yle.fi

Keskustelu kokemusraportista: Foto Signe Brander

Kirjoittanut: Lunasol 18 Lokakuu, 2009 - 12:36

Alla alkuperäisen kokemusraportin teksti

Valokuvaaja Signe Branderin vuosien 1907-1913 valokuvia Helsingistä: suosittelen tutustumaan, jos mahdollista! Näyttely on Helsingin kaupunginmuseon kokoama, esillä Hakasalmen huvilalla (Finlandia-talon vieressä) - kivenheiton päässä rautatieasemasta. Vapaa sisäänpääsy, näyttely jatkuu 28.3.10 asti.

Brander otti Helsinki-kuvia aikanaan hieman päälle 900; osan niistä Helsingin muinaismuistolautakunnan tilaamana. Kuvissa näkyy niin rakennuksia, ihmisiä kuin tunnelmiakin 1900-luvun alusta.

Näyttelyvieras toivotettiin ystävällisesti tervetulleeksi ja mukaan anneettiin näyttelykierroksen ajaksi Branderin kuvausten aikainen Helsingin kartta, johon olivat merkittyinä näyttelyssä esillä olleiden kuvien sijainnit.

Jotain tunnistettavaa joistakin kuvista vieläkin löytyi - rakennuksia, jotka vielä ovat olemassa. Erityisesti mieleeni painuivat 1910-luvun vaali- tai puoluemainontaan sisältänyt kuva (Ruotsalaisen kansanpuolueen mainokset seinässä ja hevos"ajoneuvossa) sekä Kallion kirkon tornista otetut panoraamakuvat.

Käyn tässä näyttelyssä varmasti vielä toisenkin kerran!

Panoraamakuviin voi tutustua myös verkkonäyttelyssä: http://www.hel2.fi/kaumuseo/panoraamat/

Kommentit

Käyttäjän absintt1 kuva

1/1 Jotain tuttua

Kirjoittanut: Absintinjuoja 18 Lokakuu, 2009 - 12:38

löytyy kuvista. Olin tunnistavina työpaikan seutuakin. Mahtavia kuvia kerrassaan. Ja ihmishahmot on niin lähellä vaikka kaukana kuitenkin. On se elämä niin muuttunu.