yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 122 tulosta

Käyttäjän Astrolihjamo kuva
Astro hankki taidekokemuksen: Innasta Suomesta
Werstas - Pirkanmaa, 30.04.2011
Tekijä: Martti Innanen

Menen tänään katsomaan toista kertaa Martti "Huuhaa" Innasen naivistista taidenäyttelyä. Viimeksi nämä Innasen maalaamat suomalaisuuden edustajat naurattivat kovin minua ja muitakin näyttelyvieraita. Näyttely on avoinna 15. päivään toukokuuta, joten vielä ehditte. Ettekä tule katumaan, harvasta kulttuurielämyksestä tulee näin hyvälle tuulelle.

Aloitteleva kulttuurikuntoilija hankki teatterikokemuksen: Susi sisällä
Tampereen työväenteatteri - Pirkanmaa, 24.04.2011
Tekijä: Tiina Lymi

Odotin Tiina Lymiltä paljon, enkä pettynyt odotuksissani. Ihminen on ihmiselle susi, tämä tuli mieleen esitystä katsoessa, aika raadollista ja julmaa voi olla ihmisen käytös toista kohtaan. Nämä tyypit varmasti oppivat jotakin kokemuksistaan ja ovat seuraavissa suhteissaan viisaampia.

sailla hankki museokokemuksen: Tampere 1918 -näyttely
Pirkanmaa, 17.05.2010

Tampere 1918- näyttely museokeskus Vapriikissa on loistava otos sodan kauheuksista ja asioista, joista me voimme tässä päivässä oppia. Näyttely on hyvin koottu ja tehokeinoina on käytetty erilaisia ilmaisun muotoja. Vaikka sodan aihe on raastava ja yksityiskohdat valtavan surullisia, lähtee näyttelystä opettavaisin mielin. Sain näyttelystä paljon irti. Varsinkin videopätkät, joilla tamperelaiset kertovat ajatuksiaan sotavuodesta ovat koskettavia. Suosittelen lämpimästi tätä näyttelyä!

Käyttäjän Astrolihjamo kuva
Astro hankki musiikkikokemuksen: Keikka
Vastavirta - Pirkanmaa, 13.06.2009
Tekijä: Lahtarit

Ensimmäinen keikkani Lahtarit-orkesterin kitaristina oli 12.6. Tampereen Vastavirta-klubilla. Pikkuisenhan tämä jännitti jo ennakkoon ja paikan päällä vielä enemmän. Minä olin huvihuoneistolla jo puoli seitsemältä ja muu orkesteri hieman myöhemmin. Teimme soundtsekin, mutta siitä nyt ei paljon viisastunut, vaikeuksia saada rummut kasaan ja kitaraan ääntä, todellista ammattilaisten meininkiä. Kaikkiaan oli neljä bändiä soittamassa ja meille lankesi kakkospaikka. Painimalla emme kuitenkaan joutuneet soittojärjestystä ratkaisemaan. Sitten hermostunutta odotusta, kahvinjuontia ja tuttujen kanssa seurustelua.

Ensimmäinen bändi lopettaa! Nyt iskee paniikki! Takahuoneeseen virittämään kitarat ja rekvisiitta pitää muistaa myös, pitääköhän käydä vessassa? Ai taustakangasta ei saadakaan paikalleen, kuka unohti hakaneulat? Mutta tuskinpa sekään vaikuttaa lopputulokseen. Kitarat lavalle ja vielä backstagelle laittamaan käsivarsinauha paikoilleen ja eikä keppiäkään parane unohtaa. Ja sitten lavalle soittamaan. Apua! Jos ensimmäisestä kappaleesta selvitään, niin ollaan voiton puolella. Hyvinhän tämä menee, ei tarvitse enää kovinkaan jännittää. Soittomokia tulee, mutta sehän nyt oli odotettavissakin. Oma kitara ei kuulu kovin häävisti itselle, muille kai paremmin. Välillä on suuriakin vaikeuksia saada rytmistä kiinni, jotenkin kappaleet kuitenkin pysyvät kasassa. Tahti on armoton, minä aloitan aina uuden biisin edellisen loputtua. Basisti ei taida oikein tykätä, kiroaa siihen malliin. Ja nyt nousee alaston mies lavalle ja muutenkin yleisä vaikuttaa tykkäävän. Vielä viimeisen rallin kitaraintron saan hapuiltua läpi, eiköhän tästä nyt kuitenkin selvitä ja vielä voittajina!

 

miamarian hankki taidekokemuksen: Originaalipiirustuksia sarjakuvasta "Kiroileva siili"
Pirkanmaa, 06.06.2009
Tekijä: Milla Paloniemi

Näyttelyssä esillä muutama strippi siilin seikkailuista, mukana myös mm. ihka ensimmäinen luonnos siilistä sekä siiliaiheisia vesiväritöitä. Tästä tuli hyvälle tuulelle!

