yle.fi

Keskustelu kokemusraportista: Yksityistiepäivät

Kirjoittanut: marjo66 24 Maaliskuu, 2009 - 11:35

Alla alkuperäisen kokemusraportin teksti

Suomalaiset yksityistiet oma kansalliskulttuurin alalaji. Odotin tylsää luennointipäivää, mutta asiat vietiin mieleniintoisesti läpi ja paljon opein uutta. Eipä ne tiet itsekseen toimi, jonkun on niistäkin huolehdittava.

Kommentit

Käyttäjän calluna kuva

1/2 Kyllä!

Kirjoittanut: Calluna 24 Maaliskuu, 2009 - 11:47

Aivan oikein - yksityistiet ovat kyllä todellista kansankulttuuria. Tuon kulttuurin kanssa olemme joutuneet painiskelemaan viimeiset 30 vuotta! Nyt vasta omistajapolvien  vaihtuessa, pikku hiljaa oikeudet ja velvoitteet saada järjestykseen. Tuon pienen kärrypolun historiasta voisi kirjoittaa vaikka romaanin. Varmaankin päivä oli antoisa, jos luennoitsijat toivat esiin käytännön esimerkkejä.

 

2/2 historiaa

Kirjoittanut: marjo66 24 Maaliskuu, 2009 - 13:15

60 vuotta sitten tämäkin tie on ollut vielä "kinttupolku" pitkospuineen, 30 vuotta sitten 2 henkilöautoa ei talvella mahtunut ohittamaan. Nykyään ei enää tartte peruutella vastaan tulevan auton vuoksi. Kuitenkin pahimmat valittajat on ne jotka pari kertaa vuodessa ajavat läpi. Tietenkin on niitäkin, joiden mielestä tästäkin pitäisi tehdä valtatie asfaltteineen. Itse olen ihan vihreä tieasioissa, ehkä ajan myötä opin.