yle.fi

Kansanedustajat saivat kulttuurikuntokortit

Wallinin suunnitelmissa kulttuurikuntopisteiden keruu karaokella

Ehtivätkö kiireiset kansanedustajat harrastaa tarpeeksi kulttuuria? Kulttuurikunto teki oman osuutensa ja luovutti heille kulttuurikuntokortit Kansallisena kulttuurikuntopäivänä 5.12. Oman kulttuurikuntokortin sai myös kulttuuriministeri Stefan Wallin.

Kansanedustajien puolesta kortit vastaanottanut eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen ilmoitti tilaavansa kortteja myös eduskunnan muun henkilökunnaan käyttöön yhteensä 1.500 kappaletta. Kulttuurikuntokorttien tarkoituksena on tehostaa ja helpottaa kulttuurin päivittäistä nauttimista.

Kuva: YLE> Katso videolta korttien luovutustilaisuus kansanedustajille ja eduskunnalle

  

 

 

Kulttuuriministeri Wallin puolestaan lupasi haastaa koko hallituksen täyttämään kulttuurikuntokortteja. Henkilökohtaista kulttuurikuntopistetiliään Wallin kaavailee kartuttavansa karaokea laulamalla. Luvassa on ainakin kulttuuriministerin lempikappale Leevi and the Leavingsin Teuvo, Maanteiden kuningas.

Kuva: YLE> Katso videolta, kuinka Wallin haastaa hallituksen

> Entä miten Wallin näkee kulttuurin merkityksen?

 

Eduskunnan lisäksi myös useat muut työnantajat kuten Lääkärikeskus Mehiläinen, Alko Oy, YLE sekä Helsingin, Turun ja Hämeenlinnan kaupungit ovat ottaneet kulttuurikuntokortin työhyvinvointitoimintansa välineeksi. Kulttuurikuntoilun parissa on näin ollen jo kymmeniä tuhansia työntekijöitä.

Lisäksi kulttuurikuntokortteja on jaossa ”kulttuurisaleilla” – teattereissa, museoissa, kirjastoissa ja konserttitiloissa – kautta maan. Erilaisia kulttuurikuntopäivän tapahtumia ja tempauksia järjestettiin 5.12. yli sata kaikkiaan 27 eri paikkakunnalla.

 

Lue myös Stefan Wallinin haastattelu: millaisia ovat kulttuuriministerin kulttuurikuntovinkit?

Takaisin Kumppanit-sivulle