yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 321 tulosta

Käyttäjän karkokko kuva
Karolina hankki elokuvakokemuksen: Näin koulutat lohikäärmeesi
Uusimaa, 11.04.2010

Tosi hieno elokuva. 3D sopii tämäntyyppisiin loistavasti.

Tarina kertoo viikinkipäällikön pojasta joka on, nooh, ei-viikinkimäinen. Kylää terrorisoi lohikäärmeet ja siispä ne ovat vihollisia jotka on tuhottava. Poika kuitenkin ystävystyy yhden kanssa ja huomaa että ehkäpä he ovatkin ymmärtäneet väärin lohikäärmeitä. Mutta yritäpä saada jääräpäinen viikinkiyhteisö vakuuttumaan asiasta!

Pojan ystävä, hampaaton niminen lohikäärme, on aivan mielettömän hellyttävä ja hienosti tehty hahmo.

Suosittelen lämpimästi.

Käyttäjän karkokko kuva
Karolina hankki elokuvakokemuksen: Prinsessa ja sammakko
Uusimaa, 10.04.2010
Tekijä: Disney

Vein kaksi pikkuprinsessaa katsomaan uutta prinsessaelokuvaa.

Tarina oli vähän muunneltu sammakkoprinssitarina, mutta perinteinen prinsessasatu. Muutama hassu hahmo sekaan, pahiksen tuoma jännitys, laulua ja onnellinen loppu.

Hmmmm.....heti ensimmäiseksi täytyy kiittää disneytä siitä että he laittoivat päähenkilöksi tummaihoisen tytön, toiseksi siitä että he ovat tehneet tämän perinteisellä animaatiotekniikalla, on kivempaa ettei kaikki ole niin tarkkaa.

Sitten haukut: Heti ensimmäisen laulun kohdalla meinasi äidillä palaa päreet kun rallateltiin jotain "siellä kauneimmat naiset on, niitä miehet mielellään katselee....". Tästä tuskin tarvitsee sen enempää sanoa. Henkilöinä olivat köyhä, ahera tyttö joka ei osannut pitää hauskaa, oli liian vakavamielinen. Ja hänen siis piti oppia että elämässä on myös hauskuutta ja rakkautta. Toinen päähenkilö oli köyhä raikuliprinssi joka vain halusi soitella, katsella kauniita naisia ja elää helppoa elämää. Hän tulikin Ameriikkaan etsimään rikasta vaimoa. Hänen siis piti oppia vakavammaksi ja että elämässä on myös tosi rakkautta. Hohhoijaa.....

Entäpä jos roolit olisivatkin olleet toisinpäin? Prinssi olisi köyhä vakavamielinen ja ahkera poika, tyttö olisi köyhä prinsessa joka haluaisi vain pitä hauskaa, tanssia ja flirttailla miesten kanssa. Hän etsisi rikasta miestä.

Mutta tuohan olisi liikaa! Elokuvassa käytetyt hahmot kelpaavat kyllä, mutta toisinpäin vain miehen hahmo olisi sallittu, tytölle olisi jo rumempi nimitys käytössä.

Okei, muutama hyvä ja mukaansatempaava laulu siinä oli ja jotkin humoristisista hahmoista oli kivoja. Mutta ei mitään uutta taivaan alla.

Pikkuprinsessat tykkäsivät ja heillehän se oli tarkoitettu.

 

Käyttäjän innas kuva
Sanni hankki elokuvakokemuksen: Alice in Wonderland
Elokuvateatteri - Kanta-Häme, 23.03.2010
Tekijä: O: Tim Burton

Pitkästä aikaan kirjoittelen. Eli kyseisen elokuvan oli ohjannut Tim Burton (minun milestäni yksi parhaimmista) ja näyttelijäkaartiin kuuluivat mm. Johnny Depp, Mia Wasikowska, Helena Bonham-Carter ja Anne Hathaway. Elokuva esitettiin alkuperäisellä kielellä ja 3D:nä.

Juoni lyhyesti: Liisa putoaa nuorena aikuisena kaninkoloon. Jo toisen kerran elämässään. Hän tapaa enstiset tuttavansa vaikka ei itse sitä tajua ja hänen pitäisi laittaa loppu Herttakuningattaren vallalle.

