yle.fi

Käyttäjän vestaali kuva

Keskustelu kokemusraportista: Sarjakuvia espanjaksi

Kirjoittanut: vestaali 17 Helmikuu, 2009 - 15:06

Alla alkuperäisen kokemusraportin teksti: Sarjakuvia espanjaksi

9-11 vuotta sitten minulla oli sarjakuvakausi. Luin lähes kaikki sarjakuvat mitä Porin kirjastosta löytyi suomeksi, ja sekin, mikä jäi lukematta, johtui vain siitä, että osa kirjoista oli aina lainassa. Sitten tuli stoppi. Yhä useammat sarjakuvat alkoivat olla väkivaltaisia, psykoottisia tai muuten vain kaoottisia, enkä enää jatkanut lukemista. Hyviä kokemuksia jäi useista upeista piirroksista, mutta ei mitään, mitä olisi jäänyt kaipaamaan... No. Luen minä nykyisin kaikki päivälehtien sarjakuvat aina kun näen.
Eksyin surffaillessa espanjalaiseen sarjakuvablogiin. Bloggari esittelee siellä erilaisia sarjakuvia mm. teemoittain. Yhdessäkin kohdassa esiteltiin erilaisia hautausmaakuvia.
Kirjoitin ylös aika monta sarjakuvaa joita pitäisi joku kerta katsastaa kirjastosta. Upeita kuvituksia. Tekstiä en mene kommentoimaan, sillä espanjaa osaan vain alkeet.
Kannattava surffailusessio. Totisesti.

Kommentit

Käyttäjän PekkaR kuva

1/4 "Hyviä kokemuksia, mutta ei

Kirjoittanut: PekkaR 20 Tammikuu, 2009 - 19:49

"Hyviä kokemuksia, mutta ei mitään, mitä olisi jäänyt kaipaamaan." ???? Itsekin parin kirjaston verran sarjakuvia läpi lukeneena ihmettelen, miten on mahdollista ettei löydä yhtään teosta, jota jäisi kaipaamaan...?? Eikö edes jotain Didier Comesia tai Corto Malteseja? Pentti Otsamoa? Sokeri-Sakaria? Carl Barksin ankkoja? Mämmilää nyt ainakin..? Apua!

Käyttäjän vestaali kuva

2/4 En tosiaan usko, että jäin kaipaamaan juuri mitään...

Kirjoittanut: vestaali 21 Tammikuu, 2009 - 00:22

Ehkä luin sarjakuvia liikaa kerralla ja aivoissa tapahtui ylivuotoa, mutta ainoa jonka hakemista kirjastosta uudelleen luettavaksi olen edes ajatellut on Kalliokadun blues. En tosin enää muista kenen se oli. Pidin siitä kun se ilmestyi Hesarissa 1990-luvun alussa ja pidin siitä kun luin sen kymmenisen vuotta myöhemmin. Saman tekijöiden nimien unohtamisen on kokenut suurin osa lukemastani. Ei jäänyt mieleen...
Myönnän lukeneeni kuitenkin pari Asterixiä ja katsoneeni FST:ltä Tintti-ohjelmat keväällä.
Barksin Ankat on kyllä hyviä, mutta lapsuuden Aku Ankat on luettu aikoinana puhki ja uusia Barkseja ilmestyy harvakseltaan. Jotenkin sarjakuvan uudelleen lukeminen ei nykyään onnistu lainkaan niin helposti mitä kirjojen lukeminen uudestaan. Muistan juonet liian tarkaan kuvien vuoksi.
Barksin pätkistä rakkain on Jäyhä jököttäjä. Aku Ankat oli kyllä paljon parempia ennen vanhaan, kun niissä seikkaili enemmän Touhoa, Mummoa, Moby Dickiä, Leenua, Liinua, Tiinua, Riitta Hanhea... Siksi ostan Topolinoja aina kun käyn Italiassa. Scarpan luomat hahmot tuovat kivaa väriä sarjoihin. Suuresti kehutusta Don Rosasta en pidä.
Sarjakuva on ihan kivaa pieninä annoksina päivälehdissä, mutta en jaksa uskoa, että lähivuosina lukisin kaikki 10 vuoden sisällä ilmestyneet sarjikset putkeen :)
Ai, niin. Olenhan minä tässä välissä lukenut muutaman japanilaisen sarjakuvan. Porissa niitä oli muistaakseni muutama metri alkuperäisinä japanilaisina versioina, mutta japaninkieli ei ihan ole hanskassa :)

Käyttäjän PekkaR kuva

3/4 Kalliokadun blues

Kirjoittanut: PekkaR 25 Tammikuu, 2009 - 11:20

Kalliokadun blues on Timo Mäkelän tekosia. Hieno kaurismäkeläinen teos! TM on ehdottomasti Suomen parhaimmistoa tällä taiteenalalla. Tämän hetken vaikuttavin sarjakuva on ranskalaisen Manu Larcenet’n Pieniä voittoja. Ihmiselämän kuvausta parhaimmillaan. Sanomalehtisarjakuvista pidän Fingerporista (joskin taso ailahtelee).

4/4 Lone Wolf & Cub

Kirjoittanut: Ogami 9 Maaliskuu, 2009 - 12:41

Suosittelen lämpimästi tätä 28-osaista tarinaa palkkamurhaajaisästä ja hänen pienestä pojastaan. Sydäntäsärkevän koskettava ja eeppisiin mittasuhteisiin kasvava teos, joka ansaitsee tulla luetuksi historian suurten tarinoiden ja korkeakirjallisuuden joukkoon.
Tunteellisesta ja julmasta tarinasta plus hienosta ajankuvasta (1500-luvun Nippon) vastaa käsikirjoittaja Kazuo Koike, häkellyttävän eloisasta mustavalkotaiteesta puolestaan Goseki Kojima.
http://i169.photobucket.com/albums/u227/potokmb/artgoseki.jpg