yle.fi

Keskustelu kokemusraportista: Tampereen taidemuseo: Africa/Now & Going the Distance

Kirjoittanut: Warna 17 Helmikuu, 2009 - 15:12

Alla alkuperäisen kokemusraportin teksti: Tampereen taidemuseo: Africa/Now & Going the Distance

Afrikkalainen nykytaide osoitti olevansa muutakin kuin ikivanhojen henkienkuvien kopiointia turisteille. Vieläkin enemmän olisi ehkä saanut irti, jos tietämys Afrikasta ei olisi luokkaa "Siellä asuu tummia ihmisiä, joista monilla on AIDS ja ne tanssii nuotion ympärillä kirahvien kanssa."

Mieke Balin videoteokset olivat hieman hankalia. Olisi tuntunut typerältä istua keskellä salia luurit päässä 45 minuuttia, kun toiset vierailijat kurkkivat selän takaa. Joku toinen esittelymuoto toimisi paremmin?

Kommentit

Käyttäjän jams kuva

1/2 Harkinnassa tämä näyttely

Kirjoittanut: jams 15 Tammikuu, 2009 - 11:10

Olen tässä jo hetken kanssa harkinnut tämän näyttelyn katsomista, kiva että joku on käynyt ja kommentoinutkin. Kun kerran kokemus on ollut positiviinen, niin tarvitsee varmaan ryhtyä harkinnasta tekoihin.

2/2 Seassa oli paljon

Kirjoittanut: Warna 15 Tammikuu, 2009 - 11:21

Seassa oli paljon sellaistakin, jonka tarkoitus jäi vähän etäiseksi, tosin niinhän nykytaiteessa yleensä. Jotkut teokset vain näyttävät kankaalle kaadetulta maalilta, joku toinen näkee niissä sitten jotain muuta. Toisaalta muutamasta tuli mieleen, että tuosta saisi hienot tapetit.

Erityisesti mieleen jäivät heti toisen kerroksen portaiden yläpäässä olevat sarjakuvamaiset teokset, joiden yksityiskohtia jäi tutkimaan pitemmäksikin hetkeksi, sekä käytöstä poistetuista aseenosista kootut härvelit.