yle.fi

Keskustelu kokemusraportista: Ylikomisario Morse: Kainin tyttäret

Kirjoittanut: Lunasol 16 Maaliskuu, 2009 - 10:11

Alla alkuperäisen kokemusraportin teksti

Ylikomisario Morse -sarjaa kestää uusintakatsomiset! Päähenkilö Morsea esittävä John Thaw on ollut hyvä valinta. Eikä muukaan näyttelijäntyö ole hullumpaa ;-) 

Kiinnostava juonenkulku, joka piti ottessaan.

Kommentit

Käyttäjän calluna kuva

1/6 Kyllä kestää

Kirjoittanut: Calluna 16 Maaliskuu, 2009 - 10:30

Olen katsonut Morsea joskus aikaisemmin, muttta nyt esitetyt jaksot olivat minulle uusia. Huomasin edellisellä viikolla, että kannattaa ottaa seurantaan, mutta  harmittavasti en eilen jaksanut katsoa  puolta tuntia pitempään. Pidän kovasti tuosta Oxfordista ja tapahtumien rauhallisesta etenemisestä. Muut rikossarjat eivät juuri sitten kiinnostakaan.

Käyttäjän karkokko kuva

2/6 Morse

Kirjoittanut: Karolina 16 Maaliskuu, 2009 - 12:15

Minäkään en ollut nähnyt tätä jaksoa aiemmin. Morset ovat aina olleet katsomisen arvoisia.

Ympäristä on tosiaan kaunista ja tapahtumat liikkuvat mukavan verkkaisesti eteenpäin. Näyttelijävalinnat ovat hyviä ja jostain syystä tällä kertaa mielestäni Morse oli vähän ajatuksiinsa harhautuneempi, empivämpi kuin yleensä. Thaw on tosiaan hyvä.

Juoni oli jossain määrin ennalta-arvattava, mutta se ei haitannut ollenkaan.

3/6 kaava

Kirjoittanut: marjo66 17 Maaliskuu, 2009 - 12:17

Ainahan noissa samaa kaavaa noudatetaan, mutta niin Morse kuin saksalaisetkin dekkarisarjat ovat todella hyviä, kun vain aika riittäisi kaikkien katseluun. Nautinto ainakin katselu on.

4/6 Morse

Kirjoittanut: Anonyymi 24 Tammikuu, 2010 - 16:31

Tämä on sarja jota katsoo kyllästymättä, koska päähenkilön huomautukset ja kysymykset antavat sille sen viimeisen silauksen. Sen takia hän ei ole aina pidetty henkilö ns. paremmissa piireissä, vaikka hänellä onkin yleinen tietämys huippuluokkaa, sillä onhan hän aikoinaa käynyt itse yliopiston.

Käyttäjän Astrolihjamo kuva

5/6 Duetto

Kirjoittanut: Astro 25 Tammikuu, 2010 - 17:57

Viime viikolla Yle Radio 1:n Duetto-ohjelmassa, käsiteltiin komisario Morsen musiikkimakua ja sarjan musiikkivalintoja. Mielenkiintoinen ohjelma. Sen verran vielä jatkan, että kuulemma tämä sarjan musiikin säveltäjä, jonka nimeä en nyt muista, käyttää taustamusiikissa Morse-aakkosia kertoakseen murhaajan nimen ennen kuin se paljastuu. Saattaa joskus antaa hämäyksen vuoksi vääränkin nimen. Mutta tarkasti pitää siis kuunnella taustamusiikkiakin.

Käyttäjän PekkaR kuva

6/6 Barrington Pheloung

Kirjoittanut: PekkaR 5 Helmikuu, 2010 - 10:10

Barrington Pheloung on säveltänyt musiikkia Morseen. Tunnari alkaa Morse-aakkosilla m,o, r, s, e.  Ja on muuten mahottoman hieno biisi se "Morse theme"!