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki teatterikokemuksen: Tohvelisankarin rouva
Tamperen Teatteri - Pirkanmaa, 12.04.2009
Tekijä: Maria Jotuni

Vanha tarina uusissa raameissa.

Hannele Lauri oli pettymys näyttelijänä. Hän oli eriparia muiden kanssa. Tottakai hänen pitikin olla huikentelevainen nuori nainen vanhan tossukan miehen vaimona, mutta hän ei osannut näytellä sitä. Hän näytteli itseään. Hän oli Diiva.

Jukka Leisti oli aivan hurmaava. Hän oli se oma itsensä hilpeä, hauska, hassutteleva. Minua hieman vaivasi se, ettei häntä häirinnyt ollenkaan vaimonsa miesseikkailut.  Hän oli edelleen rahanhimoisen ja petollisen vaimonsa käytettävissä kaikesta huolimatta. Kaipasin hieman särmää.

Vuolle, Rantaniva ja Salovaara olivat hyviä rooleissaan.

Hannele Lauri sai niin suuren kukkapuskan, että hieman epäilin hänen ostaneen sen itse  itselleen.

Warna hankki teatterikokemuksen: Don Carlos
Tampere-talo - Pirkanmaa, 10.03.2009
Tekijä: Lorenzo Fonda

Onko ooppera teatteria vai musiikkia?

Olin jo kalliiden lippujen takia luopunut toivosta päästä katsomaan Don Carlosia. Opiskelijalle tulisi halvemmaksi lähteä Tampereelta junalla Helsinkiin oopperaa katsomaan. Onneksi kerrankin kävi tuuri ja joku kauppasi netissä omat lippunsa puoleen hintaan. (Syksyinen Don Giovannin esityshän peruttiin nenämme edestä, mistä en ole vieläkään oikein toipunut.)

Lavastus oli upea, puvustus oli upea, laulajat olivat upeita. Jos jostain täytyy esityksessä valittaa, niin Don Carlos oli jotenkin kireän kuuloinen ja kaukaa oli vaikea erottaa häntä Rodrigosta (paitsi tietenkin äänen perusteella), mikä alkuun häiritsi juonen tajuamista.

Ja sitten tietenkin siitä, että minun mittaiseni ihmisen ei koskaan pitäisi istua kaiteen takana. Luontevassa istuma-asennossa se halkaisi näyttämön diagonaalisesti ja jouduin jatkuvasti poukkoilemaan paikallani kuin hyperaktiviivinen citykani. Montakohan kertaa olen täälläkin jo valittanut siitä, että pitäisi hoitaa lippujen ostaminen ajoissa?

Warna hankki kulttuurikokemuksen: Tequila-kurssi
Tampereen työväenopisto/Sampola - Pirkanmaa, 10.03.2009
Tekijä: Mirja Rekola

Halusin tietää, saako tequilasta mahdollisesti muutakin kuin huonoja ideoita ja kammottavan krapulan. En ole vieläkään aivan vakuuttunut asiasta ja taidan pitää ns. paremman tequilan ostamisen kauas tulevaisuuteen lykättävien asioiden listassa.

Ainakin viineissä, konjakeissa, viskeissä, sikareissa, suklaissa jne. tosiharrastajien uskominen aiheuttaa yleensä karvaan pettymyksen. "Tää on kuule tosi hyvää! Paljon parempaa kuin tuo toinen ja ei ole edes kallista, vain kaksikymmenkertaisesti sen summan, mitä olisit ikinä valmis maksamaan yhtään mistään!" Ei ole yhtään kivaa kuvittelee saavansa tilaisuuden maistaa jotain todella hyvää, eikä todellisuudessa pystykään erottamaan sitä siitä halvimmasta lähikaupan tarjoustuotteesta tai pahimmassa tapauksessa saamaan kyseistä tuotetta edes kurkusta alas. Helmiä sioille.

Joka tapauksessa kurssilta jäi käteen muutamia kokeilemisen arvoisia ohjeita, ja paljon tietoa tuli meksikolaisesta kulttuurista yleensäkin. Työväenopiston kokkikurssit ovat aina yllättäneet positiivisesti ja niin teki tämäkin. Odotan taas innolla sitä hetkeä, kun kurssiesitteet ensi syksynä kolahtavat postiluukusta.

