yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 47 tulosta

Käyttäjän Misirlou1 kuva
Hansu hankki elokuvakokemuksen: Magneettimies - elokuva Pekka Strengistä
Kino Iiris Lahti - Päijät-Häme, 22.10.2009

Elokuva kertoo kaiken Pekka Strengistä. Se on välillä aivan kuin unenomainen kuvaus taitelijasta, vaikka onkin dokumentti. Saa  hyvin aikaan menneisyyden ja nykypäivän  yhteenliitoksen...sanoisin että "ajaton" kuvaus. Aivan mainio, mieltä avartava kokemus - suosittelen.

Käyttäjän Misirlou1 kuva
Hansu hankki elokuvakokemuksen: Haarautuvan rakkauden talo
Finnkino - Päijät-Häme, 26.09.2009
Tekijä: ohjaus Mika Kaurismäki

Harvinaisen hauska kotimainen elokuva, tosin paikoin "ampui aika lailla ylikin", mutta kun menee katsomaan ilman osotuksia niin saa kyllä paikoin nauraakin!

Käyttäjän vestaali kuva
vestaali hankki teatterikokemuksen: Piaf - pikku varpunen
Lahden kaupunginteatteri - Päijät-Häme, 22.03.2009
Tekijä: Who cares?

Lahden kaupunginteatterissa on aina kiva käydä. Tällä kerralla käynti oli kaksin verroin kivampi, sillä kerrankin minulla oli ystävä mukana. Yleensä käyn teattarissa yksin. Jaettu nautinto on jostain syystä yleensä kaksinkertainen.

Piaf - pikku varpunen oli kelpo kappale. Laulut olivat upeita ja näyttelijäsuoritukset mielyttivät kovasti, kuten aina Lahdessa. Pidän myös paljon teatterin penkeistä, niissä ei tarvitse kiemurrella kolmetuntisenkaan esityksen aikana. Useissa teattereissa on tullut todistettua toisin.

Luulen, että näytelmästä olisi saanut enemmän irti, jos olisi tuntenut Piafin elämäkertaa entuudestaan. Nyt sitä vain jäi odottelemaan, mitä olisi seuraavaksi tarjolla. Kappaleet sentään olivat tuttuja. Nuoruudessa tuli kuunneltua Piafia paljon. Silloin yritin kääntää sanoja ranskasta, mutta taitoni on sen verran kehno, ettei siitä tullut mitään. Piafin kappaleet ovat usein sen verran rosoisia, että ne avautuvat paremmin, jos ymmärtää sanat tai ainakin tietää, mistä lauletaan.

Suosittelen matkaa Lahteen. Piaf on aina kokemisen arvoinen.

villeriina hankki kulttuurikokemuksen: Niko Kivelä All Stars
Vanha Juko - Päijät-Häme, 21.02.2009

Niko Kivelän isännöimä Stand up-ilta. Paikkana ihanan nostalginen Vanha Juko -teatteri. Ilari Johansson oli upea, mukavaa "kritiikkiä" mm. suomalaisten käyttäytymisestä teatterissa. Ehdottomasti tulin hyvälle mielelle, nauru pidentää ikää:D

ritilii hankki musiikkikokemuksen: Messa de Requiem
Sibeliustalo - Päijät-Häme, 21.02.2009
Tekijä: Verdi

Mahtava konsertti: Indra Thomas sopraano, Iris Vermillion mezzosopraano, Luc Robert tenori ja meidän suomalaisten upea basso Johann Tilli. Kuoron osuudet lauloi Chorus Cathedralis Aboensis. Elämys oli valtava!

ritilii hankki musiikkikokemuksen: Sinulle - Ystävyydellä
Sibeliustalo - Päijät-Häme, 21.02.2009

Upeaääninen Johanna Rusanen ja komea Jyrki Anttila säestäjänä hauska Seppo Hovi. Ei voinut muuta kuin nauttia täydestä sydämestä!

villeriina hankki elokuvakokemuksen: Katastrofin aineksia
Päijät-Häme, 08.02.2009

Elokuvailta perheen kanssa se riittää tekemään kokemuksesta positiivisen. Äidin toiveesta katsottiin dokumentti perheestä, joka noudattaa oljytöntä vuotta. Vaikka kierrätämme ja mietimme ekologisuutta, voisimme vielä parantaa. Herätti keskustelua ja toivottavasti lisää mietteitä koko perheessä. Upeaa että perhe jakaa rankan kokemuksen kaikkien katsojien kanssa,

ritilii hankki musiikkikokemuksen: Joni Mitchellin parhaat
Päijät-Häme, 07.02.2009

