yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 315 tulosta

Käyttäjän Astrolihjamo kuva
Astro hankki musiikkikokemuksen: Studio
Studio, Heinola - Uusimaa, 29.01.2011
Tekijä: Lahtarit

Ensimmäinen päivä takana studiossa, kyseessä siis Lahtarit-orkesteri. Äänitämme viisi kappaletta ja tänään saimme soittokamat ja äänityslaitteet asemiin. Kaikista kappaleista taltioimme jo demoversiot.

Jos huomenna saamme aikaan samanlaista jälkeä kuin tänään, on odotettavissa todella hyvä punksingle vielä tämän kevään aikana.

Todella vaivatonta on ollut tähän mennessä ja äänittäjä on oikein mukava ja asiansa osaava ihminen.

Toinen päivä teetti jo enemmän töitä, yhdestätoista kuuteen. Kaikista viidestä kappaleesta saimme taltioutua kelvolliset versiot ja melko kivuttomasti. Kitaroita tuplasin kaikkiin kappaleisiin ja pariin lisäsimme "mieskuoron". Miksaus jäi vielä odottamaan ja lopullisia versioita pääsemme kuulemaan parin viikon päästä.

Viidestä muustakin kappaleesta äänitimme demoversiot ja ne olivat todellakin demoversioita.

Mutta kaikkiaan todella positiivinen kokemus oli tämä studioreissu.

Käyttäjän Astrolihjamo kuva
Astro hankki musiikkikokemuksen: Shonen Knife:Free Time
Kotisohva - Uusimaa, 27.11.2010
Tekijä: Shonen Knife

Japanilaisesta Shonen Knife-orkesterista innostuin ensimmäisen kerran jo vuonna 1993, mutta muutaman vuoden jälkeen innostus sitten hiipui ja eikä levyjäänkään tullut enää hankittua. Palasin kuitenkin aiheeseen uudelleen vuonna 2009 ja siitä lähtien se on ollutkin menoa, tällä hetkellä taitaa olla melkein kaikki mahdollinen yhtyeen tuotanto hyllyssäni.

Odotukset olivat siis kovat, kun sain käsiini Shonen Knifen viimeisimmän Free Time-cd:n. Mutta ihan selvä pettymyshän tämä oli, melko tavanomaista rokkia, ei mitään riemastuttavaa ja hellyttävää, mikä on ollut yhtyeen jonkinlainen tavarmerkki.

Sen sijaan Live at Mohawk Place 2009-dvd oli odotukset täyttävä, kaikki hitit, siis ne hellyttävät ja riemastuttavat. Huolimatta muutamista mokista, jotka tekevät yhtyeestä vain inhimillisemmän, soitto kulkee todella mallikkaasti.

Nämä minä haluaisin nähdä livenä, kukahan toisi Suomeen?

Käyttäjän Astrolihjamo kuva
Astro hankki musiikkikokemuksen: DJ-keikka
Anniskeluravintola Ruma, Yliopistonkatu 40, Jyväskylä - Keski-Suomi, 25.07.2010

Lörsson-orkesteri oli pyydetty keikalle Radio Hear klubille Jyväskylään ja samalla tuli minullekin kutsu pieneen dj-keikkaan kera Lörssonin. Aloitimme tuttuun tyyliin nuorisomusiikilla eli Henry Theelin Tiritomballa sen jälkeen soi ainakin Simo Salminen, Arttu Suuntala, Eilert Pilarm, Martti Innanen, Kaisa ja Kumppanit, Kreivi Lindgren, Humppa-Veikot ja mitä niitä olikaan. Yleisöä ei ollut paikalla kovinkaan monta ja osa tykkäsi ja suurin osa ilmeisesti ei, koskapa poistuivat paikalta. Mutta sehän ei näitä diskijakkipoikia harmittanut eikä haitannut, päinvastoin. Kokemus oli oikein mukava ja antoisa ja soittimiakin opimme käyttämään suht nopeasti. Voisihan näitä tehdä lisääkin.

Lörsson-orkesterin keikalla olin myös mukana, rumpalin poistuessa hakemaan juomaa, tuurasin häntä. Istuin rumpujen takana ja pyyhin hikeä.

Käyttäjän absintt1 kuva
Absintinjuoja hankki musiikkikokemuksen: The A-Bones Tavastialla
Uusimaa, 20.07.2010
Tekijä: Rock'n'roll

The A-Bones heitti keikan Tavastialla tuossa joku viikko sitten. Pakko oli mennä katsomaan, onhan bändin ameriikansuomalainen rumpali Facebook-ystäväni ja merkittävä perinteisen rock 'n' rollin julkaisijan Norton Recordsin perustaja.

