yle.fi

Käyttäjän vilmaroosa kuva

Keskustelu kokemusraportista: Sydämellisesti Tapani Kansa

Kirjoittanut: vilmaroosa 17 Helmikuu, 2009 - 15:21

Alla alkuperäisen kokemusraportin teksti: Sydämellisesti Tapani Kansa

Tapani Kansan autosta puhkesi rengas Helsingissä ja ex-appiukko lainasi Saab 900. Sillä ajelivat Ninan kanssa Turkuun. Konsertti alkoi puoli tuntia myöhässä. Hän kertoi, että on irtisanonut työntekijänsä, joka on sopinut nämä konsertit. Ei olisi jaksanut tulla koko konserttikiertueelle. Näiden konserttien tappiota yritetään nyt paikata joulukonserteilla. Hän kertoi näin alkuunsa. Tosi kiva aloitus. Ihmiset ovat maksaneet lipusta 32 euroa ja tällainen negatiivinen pläjäys heti alkuun. Ensimmäiset jazz -laulut hän improvisoi, niin ettei bändi pysynyt mukana. Puhaltajat eivät tienneet koska soittaa ja sen jälkeen hän arvosteli negatiivisesti bändiä. Puolen tunnin ihmellisen räpellyksen jälkeen tuli tauko. Olkaa vaikka puoli tuntia poissa, sanoi maestro ja lähti. Takaisin palattuaan lauloi hyvin ja oli asiallinen. Aplodit olivat sen mukaiset. Sitten alkoi taas ihme jutut politiikkaa, Amerikkaa, Neuvostoliittoa, Kekkosta, diabetesta, ruokailuohjeita, elintarvikkeiden haukkumista, Loirin sairaus, runsas konjakinkäyttö... Katotaan kumpi porskuttaa pidempää, sanoi Kansa. Kertoi potenssista, masai-miehistä ja heidän pitkistä kaluistaan ja monista naisista, vieraan jälkeen maistuu taas vaimokin masai-miehelle. Kannattaa syödä läskiä ja rasvaa, maitokin pitää olla kunnon elintarviketta ... Lopulta muisti taas laulut. Delilah, Äidin pikkupoika, R.A.K.A.S menivät hyvin. Lopuksi lauloi Rautavaarankin esittämän kappaleen Laulu on iloni ja työni. Siihen löytyi kuitenkin uudet sanat "Ottakaatte ilo irti emännästä Ja täyttäkäätte itävyyden lovi.." Täytyy sanoa, että oli hauskaa. Nauratti kyllä tämä mauttomuus ja mahdottomuus, mutta samalla olin pettynyt. Se mistä maksoin ja mitä menin hakemaan ei toteutunut. Tapani Kansalla ei liene oma elämä tasapainossa. Jutut olivat sen mukaiset. Hän käski mennä ja soittaa Iltalehdelle tai Seiska päivään ja kertoa totuus konsertista. Enpä soita, mutta tässä tämä totuus on kirjoitettuna. Elämäni toinen ja melko varmasti viimeinen Kansan konsertti. Vessajonossa konsertin jälkeen joku lausui, että ajatelkaa me vielä maksettiin tästä. Näin on!

Kommentit

Käyttäjän ullawir kuva

1/8 Tapani Kansan esitys

Kirjoittanut: Ulla Pulla 5 Joulukuu, 2008 - 11:26

Tapani Kansa oli idolini joskus pikkutyttona. Hanella on hyva aani, mutta kuvailusi perusteella omituinen ote tyon tekemiseen. Satuin kesalla Iitian lavalle, kun Tapani Kansa oli keikalla. Olin innoissani illasta, jes, hyva aani ja viela vanha idolikin! Odotin jotain Tom Jonesmaista esitysta, mutta aanentoisto oli tuhnuista ja esiintyminen ei savahdyttanyt. Laimeudesta huolimatta saastyimme silla keikalla kommenteilta. Jain miettimaan, etta oliko odotukset liian korkealla vai onko taso laskenut. Muutenkin lavoilla en ole tormannyt upeisiin musiikkikokemuksiin jos ajattelee tyylia, ei tekniikkaa. Lällyjen esitysten sijaan jotain mikä tihkuu voimaa ja laittaa tanssimaan täpollä.

2/8 mennyttä

Kirjoittanut: marjo66 31 Maaliskuu, 2009 - 12:20

Kaikki eivät suosiota kestä eikä viinaa. Kulta-aika oli 70-luvulla, enkä ainakaan itse edes haaveile näkeväni häntä lavalla, telkkarista nähnyt miten alamäkeä on mennyt.