Folk- ja jazzlaulajan Joni Mitchellin parhaita biisejä, orkesterina Sinfonia Lahti, kapellimestari Petri Juutilainen ja loistava ääniset solistit Johanna Iivanainen ja Emma Salokoski. Kyllä elävä musiikki on parasta paikan päällä, aistii tunnelman ja sävelten iloittelun.

villeriina hankki elokuvakokemuksen: Herttuatar
Päijät-Häme, 29.01.2009

Kertomus herttuatar Georginan elämästä 1700-luvun lopun Englannissa. Kyllä me nykynaiset olemme vapaita, ihanaa. Leffateatteri leffa naisille, en tätä kotona olis jaksanut niin intensiivisesti seurata eikä miesten kannata tätä lähteä katsomaan. Tulee ensi-iltaan kai helmikuun lopulla.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Galleria Kipinä
Päijät-Häme, 21.01.2009

Lahden Kipinä ei isommin sytyttänyt tällä kattauksellaan. Ja aina vaan kaipaan Taidepanimoon!

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki kulttuurikokemuksen: taiteilijatapaaminen
Päijät-Häme, 21.01.2009

Tapasimme tänään kaupunkireissulla lettukahvilassa kirjailijan ja kuvataiteilijan. Tapaaminen oli postiivinen vaikka keskustelu väistämättä kääntyi negatiiviseen aiheeseen, siksi merkitsin tunnelmani neutraaliksi:/ Kuvataiteilijaystävämme on nimittäin joutunut lopettamaan taiteentekisen tyystin pystyäkseen elättämään perheensä. Työttömälle taiteilijalle ei päivärahoja heru jos hän tekee taidetta, työhuonetta ei saa olla eikä kai välineitäkään. Kuvanveistäjäkoulutuksen saanut ystävämme suunnittelee nyt kouluttautuvansa vaikka lähihoitajaksi. Hmph! Ei lähihoitajan työssä kai mitään vikaa ole, mutta jos ihminen on kouluttautunut taiteilijaksi ja sitä haluaa tehdä, niin onko ihan pakko!

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki lukukokemuksen: Kirjakauppa Tarina
Päijät-Häme, 21.01.2009

Lahdessa käydessämme kirjailijaystävämme vei meidät tutustumaan kirjakauppa Tarinaan. Kovasti ystävämme ylisti tämän yksityisen (=vapaan) kaupan henkeä ja tottahan se oli jo ensi katsomalta; kaupassa oli muun muassa sohvaryhmä lueskelua ja keskustelua varten. Vaikutti olevan vireä kirjallisuuspaikka, muutoinkin kuin myyntimielessä.

ritilii hankki teatterikokemuksen: Piaf-pikkuvarpunen
Päijät-Häme, 21.01.2009

Upea elämys: Lahden kaupunginteattein ohjaaja Maarit Pöykäri on onnistunut loistavasti ohjauksessaan. Piaf-pikkuvarpunen loisti kaikilla kolmella näyttelijällä, siis kolme Edit Piafia eri ikäkausina. Musiikki soi vain Piaffin mahvuudella. Vahinko, kun näytöksiä on vain kevään ajan! Siis vahinko niille, jotka runsaslukuisasti haluaisivat tulla katsomaan Lahteen tätä musiikkinäytelmää! Kiitos näyttelijöille ja tietysti ohjaajalle!

villeriina hankki teatterikokemuksen: Piaf-pikkuvarpunen
Päijät-Häme, 19.01.2009

Upeat kolme tuntia:) Upeat kolme naista Saisio, Kouki ja Räty! Kiitos teille ja myös muille!

ritilii hankki lukukokemuksen: Kyllikki Villa - Vanhan naisen lokikirja
Päijät-Häme, 17.01.2009

Enpä pitkään aikaan ole niin suurella mielenkiinnolla lukenut = kuunnellut omakohtaisesta merimatkasta kertovaa kirjaa. Pidin paljon ja kuunnellesani oli maailmankartasto käsillä ja siitä seurasin Kyllikki Villan matkaa.