yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 42 tulosta

hise hankki elokuvakokemuksen: X-men origins
Finnkino - Varsinais-Suomi, 04.07.2009

Jep hyvä leffa oli

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki teatterikokemuksen: Kaaos
Turun kaupunginteatterin Sopukka - Varsinais-Suomi, 29.03.2009

Aivan hulvaton esitys. Olin jo toistamiseen. Esiintyjät todella mahtavia. Kannattaa mennä katsomaan, jos ei vielä ole käynyt.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki kulttuurikokemuksen: Tarinaniskennän SM Turun oskailpailu
Aboa Vetus ja Ars Nova -museo - Varsinais-Suomi, 29.03.2009

Voitin viime vuonna osakilpailun ja olin Kärsämäellä Suomen mestaruuskilpailussa. En pärjännyt. Nyt menin puolustamaan vTurun oittoani, mutta ei onnistunut. Muutama mukava  tarina, joista kalajuttu lähtee kesän kilpailuun. Ensi vuonna taas yrittämään.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki lukukokemuksen: Mikaelin sivukirjaston hautajaiset
Mikaelin kirjasto - Varsinais-Suomi, 25.03.2009
Tekijä: kirjastotoimenjohtaja

Turku päätti sulkea kaksi vilkasta sivukirjstoa. Varsinkin Mikaelin kirjasto on ollut lopettamisuhan alla vuodesta 1992. Käyttäjien ja lähiasukkaiden vastustus kantoi tänne saakka. Nyt kirjasto oli auki viimeisen päivän.

Kirjatossa esiintyi Pieni kirjastokuoro. Porukan vetäjänä on Katja Metsätähti. Hän on esiintynyt useammankin kerran kirjaston pelastamiseksi järjestetyissä tilaisuuksissa. He lauloivat mm. aakkoslaulun ja muita kirjallisuusaiheisia lauluja. Mukana oli myös kaksi jälkikasvun edustajaa puhallinsoitinten kanssa. Toinen oli vetopasuuna ja toisen torven nimeä en muista.

Mikaelin kirjastoon olikin saapunut runsaasti ihmisiä. Kaikilla oli apea mieli. Kaupunki yrittää korvata tilanteen kirjastoautolla, joka pysähtyy alueelle kaksi kertaa viikossa.

Onhan Turussa hieno ja uusi pääkirjasto. Se on auki myös sunnuntaisin. Tämä uusi pääkirjasto söi sivukirjastojen määrärahat.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki teatterikokemuksen: Kaukasialainen liitupiiri
Turun kaupunginteatteri - Varsinais-Suomi, 17.03.2009
Tekijä: Bertol Brecht

Lapsi joutuu eroon vanhemmistaan ja jää naimattoman tytön huostaan. Kenelle lapsi kuuluu? Se ratkaistaan liitupiirikokeella. Mielenkiintoinen tarina. Siinä on myös paljon satiiria ja yhteiskuntakritiikkiä. Suosittelen.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki kulttuurikokemuksen: Vartti vail kevät
Turun kaupunginteatteri - Varsinais-Suomi, 17.03.2009
Tekijä: Heli Laaksonen

Heli Laaksonen aloitti runokiertueensa Turusta ja se päättyy Turkuun sitten joskus. Olin kuulemassa Heliä ensi kerran livenä. Runot saivat tarinaa alleen. Nyt niiden kielikuvia ymmärtää paremmin. Laaksonen osaa ottaa yleisönsä ja antaa heille paljon. Hän esitti lopuksi toiverunoja. Toiveita tulikin yleisöstä aika paljon. Sen jälkeen hän saapui lämpiöön kirjoittamaan nimmareita ja valokuvattavaksi. Tilaisuuden nimi oli Vartti vail kevät ja se alkoi varttiavaille seitsemän. Kannattaa mennä kuulemaan.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki teatterikokemuksen: Sukuvika
Teatteri Tarmo - Varsinais-Suomi, 26.02.2009
Tekijä: Ray Cooney

Mahtava esitys.

