yle.fi

Käyttäjän vilmaroosa kuva

Keskustelu kokemusraportista: Mikaelin sivukirjaston hautajaiset

Kirjoittanut: vilmaroosa 25 Maaliskuu, 2009 - 13:18

Alla alkuperäisen kokemusraportin teksti

Turku päätti sulkea kaksi vilkasta sivukirjstoa. Varsinkin Mikaelin kirjasto on ollut lopettamisuhan alla vuodesta 1992. Käyttäjien ja lähiasukkaiden vastustus kantoi tänne saakka. Nyt kirjasto oli auki viimeisen päivän.

Kirjatossa esiintyi Pieni kirjastokuoro. Porukan vetäjänä on Katja Metsätähti. Hän on esiintynyt useammankin kerran kirjaston pelastamiseksi järjestetyissä tilaisuuksissa. He lauloivat mm. aakkoslaulun ja muita kirjallisuusaiheisia lauluja. Mukana oli myös kaksi jälkikasvun edustajaa puhallinsoitinten kanssa. Toinen oli vetopasuuna ja toisen torven nimeä en muista.

Mikaelin kirjastoon olikin saapunut runsaasti ihmisiä. Kaikilla oli apea mieli. Kaupunki yrittää korvata tilanteen kirjastoautolla, joka pysähtyy alueelle kaksi kertaa viikossa.

Onhan Turussa hieno ja uusi pääkirjasto. Se on auki myös sunnuntaisin. Tämä uusi pääkirjasto söi sivukirjastojen määrärahat.

Kommentit

1/1 Isoa ja komiaa

Kirjoittanut: marjo66 25 Maaliskuu, 2009 - 13:31

Sama sääli kohdistuu kaikkeen lakkautettavaan, lämpimät kyläkoulut jne. Nykyään pitää olla tehokasta ja SUURTA. Onko pitkäin matka pääkirjastoon? ja se nyt on selviö, ettei kirjastoauto korvaa oikeaa kirjastoa, vaikka olisi pienempikin!