 

Warna hankki elokuvakokemuksen: Pavel Koutskýn Animaatioita
Tampereen elokuvajuhlat - Pirkanmaa, 10.03.2009
Tekijä: Pavel Koutský

Lempeän piikitteleviä animaatioita, jotka saivat poistumaan salista hymyillen, vaikka penkit söivätkin toisen hansikkaani. Kuulin jonkun valittelevan toistosta, minusta taas oli hauskaa bongailla eri animaatioiden väliltä yhteisiä elementtejä.

Se vika näissä lyhytelokuvien kokoelmissa on, että vaistomaisesti yrittää asetella eri pätkiä parhausjärjestykseen ja se aiheuttaa kohtuutonta päänvaivaa.

Warna hankki musiikkikokemuksen: Two for the Road
Wanha monttu - Pirkanmaa, 03.03.2009

Miksi rumpukone, miksi? Pelkällä laululla, kitaralla ja bassolla pystyy kuitenkin kantria esittämään vallan mainiosti, niin miksi pitää saada taustalle teennäinen paukutus viemään musiikilta sielu?

Warna hankki musiikkikokemuksen: Sweet Jeena and her Lions
Paapan kapakka - Pirkanmaa, 03.03.2009

Jeena oli toki ihana, mutta keikkaa vaivasi sama kuin Paapan kapakassa yleensäkin. Jazz-standardeista innostuminen vaatisi ehkä erilaista luonteenlaatua tai ei-suomalaisemman yleisön. Lisäksi tulee väistämättä sellainen olo, että olisi jälleen musiikkiopiston tutkintotilaisuudessa soittamassa triplanopeudella ihan päin honkia kappaletta, jonka tahkoamiseen on käyttänyt edeltävät pari kuukautta elämästään.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki kulttuurikokemuksen: Syöjätär Tampereella
http://aamulehdenblogit.ning.com/ - Pirkanmaa, 27.02.2009
Tekijä: jams

Heittäydyin eilen Aamulehden blogipalvelussa bloggaavaksi henkilöksi ja alku on ainakin varsin hyvä. Tälläisissä asioissa sitä pistää itsensä alttiiksi kaikenlaiselle, eikä vähiten arvostelulle. Tuntuu, että kyseisessä blogipalvelussa on ihan oma kulttuurinsa ja toisaalta vaikuttamisen mahdollisuutensa. Toivottavasti tämä kuntoilukokemus pysyykin positiivisena..

Käyttäjän jams kuva
jams hankki televisiokokemuksen: Oscar-gaala
kotisohva - Pirkanmaa, 24.02.2009
Tekijä: Akatemia

Katselin hyppien ja pomppien (lue: kelaten) Oscar-gaalan Nelosen lähettämän ja kommentoiman lähetyksen ja olihan tuo. Jännä juttu, että näyttelijät suitsuttivat toisiaan minuuttitolkulla ja muut palkinnot jaettiin suurinpiirtein minuutissa, olkaa kohauttaen kun se kerran oli pakko tehdä. Ja sitten taas näyttelijät rakastivat toisiaan. Olivat niin yhtä suurta perhettä.

En minä tästä mitään kostunut, ehkä nyt hiukan enemmän haluan nähdä pöydän puhdistaneen Slummien miljonäärin, mutta muuten tämä ei vaikuttanut elämääni oikeastaan millään tavalla.

Niin no tietysti joo, Nelosen kommentaattorit Jussi Heikelän johdolla ottivat minua raivokkaasti päähän. Lähinnä siksi, että pyörittelivät tuolejaan.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki lukukokemuksen: Ruokaisia romaaneja: Mausteena Fernet Branca
http://ruokaisiaromaaneja.ning.com/ - Pirkanmaa, 23.02.2009
Tekijä: James Hamilton-Paterson

Ensimmäinen Ruokaisia romaaneja -lukupiirittely on takana ja se olisi kyllä voinut vähän paremminkin alkaa. Mutta alku aina hankala, joten ei lannistuta. Ehkä tuli valittua hieman huono aloituskirja, mutta onneksi toiseksi teokseksi on valikoitunut melko taattua Joanne Harrisia.

Ja ehkä se keskustelu verkoitse vaatii vähän parempaa alustustakin tällaisessa tilanteessa, mene ja tiedä.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki musiikkikokemuksen: Love Tracks
Zenton toimisto - Pirkanmaa, 23.02.2009
Tekijä: Zarkus

Positiviisesti yllättävä levy, ei ollenkaan niin kokeellinen kuin odotin sen olevan! Ei sillä, että kokeellisuus olisi huono asia, mutta joskus se ehkä menee snadisti yli. Nyt ei mennyt, oli ihan mahtis levy. Sen sijaan tätä seurannut Marzi Nymanin levy piti jättää kesken kun työkaveri lähti kiipeilemään pitkin seiniä ärsytyksestä. Zarkus pääsee kuunteluun uudelleenkin.