Vaikka esiintyjät ovat harrastelijoita, niin farssissa tuo vaikea ja tärkeä asia eli oikea ajoitus meni nappiin. Vauhtia oli ja huumoria riitti. Tämä esitys kannattaa ilman muuta käydä katsomassa. Minä olin ensi-illassa ja esitys yleensä vain paranee vanhetessaan.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki musiikkikokemuksen: La Serva Padrona
Varsinais-Suomi, 18.02.2009

Opperakammarin esitys La Serva Padrona esitettiin mielenkiintoisessa tilassa eli Raatihuoneella Vanhalla suurtorilla Turussa. Esiintyjät ovat muutaman metrin päässä ja samassa tasossa katsojien kanssa. Kaikki ilmeet ja eleet korostuvat.

Tämä ooppera on lyhyt kestoltaan, vain 45 minuuttia. Tämä oli hauska esitys, jossa palvelijasta tulee lopulta emäntä. Maikki Särkän ja Petter Anderssonin näyttelijän taidot ovat hyvät laulusta puhumattakaan. Pidin esityksestä kovasti. Samoin kuin seurueeni.

Jos ei ole ennen kokenut oopperaa, niin tästä on kevyt aloittaa, myös rahallisesti. Liput maksavat vain 25 euroa ja niitä saa ovelta.

Vielä se on mahdollista nähdä ja kuulla ooppera 23.2. kello 19 samassa paikassa.

 

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki teatterikokemuksen: Luolamies
Varsinais-Suomi, 18.02.2009

Olin katsomassa Luolamies näytelmän jo toisen kerrran. Ensimmäinen kerta oli pikkujouluaikaan. Tämän Linnateatterin esityksen vetää Valtteri Roiha. Hyviä huomioita miehen ja naisen välisistä eroista. Ihan hyvin tarinat uppos toisenkin kerran. Positiivinen kokemus edelleenkin.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki musiikkikokemuksen: Appelsiinipuita aavikkoon
Varsinais-Suomi, 15.02.2009

Ostin huuto.netistä levyn Appelsiinipuita aavikkoon. Tämä Anneli Saariston levy on julkaistu jo 1992. Olen soittanut levyä nyt kerta toisensa jälkeen. Olen fiilistellyt oikein kunnolla.

Kuutamon poika Hijo de la Luna. Sen suomalaiset sanat ovat Liisa Ryömän. Siitä on myös toiset sanat olemassa Jukka Alihangan kirjoittamana. Minulla on myös mielikuva, että Petri Kaivantokin olisi laulun kääntänyt. Nämä Ryömän sanat ovat hellät ja kauniit.

Stingin levystä suomalaisen versio Aina eilinen Petri kaivannon sanoin."Kaikki lampaat laskin, poltin melkein askin ..."

Jossain kaukana on Juice Leskisen sanat ja sävel. Tunsin kylmiä väreitä tämän laulun kohdalla. Se kertoo ihmisistä, jotka joutuvat lähtemään kotoaan pakolaisiksi. Juice on osannut kuvata tämän erittäin koskettavasti ja kauniisti.

Pienet tähdet ja Appelsiinipuita aavikkoon sanat on kirjoittanut Aarni Varjonen. Hän on äärettömän hyvä sanoittaja. Tehnyt myös monia sanoituksia Vilperin perikunnalle soittaessaan yhtyeessä.

Erkki Mäkinen on kirjoittanut monia vahvoja sanoituksia. Tällä levyllä on Neidonryöstö, jonka alkujaan esitti Kirka Euroviisukarsinnoissa. Liehuva liekinvarsi lienee Mäkisen tunnetuin sanoitus. Sekin on Euroviisukarsintakappale, jonka esitti Markku Blomqvist.

Aivan uskomattomia tulkintoja. Anneli Saaristo on todellinen suomalainen Diiva.

 

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki televisiokokemuksen: Seitsemän veljestä
Varsinais-Suomi, 15.02.2009

Katsoin kahtena päivänä peräkkäin Seitsemän veljestä Teemalta. Se oli legendaarinen tulkinta vuodelta 1976, joka esitettiin Turun kaupunginteatterissa. Esityksen olennainen elementti olivat Kaj Chydeniuksen säveltämät laulut.

