yle.fi

Käyttäjän absintt1 kuva

Keskustelu kokemusraportista: Pohjois-pohjanmaan museo, Oulu

Kirjoittanut: Absintinjuoja 20 Syyskuu, 2009 - 05:43

Alla alkuperäisen kokemusraportin teksti

Pohjois-pohjanmaan museo sijaitsee Oulussa, Ainolassa mahtavien Hupisaarten kainalossa, keskella Oulujoen deltaa, missä paikalliseksi eksoottiset lehti- ja havupuutpuut kohoavat majesteettisiin korkeuksiin suojaisessa mikroilmastossa.

Museo on vanhassa kirjastotalossa, tai onhan se tässä aina ollut, mutta kirjaston muutettua se on levittäytynyt ison vanhan kivitalon kaikkiin kerroksiin. Täällä pistäydyn aina silloin tällöin Oulussa käydessäni. Nyt pikaisesti ihailemaan Hemmu Kestin Oulun palo - maalausta ja tutkimaan Oulun pienoismallia, joka mallintaa jotain 30-luvun kaupunkitilaa. Tsekkaan myös peruskokoelmat läpi. Saisivat laittaa postiljoonin vanhan polkupyörän takaisin näytille, on se niin hauska kapine elävine historioineen. Kaupungin teollisuushistoria esimerkkeineen ilahuttaa myös, ja Samuli Paulaharjun työhuone. Kuinkahan käy Paulaharjun kotitalolle Oulun Tuirassa nyt, kun divaritoiminta lakkasi sen premisseissä. Tuiran kaupunginosa, vanha puu-Tuira tuhottiin tunnottomasti 70-luvun suuren  kasvuhuuman pyörteissä.

Ehdottoman suositeltava vierailupaikka tämä Ainolan museo. Siksikin, että vieressä on kasvitieteellinen puutarha ja upeat Hupisaaret jännine kävelyreitteineen. Ja Oulujoessa on komiat suihkumuslähteet päällä. Ainakin nyt.

Kommentit

Käyttäjän Astrolihjamo kuva

1/2 Sama?

Kirjoittanut: Astro 20 Syyskuu, 2009 - 05:44

Onko tämä se sama paikka, jossa joskus kävimme vieraillessani Oulussa? Ray Katz myi silloin kortteja siellä.

Käyttäjän absintt1 kuva

2/2 Eipä ole muistikuvaa

Kirjoittanut: Absintinjuoja 21 Syyskuu, 2009 - 15:48

mutta en kai minä hyväksi havaittua ohjelmaa miksikään menisi muuttamaankaan.