yle.fi

Keskustelu kokemusraportista: Suomen Käsityön Museo

Kirjoittanut: Lunasol 9 Lokakuu, 2009 - 22:13

Alla alkuperäisen kokemusraportin teksti

Jyväskylässä perjantait ovat erityisen mukavia päiviä: museoihin on ilmainen sisäänpääsy. Kävin tutustumassa Suomen Käsityön Museoon, jonka myymälässä olen vieraillut useamminkin.

Vaihtuvana näyttelynä oli Arabia 135 - Keramiikka - Taide - Teollisuus. Minua puhuttelivat erityisesti Toini Muonan, Michael Schilkinin ja Rut Brykin työt. Rut Brykin töitä olin ihaillut myös kesän Retretissä. Sen sijaan esim. Birger Kaipaisen muotokieli on makuuni aivan liian "krumeluurimaista". Kiitos näyttelyn tekijöillle siitä, miten keraamiikan ja arjen käyttöesineiden syntyä oli valotettu tekstein ja kuvin. 

Perusnäyttelyistä "Käsityössä elämän tuntu" valotti käsityön moninaista läsnäoloa arjessamme sekä myös uusia innovaatioita. Kierrätysmateriaaleista tehdyt työt olivat kiinnostavia; Marianne-karkkipapereista tehty korsetti jäi erityisesti mieleen :-)

Kansallispukuja oli myös esillä, kun samassa rakennuksessa sijaitsee Kansallispukukeskus.

Käymisen arvoinen paikka! Käyn jatkossakin!

 

 

Kommentit

Käyttäjän haihatus kuva

1/1 Helmi Vuorelma 100 v -näyttely

Kirjoittanut: Haihatusmerja 9 Lokakuu, 2009 - 22:16

Tänä syksynä kässärissä on Helmi Vuorelma 100 vuotisnäyttely. Tytär hehkutti sen maasta taivaaseen, kuulemma minun on ehdottomasti käytävä siellä, koska siellä on uskomattoman ihani täkänöitä! Epäilen, mutta ehkä silti tilaisuuden tullen poikkean.