Aikansa menestys, jossa veljeksinä: Esko Salminen, Vesa-Matti Loiri, Heikki Kinnunen, Heikki Alho, Arno Virtanen, Ilari Paatso ja Juha Muje.  Kaikki olivat niin nuoria. Naisista tunnistin ainakin Maija-Liisa Peuhun ja  Marja Packalenin.

Vaikka vanhoillisimmat pitivät myös Seitsemän veljeksen moderneja näyttämöratkaisuja Kiven häpäisynä, näytelmä nousi suursuosioon. Seitsemän veljestä sai ensi-iltansa vuonna 1972. Sitä esitettiin kaikkiaan 240 kertaa.

Kalle Holmberg ja Ralf Långbacka toimivat Turun kaupunginteatterin taiteellisina johtajina vuosina 1971-77. Kaupungin konservatiiviset tahot hyökkäsivät kiivaasti vasemmistolaista johtokaksikkoa vastaan.

 

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki kulttuurikokemuksen: Ystävänpäivän aaton juhla
Varsinais-Suomi, 15.02.2009

Turun Messukeskus kutsuu ystäviään ystävänpäivän aattona juhlimaan. Juhlan teema vaihtuu vuosittain. Tänä vuonna aiheena olivat festarit. Telttakylä, vip-alue, festaripaidat, ruokakojut ja kaikki. DJ Macce soitti levyjä. Esiintyneen bändin nimeä en enää muista, valitettavasti. Vaakku Varjus johdatteli porukkaa soittaen ja laulaen juhlatunnelmaan. Heikki Paasonen oli pitämässä porukat kurissa.

Paikalla oli runsaasti porukkaa ja tunnelmaa oli. Kiitos.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki teatterikokemuksen: Lukkosulaa ja lumpeenkukkia
Varsinais-Suomi, 04.02.2009

Olin jo toistamiseen katsomassa Lukkosulaa ja lumpeenkukkia. Esitys oli hiemna muuttunut, mutta ei yhtään parempi tai huonompi. Esitys on hyvin hauska ja vauhdikas. Ei tämä turhaan ole ollut loppuunmyyty Turussakaan.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki teatterikokemuksen: Kaaos
Varsinais-Suomi, 04.02.2009

Kolmen naisen esitys. Aivan hulvattoman hauska. Yleisö nauroi ja niin minäkin. Moni asia osui ja uppos. Kirsi Tarvainen näyttelee äääärettömän hyvin miehen olemusta ja esiintymistä.

Jenni Hakala ja Riitta Salminen tekivät myös mahdottoman hyvän roolin.

Tässä on esitys, mihin kannattaa viedä sellainenkin henkilö, joka ei ole teaterin suurkuluttaja. Hän ei jää kylmäksi tässä esityksessä.

Tämä on kaikille naisille.

Käyttäjän kahleeton kuva
Kahleeton hankki lukukokemuksen: Alain de Botton: Kuinka PROUST voi muuttaa elämäsi
Varsinais-Suomi, 11.01.2009

Swannin rakkaus on ollut kirjahyllyssäni jo pitkään. En kuitenkaan ole sitä vielä saanut luettua. Bottonin Kuinka PROUST voi muuttaa elämäsi sai aikaan sen, että Swannin rakkaus on tämän kevään kirjapinossani.

Bottonin kirja sai kiinnostumaan Proustin tuotannosta, mutta samalla se avasi silmät miettimään omaa itseään. Näin vuoden vaihteessa tämän teoksen lukeminen vaikutti selvästi lupauksiin. Jos haluat kehittää itseäsi tai vain katsoa itseäsi peiliin niin kannattaa lukea tämä kirja. Se saa miettimään omaa käytöstä, olemusta kuin asenteita.

Lukukokemuksena Bottonin kirja oli mukava sen selkeän lukujaon takia. Uusi luku toi uuden asian eteen, joten kirjaa pystyi hyvin lukemaan pienemmissä pätkissä. Suosittelen kirjaa suuresti.