Onnistuttiinkin tapaaman kyseinen rumpalirouva Miriam Tavastia klubin ovensuussa. Viirin sijasta ojensin rouvalle pari alan suomalaista merkkivinyyliä, minkä jälkeen eikun viilentymään ravintolan puolelle. Ja se keikka: alkujäykistelyn jälkeen tapahtui jossain välissä ihme, joka bändin muutti alkukankean menon aivan mahtavaksi. Vierailija, suomen serkku Pepa Päivinen löysi tenorista sen oikean primitiivsvengin ja encoreiten jälkeen päästiinkin positumaan tyytyväisinä  varsin hottiin yöhön.

kykkas hankki musiikkikokemuksen: High Violet
koti ja julkiset kulkuvälineet - Uusimaa, 10.06.2010
Tekijä: The National

Toukokuun lopulla otin jännittyneenä kuunteluun The Nationalin uusimman albumin. Kokoonpanon edellinen levy (jonka hankin heräteostoksena toissakesänä kuultuani sitä Stupidossa asioidessani) on tullut kuunneltua lähestulkoon puhki ja odotukset High Violetia kohtaan olivat suuret. En joutunut pettymään - yhtye vain paranee julkaisu julkaisulta. Jälleen levyllinen loistavaa melankolista indiemaalailua, joka sopi erityisen hyvin soundtrackiksi parhaan ystäväni sydänsurujen paranteluun.

urheilija hankki musiikkikokemuksen: Radion Sinfoniaorkesterin konsertti!
Märsky - Uusimaa, 03.05.2010

Radion Sinfoniaorkesteri kävi Märskyssä soittamassa. Olen tietenkin aikaisemminkin kuulluut klassista musiikkia mutta vain levyltä. Esitys teki suuren vaikutuksen, ja olisi mukava mennä kuuntelemaan oikeaa konserttia. Harmillisesti koko orkesteri ei ollut paikalla, tosin he eivät kaikki olisi mahtuneet saliin. Toinen harmillinen asia oli ettei meidän palloiluhallia ole tarkoitettu musiikkiesityksille, joten ääni ei kuulunut niin puhtaana kuin oikeassa esityssalissa.

Musiikin lisäksi meille kerrottiin vähän eri soittimista ja muusikon elämästä. En voinut kuvitella kuinka raskasta työtä muusikot tekevät. Siihen kuuluu mm. fyysisen kunnon ylläpitäminen ja konserteissa lämmittelyt sekä loppuverryttelyt.

Aina on mukava saada uutta tietoa ja uusia kokemuksia!

strawberri hankki musiikkikokemuksen: RSO konsertti Märskyssä!
koulu - Uusimaa, 03.05.2010

Märsky oli toiminut muutama vuosi sitten aktiivisesti mukana eräässä kulttuurihankkeessa, ja palkinnoksi saimme RSO:n  esiintymään vain meille, Mäkelänrinteen lukion opiskelijoille ja opettajille !

Myönnän, ettei minulla ollut liiaksi tietoa kyseisestä orkesterista alkuun, mutta hyvin nopeasti sain kiinni heidän toiminnastaan ja tavoitteistaan. Orkesteri soitti Mozartin sävellyksiä ja aina soittamisen välissä kertoi soittimistaan ja orkesterin arjesta. Tämä oli mielestäni todella yllättävä lisä, ja hyvä sellainen. On vaikeaa arvostaa heidän tekemäänsä työtä, jos ei oikeasti tiedä millaista taustatyötä soittaminen vaatii. Toivottavasti kaikki kuuntelimme kun oli siihen tämänkaltainen ainutkertainen mahdollisuus :)

Vaikka joku saattaisi sanoa, että "blaa tylsää", niin itse ainakin koin musiikin todella vaikuttavana ja kauniina - ei ollenkaan tylsänä. En kuuntele klassistamusiikkia juuri ollenkaan itsenäisesti, ja siksi se ehkä nousee jotenkin mielenkiintoisemmaksi kun sitä oikeasti kuuntelee ja vielä niinkin hienon orkesterin soittamana. Todella kaunista ja taidokasta soittamista.

Yllätyin siitä, miten kiva heidän vierailunsa itseasiassa oli. Alkuun hetken ajattelin, että tiedän millaista musiikkia he soittavat ja that's it, on toki hienoa kuulla se livenä, mutta suurempia odotuksia ei ollut. Mutta nämä ihmiset olivat todella hauskoja ja heidän aito halunsa soittamiseen näkyi! Myös plussaa siitä, että vaikka netissä kritisoitiinkin sitä, että jokin niin suuri sinfoniaorkesteri tulee vain yhdelle koululle esiintymään, oli hienoa miten he ottivat meidät oikeana yleisönä vastaan, eikä vain "pikkujuttuna" muiden isojen konserttien keskellä.

musiikki1 hankki musiikkikokemuksen: RSO koonsertti
Mäkelänrinteen uimahalli - Uusimaa, 03.05.2010

Koulussamme oli RSO:n konsertti. En pitänyt siitä niin paljoa, että haluaisin kokea sen uudestaan. Olen kuitenkin tyytyväinen, että koin sen kerran. Oli se kuitenkin uusi kokemus.

