yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 180 tulosta

kykkas hankki musiikkikokemuksen: High Violet
koti ja julkiset kulkuvälineet - Uusimaa, 10.06.2010
Tekijä: The National

Toukokuun lopulla otin jännittyneenä kuunteluun The Nationalin uusimman albumin. Kokoonpanon edellinen levy (jonka hankin heräteostoksena toissakesänä kuultuani sitä Stupidossa asioidessani) on tullut kuunneltua lähestulkoon puhki ja odotukset High Violetia kohtaan olivat suuret. En joutunut pettymään - yhtye vain paranee julkaisu julkaisulta. Jälleen levyllinen loistavaa melankolista indiemaalailua, joka sopi erityisen hyvin soundtrackiksi parhaan ystäväni sydänsurujen paranteluun.

Käyttäjän Veetuska kuva
Veetuska hankki sirkuskokemuksen: Cirkus
Paloheinän koulun kenttä - Uusimaa, 14.05.2010
Tekijä: Caliba

Kävin viikonloppuna muksujen kanssa elämämme ensimmäisen kerran sirkuksessa. Esiintyjä oli Sirkus Caliba ja paikka Veromiehen koulun kenttä. Calibalaiset ovat kotoisin Bulgariasta, Ukrainasta ja Ranskasta. Väkeä näytti olevan toistakymmentä, joista alle kymmenen vuorotellen esiintymässä.

Esitys oli ihan mukiinmenevä 4- ja 5-vuotiaalle. Isosisko tykkäsi akrobatiajutuista, jotka olivat äidinkin mielestä esityksen tasokkainta antia (itse asiassa aivan erinomaisia), sekä eläimistä eli villakoirasta, parista kissasta ja kahdesta vuohesta, joiden temput olivat kutakuinkin lavan ympäri tassuttelua (kissoja sai lisäksi silittää, mikä tietenkin on aina huippujuttu tämänikäisille). Sirkuksen Pepito-klovni haki yleisön juokosta avustajia temppuihinsa, mikä oli pojan mielestä mukavinta, sillä hän pääsi esiintymään yleisön eteen lautastemppuun! 

Akrobatiatemppujen lisäksi jonglöörit olivat taitavia, joskin heidän numeronsa kestivät liian pitkään. Juonnoista ei saanut selvää ollenkaan. Lisäksi teltassa oli ensimmäisellä puoliajalla niin kuuma, keskittyminen meni likipitäen kokonaan kuumuudesta selviytymiseen, ja lopulta oli riisuttava paita ja kengät, housuja en sentään ottanut pois.

Kaiken kaikkiaan minulle jäi esityksestä ihan positiivinen fiilis. Sirkus on oikeastaan aika hauska viihdemuoto, niin lapsille kuin mikä ettei aikuisillekin. Moni on purnannut pikkusirkuksen korkeita lipunhintoja (yli 5-vuotiaat 13,90 e ja alle 5-vuotiaat 10,90 e, sylilapset ilmaiseksi, aitiopaikat muutaman euron enemmän). Toki sirkusreissu maksoi ja esitys huokui kotikutoisuutta ja hmm, sanottakoon nyt vaikka itäeurooppalaisuutta, mutta täytyyhän esiintyjien ja avustajien jostakin leipänsä saada ja yritystä oli kuitenkin kovastikin.

Esityksen kesto oli kymmenen minuutin väliajan kera aika tarkkaan puolitoista tuntia, oikein passeli aika ainakin minun nassikalle. Meidän perhe antaa esitykselle kolme tähteä ja suosittelee sitä ainakin alle kouluikäisille.

strawberri hankki musiikkikokemuksen: RSO konsertti Märskyssä!
koulu - Uusimaa, 03.05.2010

Märsky oli toiminut muutama vuosi sitten aktiivisesti mukana eräässä kulttuurihankkeessa, ja palkinnoksi saimme RSO:n  esiintymään vain meille, Mäkelänrinteen lukion opiskelijoille ja opettajille !