Itse olin hieman pettynyt, mutta lopputulos oli positiivinen. Ensinnäkin Wasikowskan esittämä Liisa ei tehnyt vaikutusta ollenkaan. Hänen roolisuorituksensa jäi muiden vahvojen hahmojen, roolien ja näyttelijöiden varjoon. Toisaalta elokuvasta ei edes pyritty tekemään kirjan vertaista, mutta silti jotenkin Liisan niin vaisu osa elokuvassa ei sopinut siihen. Myöskään yksityiskohtiin ei oltu kiinnitetty kauhean paljoa huomiota vaikka Burtonin leffat yleensä pursuavat niitä.

Kuitenkin hyvä siinä mielessä, että muut hahmot olivat hyvin esillä ja jokainen oli hahmonsa arvoinen. Parhaimmat hahmot mielestäni olivat Hullu Hatuntekijä, Rusakko ja Irvikissa. Hullunkurinen ja hauskakin leffa, mutta täytyy tunnustaa, että Hatuntekijä vaikutti olevan pääosassa. Mikä ei siis minua, ikuista Hullun Hatuntekijän kannattajaa, haittaa ollenkaan.

Kamalasti sitä mainostettiin ja voi olla, että osa on pettynyt pahastikin, koska minäkin hieman petyin, mutta loppujen lopuksi se on ihan OK.

 

Käyttäjän ranelov kuva
Rane hankki elokuvakokemuksen: Up in the air elokuva
Kino Marilyn - Itä-Uusimaa, 23.02.2010
Tekijä: USA

Mukavan rauhallinen elokuvakokemus.
Suosittelen lämpimästi.

 

Käyttäjän absintt1 kuva
Absintinjuoja hankki elokuvakokemuksen: Telstar - elokuva Joe Meekistä
Olohuone - Uusimaa, 25.12.2009

Pukki Toi ystävällisesti Telstar elokuvan minulle lahjaksi mennä aattona. Ilmeisesti olin ollut kiltti kun sain tämän kovasti odottamani draaman ihan pyytämättä ja yllätyksenä.

Yöllä pääsinkin kuvaa jo katsomaan, eikä se hassumpi ollutkaan. Tyylilaji on absurdi ja komedinen. Ajankuva näytti varsin uskottavalta ja huolella tehdyltä, samoin hahmojen käyttäytyminen oli tylyn karua ja groteskia käskyttämistä. Tuli mieleen Beatlesien Hard Days Night, joka näytti myös kaikessa karuudessaan tympeän ja tylyn 60-luvun. No tämä elokuva on retroa mutta asiantuntemuksella tehtyä.

 

Käyttäjän absintt1 kuva
Absintinjuoja hankki elokuvakokemuksen: Anna - Jörn Donner leffa
Uusimaa, 31.10.2009
Tekijä: Jörn Donner

Jörn Donnerin Anna tuli tv:stä viime perjantaina. Periaatteessa leffa on vanha suosikkini, mutta harmiksi ja pettymykseksi minulle siitä esitettiin ruotsiksi dubattu versio. Huomasin, että olen suosinut elokuvaa lähes peklkästään Tapio Rautavaaran mahtavan roolin takia. Mutta miespä on kuin kuohittu ruotsinkielisen eunikkidubbauksen takia. Näyttelijäntyö menee totaalisesti hukkaan jonkun swedun äännellessä Tapsan römeät repliikit. Alkoholisoituneen populaaripuolueen kansanedustajan rooli elää ainoastaan Tapsan aidon kansanäänen voimalla.

Onhan tässä toki paljon hyvääkin. Tykkään Donnerin kovaksikeitetyistä urbaaneista hahmoista,  jotka jännästi on jotenkin paperinohuiksi kaulittuja tyyppejä. Ja ajankuva tietty herättää nostalgiaa. Lisää Donneria mutta katsokaa vähän mitä versioita valitsette ruutuun, YLE:n rouvat ja herrat! Ja Donnerin Hellyys televisioon pian: se on HILLITÖN!

Käyttäjän Misirlou1 kuva
Hansu hankki elokuvakokemuksen: Magneettimies - elokuva Pekka Strengistä
Kino Iiris Lahti - Päijät-Häme, 22.10.2009

Elokuva kertoo kaiken Pekka Strengistä. Se on välillä aivan kuin unenomainen kuvaus taitelijasta, vaikka onkin dokumentti. Saa  hyvin aikaan menneisyyden ja nykypäivän  yhteenliitoksen...sanoisin että "ajaton" kuvaus. Aivan mainio, mieltä avartava kokemus - suosittelen.

