yle.fi

Käyttäjän absintt1 kuva

Keskustelu kokemusraportista: Tunti vielä

Kirjoittanut: Absintinjuoja 6 Huhtikuu, 2009 - 08:27

Alla alkuperäisen kokemusraportin teksti

Olipa kerran radio sarjassa Stig Framåt ja Tunti vielä ohjelma vuodelta 1970.

Stigu on vanha suosikkini. Henkevä yhteiskuntakriitikko, jolla oli useimmiten hyvä musiikkimaku. Enpä muistanutkaan, että ohjelmassa käytettiin Zappan Lumpy Gravylta napattua teemaa tunnarina.

 Tämä nimenomainen ohjelma tuntui kuitenkin kovin päällekäyvältä ja raskaan sarjan yhteiskuntakriittiseltä, ja toisaalta oman aikansa, neljänkymmenen vuoden takaisen ajan kuvalta. Oli se elämä sillon vaikeaa edistyksellisyyden muutospaineiden alla  vissiin kun piti olla tiedostava ja kaikkea...

Muistelen, että Stigu olisi myöhemmin käynyt hieman armollisemmaksi herjanheittäjäksi vaikka terävänä huomauttelijana aina pysyikin. Olisikin mukava kuulla vielä Stig Framåtin vaikka vuosikymmentä myöhemmin tehtyä ohjelmaa.

Kommentit

Käyttäjän calluna kuva

1/4 Kyllä olisi

Kirjoittanut: Calluna 6 Huhtikuu, 2009 - 08:38

Stig Framåtista nousee mieleeni ennen kaikkea hänen äänensä ja puhetyylinsä sekä valitsemansa musiikki. Muistelen, että nuo ohjelmat tulivat aina iltaöisin ja oikein odottelin niitä. Tuo yhteiskuntakritiikki on kyllä minulta kokonaan unohtunut. Olisipa tosiaan mukava kuunnella noita juttuja vielä joskus. Olisikohan niitä Ylen Elävässä arkistossa?

Eipä sitten muut radiopersoonat ole hänen jälkeensä samalla tavalla mieleen enää jääneetkään. Mahtaako muuten kukaan enää muistaa suurta legendaa Martti Silvennoista?

Käyttäjän absintt1 kuva

2/4 Silvennoinen?

Kirjoittanut: Absintinjuoja 13 Huhtikuu, 2009 - 11:33

Eipä äkkiseltään palaudu mieleen ... mitäs ohjelmia hän on tehnyt.

Olispa muuten jännittävää saada kuulla Näin Neuvostoliitossa -ohjelmaa muutaman vuosikymmenen takaa. Eikös semmoinen ollut olemassa, toimittajana Tero Heinänen.

Käyttäjän calluna kuva

3/4 Silvennoinen

Kirjoittanut: Calluna 13 Huhtikuu, 2009 - 16:12

Menepä Ylen Elävän arkiston etusivulle ja kirjoita hakusana Martti Silvennoinen, niin sieltäpä saat ääninäytteitä ja mm. 27 min reportaasin Hirosimasta. Hän kierteli ympäri maailmaa ja mieleeni on jäänyt hänen ohjelmansa Albert Schvweizeristä. Silvennoinen oli ennen tv:n yleistymistä aikansa legenda, jota koko perhe kuunteli hartaasti. Ah - hänen ääntään ja tyyliään ei voi unohtaa. Taidat vain olla niin myöhään syntynyt, että et ole kuunnellut häntä.

Lisäys: Huomasinkin, että juuri tänään päivällä onkin  tullut tuo mainitsemani juttu Albert Schweitzeristä Yle Radio 1:ltä

Käyttäjän absintt1 kuva

4/4 Silvennoinen

Kirjoittanut: Absintinjuoja 17 Toukokuu, 2009 - 10:46

No olihan se ääni aivan tuttu. Nyt se sai nimenkin, Silvennoinen siis.

Jouko Blombergin aamuohjelma lähes neljänkymmenen vuoden takaa tuli tässä taannoin. Siinä kuritettiin avioliittoinstituutiota niin perusteellisesti, että voin kuvitella kahvien menneen monella väärään kurkkuun. Liekö Madame Kollontai ollut toimittajan iltalukemisena vähän liiankin pitkään, silloin muinoin kun ohjelmansa teki?