3/8 Tapani Kansa on loistava

Kirjoittanut: keikoilla kävijä 1 Huhtikuu, 2009 - 19:53

Tapani Kansa on loistava laulaja. Ei todellakaan ole mennyt mitään alamäkeä, vaan on vaan kehittynyt entistäkin paremmaksi ja koskettavammaksi laulujen tulkitsijaksi ( uskomattoman upea ääni! ) ja esiintymiseenkin on tullut lisää rentoutta. Vuodet ovat vaan vahvistaneet Tapanin henkilökohtaista karismaa ja osaamista, mutta sille ei voi mitään jos välillä menee ylikierroksilla kuten viime syksynä.
Nyt kun Tapani on pitänyt kerrankin kunnolla lomaa hän on varmasti taas elämänsä vedossa keikoille palatessaan.

4/8 Kyllä Tapani laulaa osaa ja

Kirjoittanut: Manna 1 Huhtikuu, 2009 - 20:29

Kyllä Tapani laulaa osaa ja helkkarin hyvin osaakin siitä ei pääse mihinkään. Ääni on mahtava ja sitä lavakarismaakin hänellä todellakin riittää. Olin Turussa Tapani Kansan juhlakonsertissa toissasyksynä ja se oli aivan fantastienen elämys ! En ole koskaan nähnyt ja kuullut Tapsaa loistavammassa vedossa, kuin silloin, vaikka useissa kymmenissä hänen konserteissaan olenkin vuosiensaatossa käynyt.
Viime syksy oli Tapanin yksityiselämässä yhtä myllerrystä. Oli ero pitkäaikaisesta elämänkumppanistaan, kaikenlaisia kohujuttuja lehdissä, yms... Ei siis mikään ihme jos hän olikin hieman poissa tolaltaa jossakin konsertissaan loppuvuodesta, mutta kuten edellinen kirjoittaja kommentoi, nyt kun Tapsa on rauhoittunut ja pitänyt hyvin ansaittua lomaa kolme kuukautta on hän varmasti taas loistossaan. Kovasti jo odotan,että pääsen häntä livenä keikoille näkemään ja kuulemaan.
Tapani on laulaja joka vaan paranee, kuin viini vanhetessaan !

5/8 Kaikki eivät suosiota

Kirjoittanut: Manna 1 Huhtikuu, 2009 - 20:34

Kaikki eivät suosiota kestä eikä viinaa. Kulta-aika oli 70-luvulla, enkä ainakaan itse edes haaveile näkeväni häntä lavalla, telkkarista nähnyt miten alamäkeä on mennyt.

Huomauttaisin vielä,että Tapani on kylläkin niitä harvoja viihdeartisteja, jolla EI ole tapana alkoholin kanssa läträillä.
Sitävastoin monen taiteilijapersoonana tapaan Tapaniakin vaivaa ajottain tuo maanisdepressiivisyys ja sillä selittyy hänen ailahtelava käytöksensä.

Käyttäjän calluna kuva

6/8 Tapsa on suuri - aina vaan

Kirjoittanut: Calluna 2 Huhtikuu, 2009 - 08:24

Ihanaa, en olekaan omituinen otus, kun jaksan aina vain ihailla Tapsaa ja hänen laulamistaan. Olen luullut olevani aivan yksin. Hänen veroisiaan on Suomessa ollut ainostaan yksi - Olavi Virta. Noita nykyisiä tähtiä en kyllä sitten tunnekaan - aivan outoja nimiä kilpailee Iskelmä Finlandiastakin. Ei ole muuten naisten puolellakaan  Laila Kinnusen voittanutta.

7/8 Ihanaa, en olekaan

Kirjoittanut: Amppari 2 Huhtikuu, 2009 - 14:27

Ihanaa, en olekaan omituinen otus, kun jaksan aina vain ihailla Tapsaa ja hänen laulamistaan. Olen luullut olevani aivan yksin. Hänen veroisiaan on Suomessa ollut ainostaan yksi - Olavi Virta. Noita nykyisiä tähtiä en kyllä sitten tunnekaan - aivan outoja nimiä kilpailee Iskelmä Finlandiastakin. Ei ole muuten naisten puolellakaan  Laila Kinnusen voittanutta.

Älä huoli "Calluna" et todellakaan ole ainoa joka Tapsaa ihailee. Meitä on monia, monia jotka hänen upeaa laulamistaan ja esiintymistään ihailee.
Kuten sanottu rapatessa roiskuu . Eli aina ei edes Tapsa voi onnistua täydellisesti, niin että se kaikkia miellyttäisi.
Olin marraskuussa Helsingin kulttuuritalolla Tapanin "Sydämelllisesti" konsertissa ja se konsertti oli ainakin MEGAHYVÄ !!!
Tapani on kyllä paras mieslaulaja Suomessa sitten Olavi Virran. Äänellisesti loistava ja myös aikamoinen esiintyjä.
Voi olla klisee mutta vuodet vierii, mutta Tapsa se vaan porskuttaa, pysyy ja paranee.

8/8 Onhan Tapanilla ihailtavat

Kirjoittanut: Anonyymi 2 Huhtikuu, 2009 - 16:30

Onhan Tapanilla ihailtavat laulunlahjat, mutta itseriittoinen persoona vaan jotenkin joskus tökkii.