Myönnän, ettei minulla ollut liiaksi tietoa kyseisestä orkesterista alkuun, mutta hyvin nopeasti sain kiinni heidän toiminnastaan ja tavoitteistaan. Orkesteri soitti Mozartin sävellyksiä ja aina soittamisen välissä kertoi soittimistaan ja orkesterin arjesta. Tämä oli mielestäni todella yllättävä lisä, ja hyvä sellainen. On vaikeaa arvostaa heidän tekemäänsä työtä, jos ei oikeasti tiedä millaista taustatyötä soittaminen vaatii. Toivottavasti kaikki kuuntelimme kun oli siihen tämänkaltainen ainutkertainen mahdollisuus :)

Vaikka joku saattaisi sanoa, että "blaa tylsää", niin itse ainakin koin musiikin todella vaikuttavana ja kauniina - ei ollenkaan tylsänä. En kuuntele klassistamusiikkia juuri ollenkaan itsenäisesti, ja siksi se ehkä nousee jotenkin mielenkiintoisemmaksi kun sitä oikeasti kuuntelee ja vielä niinkin hienon orkesterin soittamana. Todella kaunista ja taidokasta soittamista.

Yllätyin siitä, miten kiva heidän vierailunsa itseasiassa oli. Alkuun hetken ajattelin, että tiedän millaista musiikkia he soittavat ja that's it, on toki hienoa kuulla se livenä, mutta suurempia odotuksia ei ollut. Mutta nämä ihmiset olivat todella hauskoja ja heidän aito halunsa soittamiseen näkyi! Myös plussaa siitä, että vaikka netissä kritisoitiinkin sitä, että jokin niin suuri sinfoniaorkesteri tulee vain yhdelle koululle esiintymään, oli hienoa miten he ottivat meidät oikeana yleisönä vastaan, eikä vain "pikkujuttuna" muiden isojen konserttien keskellä.

musiikki1 hankki musiikkikokemuksen: RSO koonsertti
Mäkelänrinteen uimahalli - Uusimaa, 03.05.2010

Koulussamme oli RSO:n konsertti. En pitänyt siitä niin paljoa, että haluaisin kokea sen uudestaan. Olen kuitenkin tyytyväinen, että koin sen kerran. Oli se kuitenkin uusi kokemus.

Buipero hankki musiikkikokemuksen: RSO
Uusimaa, 03.05.2010

SInfoniaorkesteri RSO:n esitys oli itselleni hyvä kokemus sillä en ole pitkään aikaan kuullut sen tyylistä musiikkia paikan päällä,  enkä muutenkaan ole varmaan sinfoniaorkesterin esitystä kuullut mutta normaalin orkesterin esityksissä olen ollut. Mukava ja piristävä kokemus keskelle koulupäivää.

ronze hankki musiikkikokemuksen: RSO
Koulu - Uusimaa, 02.05.2010

RSO:n esiintyminen oli aika hieno, koska en ole koskaan ollut sen tyyppisessä konsertissa ja vaikka minua ei sen tyylinen musiikki oikein innosta niin silti se oli ihan mukava kuunnella. Kokonaisuutena hyvä paketti, mutta kun istui takana niin ei oikein kuulunut mitään ja osa jutuista meni vähän ohi.  

Hyre hankki musiikkikokemuksen: RSO:n konsertti
Uusimaa, 29.04.2010

Koulullamme kävi soittamassa Radion sinfoniaorkesteri. En koskaan ollut kuullut enne paikanpäällä sinfoniaorkesteria. Odotukset eivät olleet korkealla, mutta yllätyin positiivisesti. Musiikki kuulosti hyvältä ja soittajien kertomukset työstään olivat mielenkiiintoisia. Kyllä klassinen musiikki kuulostaa hienolta, kun on paljon soittajia. Konsertti olisi voinut olla mielestäni vielä pidempi. En panisi pahakseni jos tulisivat uudestaan soittamaan koulullemme.

kkarla hankki musiikkikokemuksen: RSO:n konsertti
Uusimaa, 29.04.2010

Koulullemme tuli soittamaan sinfonia orkesteri palkintona kahden vuoden takaisesta kilpailusta. Kokonaisuudessaan soittimet kuulostivat todella hienoilta yhdessä. Loppu minuuteilla alkoi kumminkin vähän tylsistyttää, koska soitto oli koko ajan aika saman kuuloista ainakin minulle. Tylsistymistä edisti suuresti se, että istuin salin takana ja mikrofonit eivät toimineet, joten en kuullut mitään mitä kapelimestari puhui laulujen välillä. Opin kuitenkin, että eri soittimien soittaminen on erittäin haastavaa vaikka se ei välttämättä siltä näytäkään. Saimme myös kuulla enemmän torvisoittimesta ja sen soittamisesta.

tiina- hankki musiikkikokemuksen: RSO:n konsertti
Mäkelänrinteen uimahalli - Uusimaa, 29.04.2010

