yle.fi

Keskustelu kokemusraportista: Tunnit

Kirjoittanut: Strommi 11 Syyskuu, 2009 - 06:20

Alla alkuperäisen kokemusraportin teksti

En koskaan uskonut, että pitäisin kirjasta joka on palkittu jotenkin. Puhdistuksesta en pitänyt... Nyt kun olen lukenut teoksen Tunnit (vielä Olemisen Sietämättömän Keveyden jälkeen!), en enää kykene ajattelemaan "mediakirjallisuutta" (Ilkka Remes yms.) kulttuurikuntoiluna, vaikka se pysyykin kenties taiteena. Tuskin edes tulen lainaamaan kyseisiä teoksia. Koin jotain selittämätöntä ja sisältäni heräsi jokin joka on odottanut tätä hetkeä siitä lähtien, kun luin ensimmäisiä kirjojani yläkoulun aikaan (lähinnä siis Ilkka Remestä :D). Onko joku kokenut vastaavaa?

Kommentit

1/6 Koin kaiketi jotain

Kirjoittanut: Lunasol 11 Syyskuu, 2009 - 06:23

Koin kaiketi jotain vastaavaa mm. Patricia Cornwellin kirjoja lukiessa: kyllästyin niiden raakuuteen, kun lukiessa tuli sellainen olo, että kirjailija "vain mässäilee". PC:n teokset voisi ajatella "mediakirjallisuudeksi".

Cunninghamin Tunnit-teos viehätti minua, kun sen muutama vuosi sitten luin. Voisikin ehkä olla aika palata lukemaan se uudestaan...

2/6 Rupesin katsomaan Teemalla

Kirjoittanut: haiku 13 Syyskuu, 2009 - 21:01

Rupesin katsomaan Teemalla nyt esitettävää Mullan alla- sarjaa Television tiiliskivet ohjelmasarjan innoittamana ja pääsin siihen sisään pari, kolme jaksoa katsottuani. Kiinnostukseni erilaisiin etsiväsarjoihin on vähentynyt huomattavasti.

Käyttäjän karkokko kuva

3/6 kehittynyt?

Kirjoittanut: Karolina 25 Syyskuu, 2009 - 23:23

Joku voisi sanoa että makusi on kehittynyt?

Itse luen kaikenlaista kirjallisuutta, ja välillä on mukavaa lukea "mediakirjallisuutta" kaikkine mässäilyineen, "aivot narikkaan" -mentaliteetilla. Mutta sen osuus on kieltämättä vähentynyt vuosien saatossa. Maailmassa kun on niin paljon kirjoja joista saa jotain enemmän. Mikä se jotain sitten on, sitä en tiedä; en osaa nimetä sitä.

Hienoa jos olet kokenut jotain noin voimakasta. Niitä sattuu aina silloin tällöin, varsinkin kirjallisuuden parissa.

4/6 Joku voisi sanoa että

Kirjoittanut: Strommi 5 Lokakuu, 2009 - 10:23

Joku voisi sanoa että makusi on kehittynyt?

Hienoa jos olet kokenut jotain noin voimakasta. Niitä sattuu aina silloin tällöin, varsinkin kirjallisuuden parissa.

Kehittynyttä ainakin :) Vie osan siitä "nautinnosta" jota lukemisesta sain, enää en tosiaan vastaavia lue... Kriittisyys on uusi hauskuus lukemisessani :)

5/6 Rupesin katsomaan Teemalla

Kirjoittanut: Strommi 5 Lokakuu, 2009 - 10:24

Rupesin katsomaan Teemalla nyt esitettävää Mullan alla- sarjaa Television tiiliskivet ohjelmasarjan innoittamana ja pääsin siihen sisään pari, kolme jaksoa katsottuani. Kiinnostukseni erilaisiin etsiväsarjoihin on vähentynyt huomattavasti.

Mullan Alla on ihan ostamisen arvoinen sarja. Hyvin kiehovaa, vähän spin-off meininkiäkin :)

6/6 Tieto lisää tuskaa...

Kirjoittanut: CenoM 5 Lokakuu, 2009 - 14:19

Maun kehittymisessä on juuri tuo "kääntöpuoli", ei välttämättä osaa enää nauttia asioista joista ennen nautti, koska kiinnittää huomiota yksityiskohtiin, jotka ovat kenties oikeastikin "huonoja" tai niissä on jotain puutetta, mutta jotka kokonaisuutta tarkastellessa eivät kenties olisikaan ratkaisevia.

Itselläni kävi juuri mainitun Remeksen kanssa niin, että pojalle ostettiin joululahjaksi hänen joku kirjansa, jota en nyt edes muista minkäniminen, niin tempauduin tarinaan niin, että se hujahti kirja kerrallaan tai parissa päivässä (informaatiotiheys varsin pieni :-).

No lankoni sitä luki pätkän kyläillessään kun lojui kirja sohvalla ja totesi, että ompas surkeaa suomenkieltä.

Sen jälkeen kun luin sitä, niin totesin, että no niinhän se onkin... Onneksi löysin sen "loven" uudelleen ja sain "elettyä" tarinan loppuun kielen häiritsemättä!

Kehittymiseen liittyy varmaan myös ympäröivä todellisuus. Itse elän pikkulapsivaihetta + murkkuikäisvaihetta myös, joka imee kyllä mehut, että kaipaa lähinnä aivojen nollausta, eli tuota höttöä joka tempaa mukaansa.

Onneksi on ystäviä kyllä, jotka houkuttavat mukaan vähän "vaativampaan" taide-elämykseen, niin kyllä sitä sitten niistäkin irti jotain saa tai itse asiassa enemmän. Kynnysenergian ylitys vain vaatii sen katalysaattorin.