Käyttäjän absintt1 kuva
Absintinjuoja hankki elokuvakokemuksen: Pikku-Matti maailmalla
Uusimaa, 20.10.2009
Tekijä: Edwin Laine

Tämä on niitä elokuvia, joiden repliikit, tai suurimman osan, osaan ulkoa. "Älä koske siihen pulloon, siinä on viinamato. Mummo on aina sanonut: Ken jaloilans horjuu, sen päästä viisaus uupuu!"

Lapsitähti Matti lauloi ja näytteli lyhyen tähtihetken parissa Edwinin leffassa, molemmat henkilökohtaisia suosikkejani ja todellisia klassikkoja. Tässä nimenomaisessa leffassa Matti lähtee mummon ja Kustaan suojista Helsingin baabeliin etsimään langennutta äitiään ja löytääkin, mutta sitä ennen tekee voittoisaa uraaa veitsenteroittaja Joel Rinteen apulaisena ja kauhistelee Siiri Angerkosken viinankäyttöä ja oopperalaulantaa. Pikkumatti siis tänään ainakin sadannen kerran digiboxista. Kyllä väki väheni olkkarisssa tätä katsoessani, täytyy sanoa.

Käyttäjän absintt1 kuva
Absintinjuoja hankki elokuvakokemuksen: Toivo Mäkelä 100 v, - Kuu on vaarallinen
Uusimaa, 18.10.2009
Tekijä: Toivo Särkkä

Toivo Mäkelä täytti tässä kuluneen syksyn aikana 100 vuotta. Töllössä näytettiin Saituri, jossa Toivo oli mukana. Se jäi näkemättä, kiitos temppuavan digiboksin.

Äl' yli päästä perhanaa, Kassilan ohjaus on Mäkelä suosikkini. Sekin katosi mystisesti digilaitteestani. Onneksi enhdin katsoa pari kertaa. Mäkelää  tuli nyt Kuu on vaarallinen -elokuvassa. Maisteri Särkän ohjauksessa kuitenkin herkutellaan viekoittelevaa lunttua esittävän Liana Kaarinan suloilla, Mäkelän pervessi charmi jää ikävä kyllä vähemmälle. Kassilalle tämä ohjaus olsi kuulunut, mutta Särkkä halusi varmaan nautiskella naispääosan esittäjän paljaasta pinnasta.

Aika hyvä ihmiseksi taitaa olla se filmi, jossa Mäkelä on parhaimmillaan - ja Elokuu tietty. Naiset erityisesti tuntuvat inhoavan Toivo Mäkelän maneereja. Itse olen niistä innoissani kuin lapsi karkkihyllyn äärellä.

Käyttäjän absintt1 kuva
Absintinjuoja hankki elokuvakokemuksen: Mighty Wind
olohuone - Uusimaa, 05.10.2009
Tekijä: Christopher Guest

Mighty Wind on Christopher Guestin ohjaama mahtava parodia edesmenneen musiikkipromoottorin kunniaksi järjestettävästä  kolmen folkbändin revivalkonsertista . Tapahtumapaikkana on New York ja taustalla on arvatenkin Kingston Trion, Weaversin ja Mickey & Silvian yms. pohjalta rakennetut bändit ja artistit. Haastatteluissa esiintyy sekä todellisia että kuvitteellisia hahmoja ja autenttisuus on sopivasti lähes käsin kosketeltavaa.

 

Tämä vetoaa minun enemmän kuin saman tekijän Spinal Tap. Johtuneeko siitä, ettei metalli ole juuri liikuttanut Black Sabbathin, Deep Purplen ensimmäisten jälkeen. Folkkia olen sen sijaan kuunnellut mottikaupalla.

 

Elokuvan loppupuolen konsertti on upea kokemus joka saa minullakin tipan takuuvarmasti linssiin. Katsomiskertoja on vuodesta 2004 kertynyt kymmenisen kappaletta. Jonkinmoinen suosikkielokuvani  siis.

 

Käyttäjän Misirlou1 kuva
Hansu hankki elokuvakokemuksen: ICE AGE 3
Finnkino - Päijät-Häme, 26.09.2009
Tekijä: 3D -elokuva

Ekaa kertaa kävin katsomassa 3D -leffaa, ja hieno kokemus oli, pääsi itsekin "sisään" elokuvaan...