Buipero hankki musiikkikokemuksen: RSO
Uusimaa, 03.05.2010

SInfoniaorkesteri RSO:n esitys oli itselleni hyvä kokemus sillä en ole pitkään aikaan kuullut sen tyylistä musiikkia paikan päällä,  enkä muutenkaan ole varmaan sinfoniaorkesterin esitystä kuullut mutta normaalin orkesterin esityksissä olen ollut. Mukava ja piristävä kokemus keskelle koulupäivää.

ronze hankki musiikkikokemuksen: RSO
Koulu - Uusimaa, 02.05.2010

RSO:n esiintyminen oli aika hieno, koska en ole koskaan ollut sen tyyppisessä konsertissa ja vaikka minua ei sen tyylinen musiikki oikein innosta niin silti se oli ihan mukava kuunnella. Kokonaisuutena hyvä paketti, mutta kun istui takana niin ei oikein kuulunut mitään ja osa jutuista meni vähän ohi.  

Jusspe hankki musiikkikokemuksen: RSO:n konsertti
Uusimaa, 02.05.2010

Yleisradion orkesteri tuli soittamaan koulullemme jonkinlaisena palkintona ja täytyy sanoa, että mielestäni se oli oikein onnistunut konsertti, vaikkakin olisivat voineet soittaa vähän pidenpäänkin. En ole koskaan ennen käynyt tällaisessa konsertissa ja se olikin positiivinen yllätys. Pidin erityisesti siitä, kun jotkut soittajista pääsivät esittelemään soittimiaan. Hyvä RSO! Ja kiitokset mahdollisuudesta päästä kuuntelemaan.

-Jussi

jjassuu hankki musiikkikokemuksen: RSO:n konsertti
Uusimaa, 29.04.2010

 Koulullemme tuli soittamaan RSO ja tämä oli ensimmäinen kerta seuraamassa tämän tyyppiistä konserttia. Koulumme teknologiassa oli jotaii pielessä ja itse istuin aika kaukana, joten kaikkea puhutta ja selityksiä ei kuulunut. Musiikki itsessään oli melko tunnelmallista ja oli kiva seurata soittajien nopeita liikkeitä soittaessaan, ja miten orkesteri yhdessä ryhmänä loivat kokonaisuuden. Soittajat kertoivat myös soittimistaan ja soittotaustoistaan. Itselläni ei ole kauhean vankaa kokemusta tai tietoa soittimista, orkesterista tai tämän tyylisestä musiikista, joten olisi ollu helpompi ymmärtää jos olisi enemmän pohjatietoa. Kaikenkaikkiaan uusia ja omin puolin sekä mielenkiintoinen että ainutkertainen kokemus. 

Hyre hankki musiikkikokemuksen: RSO:n konsertti
Uusimaa, 29.04.2010

Koulullamme kävi soittamassa Radion sinfoniaorkesteri. En koskaan ollut kuullut enne paikanpäällä sinfoniaorkesteria. Odotukset eivät olleet korkealla, mutta yllätyin positiivisesti. Musiikki kuulosti hyvältä ja soittajien kertomukset työstään olivat mielenkiiintoisia. Kyllä klassinen musiikki kuulostaa hienolta, kun on paljon soittajia. Konsertti olisi voinut olla mielestäni vielä pidempi. En panisi pahakseni jos tulisivat uudestaan soittamaan koulullemme.

kkarla hankki musiikkikokemuksen: RSO:n konsertti
Uusimaa, 29.04.2010

Koulullemme tuli soittamaan sinfonia orkesteri palkintona kahden vuoden takaisesta kilpailusta. Kokonaisuudessaan soittimet kuulostivat todella hienoilta yhdessä. Loppu minuuteilla alkoi kumminkin vähän tylsistyttää, koska soitto oli koko ajan aika saman kuuloista ainakin minulle. Tylsistymistä edisti suuresti se, että istuin salin takana ja mikrofonit eivät toimineet, joten en kuullut mitään mitä kapelimestari puhui laulujen välillä. Opin kuitenkin, että eri soittimien soittaminen on erittäin haastavaa vaikka se ei välttämättä siltä näytäkään. Saimme myös kuulla enemmän torvisoittimesta ja sen soittamisesta.

tumbanjo hankki musiikkikokemuksen: Rso sinfonia orkesteri
Uusimaa, 29.04.2010

Mielestäni Rso:oon konsertti oli hieno kokemus. En ole aikaisemmin kokenut mitään vastaavaa. Musiikki ja soitanta oli todella hienoa ja voimakasta. Se toi myös hyvää vaihtelua koulupäivään.