Yleensä kuullaan syntikkapohjaista ambientia tai progressiiviseen rockiin kallellaan olevaa musaa mutta myöskin klassiseen taidemusiikin sukuista kamaa. Siinä tuskin kaikki,  jokata pauksessa ohjelmassa luodataan ansiokkaasti muutoin marginaalisesti esillä olevia musiikillisia sisäavaruuksia.

Tämänkertainen ohjelma oli ehkä enemmän käytännön yleisönpalvelua: soitettiin kotimaisia julkaisuja ja demoja. Normaali kansainvälinen ohjelmisto olisi kyllä tyydyttänyt minua enemmän. Suhinamusa on ehkä enemmän taitolaji kuin moni muu genre, helppoa tehdä mutta teepäs hyvää suhinaa. Sunnuntai-iltaiset kotimaiset tekijät eivät mielestäni oikein saaneet nuoltioitaan syttymään saati sitten roihuamaan.

Kommentit

Käyttäjän Astrolihjamo kuva

1/7 Tämäkin

Kirjoittanut: Astro 21 Huhtikuu, 2009 - 02:59

tulee niin myöhään.

Käyttäjän absintt1 kuva

2/7 Eilen

Kirjoittanut: Absintinjuoja 27 Huhtikuu, 2009 - 11:35

oli huippu tarjontaa Avaruusromussa: Harold Buddin tuotantoa. Jossain vaiheessa nukahdin, sekin kertoo tasapainotetusta ohjelmasta. Se haravointi. Avaruusromu ON hyvä ja tarkeä ohjelma.

Käyttäjän absintt1 kuva

3/7 Jarre

Kirjoittanut: Absintinjuoja 24 Toukokuu, 2009 - 18:26

Pitääpä tänään taas kuunnella. Kommentoidaankohan Jarren konserttia?

Käyttäjän PekkaR kuva

4/7 Myöhään tulee...

Kirjoittanut: PekkaR 5 Heinäkuu, 2009 - 09:09

...mutta löytyy netistä viikon ajan. Ohjelman sivulla on muuten hyviä linkkejä, jos haluaa kuunnella lisää tätä genreä.

5/7 Avaruusromua

Kirjoittanut: Anonyymi 2 Marraskuu, 2009 - 16:15

Ihan mahtava ohjelma - mutta miksi sitä ei ole Yle Areenassa kuunneltavana? Ja miksi en saa ohjelmaa kuunneltua Yle.fi osoitteessa?

6/7 Ihan mahtava ohjelma - mutta

Kirjoittanut: Anonyymi 8 Marraskuu, 2009 - 00:44

Ihan mahtava ohjelma - mutta miksi sitä ei ole Yle Areenassa kuunneltavana? Ja miksi en saa ohjelmaa kuunneltua Yle.fi osoitteessa?

Mä luulen että materiaaliin pitäisi olla oikeuksien täysin ylen hallinnassa ja tekijänoikeuden alaiselle musiikille ei sitä saa. ps. avaruusromu liian myöhään ja radiokaan ei toimi lisäksi musiikki isolta osin vääränlaista konemusaa ollut ainakin viimeksi kun kuuntelin.

7/7 tallenteet yle areenasta

Kirjoittanut: Anonyymi 1 Kesäkuu, 2011 - 15:48

tallenteet yle areenasta kannattaa kuunnella