Käyttäjän Misirlou1 kuva
Hansu hankki elokuvakokemuksen: Haarautuvan rakkauden talo
Finnkino - Päijät-Häme, 26.09.2009
Tekijä: ohjaus Mika Kaurismäki

Harvinaisen hauska kotimainen elokuva, tosin paikoin "ampui aika lailla ylikin", mutta kun menee katsomaan ilman osotuksia niin saa kyllä paikoin nauraakin!

Pazii_ hankki elokuvakokemuksen: Rentun Ruusu
kotisohva - Satakunta, 24.09.2009
Tekijä: Timo Koivusalo

Rentun Ruusu.. Elokuva Irwin Goodmanista sanoittaja Vexi Salmen kertomana. Olen jo muutamia vuosia kuunnellut paljon Irwinin musiikkia, ja silloin tällöin myös katsonut ko. elokuvan, ja joka kerta se näyttää paremmalta..?! Elokuva tarjoaa karkean raapaisun Irwin elämän merkittävimpiin hetkiin, ja mikäli aihe vähääkään kiinnostaa, se on katsomisen arvoinen! Tai minun mielestäni asia on näin.

Leffan herätti minussa "arvostusta" edesmennyttä taiteilijaa kohtaan, protesti-laulujen "isän" kaltaisia hahmoja kaivattaisiin nykyisin mielestäni lisää.

Katsomiskokemuksena erittäin hyvä kymmenen!  :)

Käyttäjän wrnr kuva
Wrnr hankki elokuvakokemuksen: Marley and Me
Kotisohva - Satakunta, 13.09.2009
Tekijä: David Frankel

Marley and Me kertoo nuoresta parista joka päättää ottaa koiran. Siinä näyttelee pääosissa Owen Wilson ja Jennifer Aniston. Elokuva on romanttinen komedia.

Elokuva kestää n. 1h ja 57 min.

Elokuva oli hyvä jopa koskettava. Pidin siitä erityisen paljon ja aion katsoa sen useampaan kertaan vielä tulevaisuudessa. Suosittelen lämpimästi kaikenikäisille.

Käyttäjän techpriest kuva
techpriest hankki elokuvakokemuksen: Taistelutoverit
Kotisohva - Satakunta, 13.09.2009
Tekijä: Tom Hanks ja Steven Spielberg

Tossa muutama vuosi sitten isä sai lahjaksi tämän Band of Brothers eli Taistelutoverit nimisen dvd-boxin. Kyseessä ei ole niinkään sotaelokuva, vaan 10- osainen sotasarja. Kyseinen sarja on tullut myös televisiosta. Muistaakseni joltakin YLE:n kanavalta. Katsoin siis koko sarjan jakso päivässä -periaatteella.

Sarja on mukavaa katsottavaa. Realistisuus, ei-elokuvamaisuus ja vauhdikkuus lisäävät mielenkiintoa sarjan katsomiseen. Sarja on myös dokumentti Easy-komppanian matkasta aina koulutuksesta Saksaan asti. Sarja perustuu tositapahtumiin ja elokuvan tekoaikaan elossa olleet henkilöt, joista elokuva kertoo, ovat mukana työstämässä elokuvan realistisuutta. Myöskin vanhat lentokoneet, autot, varusteet ja puvustus luovat yhdessä erittäin oikean tuntuisen tunnelman. Ei Tom Hanksiltä ja Steven Spielbergiltä oikein muuta voisi olettaakkaan. 

Näyttelijä valinnat ovat oikein osuvia. Vain pieni osa näyttelijöistä on tunnettu joistakin muista rooleista nykypäivänä. Näyttelijäsuoritukset ovat loistavia. Itse pidin eniten Carwood Liptonin ja Dick Wintersin näyttelijöistä.

Vaikkakin toteutus on realistista, on tarinaa höystetty oivallisesti huumorilla. Itse pidät hyvistä vitseistä, sekä sotaelokuvista, joten tämä sarja on minun makuuni.

Sarja on mielestäni paras dolkumetti ja sodasta kertova sarja, jonka olen ikinä nähnyt. Olisi kiva kuulla mitä mieltä muut ihmiset ovat. :D Kertokaa toki omat mielipiteenne tai kommenttinne, jos olette kyseisen sarjan katsoneet. Tai vaikka vain osankin siitä:D