Sinfoniaorkesterin konsertti oli mielenkiintoinen kokemus. Soitto oli todella taidokasta ja hyvää, mutta kun soittajat ja kapelimestari puhui, niin sitä ei kuulunut yläkatsomoihin asti. Tässä olisi voinut käyttää mikrofonia. En ollut ennen käynyt kuuntelemassa mitään tämäntyylistä konserttia, mutta kokemus oli ainutlaatuinen. En kyllä luultavasti enää ikinä mene tuollaiseen konserttiin , mutta klassinen musiikki sopii mielestäni hyvin esim. balettiin.  En oikein tiennyt, että mitä katsoa konsertissa, kun ei soittajia oikein jaksanut katsella koko aikaa. Olisin kaivannut konserttiin jotain muutakin, kuin musiikkia esim. tanssia. Mutta  konsertti oli kyllä kiva kokemus!

tiina- hankki musiikkikokemuksen: RSO:n konsertti
Mäkelänrinteen uimahalli - Uusimaa, 29.04.2010

Sinfoniaorkesterin konsertti oli mielenkiintoinen kokemus. Soitto oli todella taidokasta ja hyvää, mutta kun soittajat ja kapelimestari puhui, niin sitä ei kuulunut yläkatsomoihin asti. Tässä olisi voinut käyttää mikrofonia. En ollut ennen käynyt kuuntelemassa mitään tämäntyylistä konserttia, mutta kokemus oli ainutlaatuinen. En kyllä luultavasti enää ikinä mene tuollaiseen konserttiin , mutta klassinen musiikki sopii mielestäni hyvin esim. balettiin.  En oikein tiennyt, että mitä katsoa konsertissa, kun ei soittajia oikein jaksanut katsella koko aikaa. Olisin kaivannut konserttiin jotain muutakin, kuin musiikkia esim. tanssia. Mutta  konsertti oli kyllä kiva kokemus!

meliama hankki musiikkikokemuksen: RSO konsertti
Uusimaa, 29.04.2010

Oli ihan kiva kokemus kun en ennen ole livenä ollut katsomassa sinfoniaorkesterin konserttia, mutta koska istuin yläkatsomossa niin kaikkea mitä he kertoi ei kuulunut sinne asti.

kosomar hankki musiikkikokemuksen: RSO:n konsertti
Uusimaa, 29.04.2010

Konsertti oli hieno kokemus(: En ole aikaisemmin kuullut tällaista livenä, joten oli kiva saada näin arvostettu vieras esintymään koululemme.

rexhkro hankki teatterikokemuksen: RSO:n Konsertti
Uusimaa, 29.04.2010

Konsertti oli mielestäni todella mielenkiintoinen. Itse en ole tämän kaltaisen musiikin suurimpia faneja, mutta se vaikutti ihan kivalta. Tämä oli minulle uutta ja suosittelen, että jokaisen pitäisi kokea tämä joskus heidän elämänsä aikana. Kokemuksena tämä oli todella silmiä avaava ja hyvä.

hsa hankki musiikkikokemuksen: Radion sinfoniaorkesterin konsertti
Mäkelänrinteen uimahalli - Uusimaa, 29.04.2010

Menin tapahtumaan melko neutraalilla mielellä. En oikein odottanut mitään, ajattelin että konsertti voisi olla ihan mukava. En koskaan ennen ollut ollut kuuntelemassa sinfonia orkesteria, joten aluksi olin melko kiinnostunut asiasta. Konsertin aikana kapellimestari ja muutamat soittajat pitivät puheenvuorot. Puheenvuorot kestivät mielestäni hiukan liian kauan, vaikka asia olikin melko kiinnostavaa. Olisin kaivannut enemmän musiikkia, jotta olisin saanut paremman kuvan millaista musiikki on. Pitkät puheenvuorot lannistivat hiukan konserttia, mutta muuten minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa. Konsertti avarsi näkemystäni musiikista ja koin sen hyödylliseksi.

Maiju03 hankki musiikkikokemuksen: Radion sinfoniaorkesterin konsertti
Mäkelänrinteen palloiluhalli - Uusimaa, 29.04.2010
Tekijä: RSO

Mielenkiintoinen esitys joka antoi selkeämmän käsityksen sinfoniaorkesterista ja sen toiminnasta. Hyvää oli myös se että orkesterin soittajat kertoivat soittimistaan ja taustoistaan kuuluvalla äänellä. Mukavinta oli kuulla niin läheltä oikeaa sinfoniamusiikkia ja sitä arvostaa enemmän.