yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 131 tulosta

Käyttäjän Astrolihjamo kuva
Astro hankki taidekokemuksen: Innasta Suomesta
Werstas - Pirkanmaa, 30.04.2011
Tekijä: Martti Innanen

Menen tänään katsomaan toista kertaa Martti "Huuhaa" Innasen naivistista taidenäyttelyä. Viimeksi nämä Innasen maalaamat suomalaisuuden edustajat naurattivat kovin minua ja muitakin näyttelyvieraita. Näyttely on avoinna 15. päivään toukokuuta, joten vielä ehditte. Ettekä tule katumaan, harvasta kulttuurielämyksestä tulee näin hyvälle tuulelle.

Anitta hankki taidekokemuksen: KULTTUURIKUNTOPÄIVÄ 28.1.2011 AINEEN TAIDEMUSEOSSA
Lappi, 16.02.2011
Tekijä: Aineen taidemuseon henkilökunta

Mahtava tapahtuma: taidenäyttelyn yksittäisiin teoksiin tutustuttiin asiantuntevien oppaiden välityksellä. Yleisö sai numerolaput ja henkilökunta oli pukeutunut kuntoiluasuihin.

Käyttäjän absintt1 kuva
Absintinjuoja hankki taidekokemuksen: Seppo Similä - taidenäyttely Oulussa
Pohjois-Pohjanmaa, 30.12.2009
Tekijä: Seppo Similä

Kävin katsomassa Oulussa Kuusiluodon koululla Seppo Similän näyttelyä. Esillä oli yli 150 maalausta. Edellisen kerran näin laajan livekattauksen Similää 25 vuotta sitten. Luulenpa että mukana oli kohtalaisen paljon tauluja siltäkin ajalta. Hyvä niin, koskapa varhaiset valokuvan tarkat pirttinäkymät ja maisemat ovat vieläkin ällistyttäviä.

Taiteilijan perusaiheita ovat maaseutu- ja luontoaiheet, erotiikka ja fantasia - ja yllättäen kauhu. Käsittelytapa on maneerinen, sarjakuvamainen mutta minä pidän siitä! Tekniikka on ainutlaatuinen, lähes dalimaisen virtuoosinen. Valokuvantarkka maalaaminen ja kolmiulotteisuus lienevät taiteilijan erityisiä bravuureja.

Olin helkkarin vaikuttunut näyttelystä. Ja takuuvarmasti Similä suututtaa taas kerran korkeakoulutetut kuvataideammattilaiset. Anna palaa vain, Seppo!

Lunasol hankki taidekokemuksen: Taidekeskus Ahjon näyttelyt mararskuussa
Taidekeskus Ahjo - Pohjois-Karjala, 26.11.2009
Tekijä: Kuvataiteilijat Annuska dal Mason, Erkki Sjöstedt, Anna Kolehmainen & Lieksan taidetoimintakeskuksen taiteilijat

Tässä näyttelyssä eniten viehätyin ja innostuin Annuska dal Mason valokuvista Hiljaa, Karjala kuiskaa -näyttelyssä sekä Erkki Sjöstedtin maalauksista. Lieksan taidetoimintakeskuksessa tehdään tärkeää työtä!

Viehtymys valokuvaan on vahvistunut, samalla oma into ottaa ja katsoa kuvia.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Jyväskylän taiteilijaseuran vuosinäyttely
Jyväskylän taidemuseo - Keski-Suomi, 07.11.2009

Taiteilijaseuran vuosinäyttely on aina käytävä katsastamassa, vaikka se ei ehdi kvonkaan paljon vuodesta toiseen muuttumaan, samat taiteilijathan siellä enimmäkseen pääsevät esiin. Tasokashan se oli taas, ei mitään spektaakkelia, mutta hyvä olo tuli, ajatuksia ja innostusta heräsi.

Lunasol hankki taidekokemuksen: Foto Signe Brander
Hakasalmen huvila, Helsingin kaupunginmuseo - Uusimaa, 18.10.2009
Tekijä: Helsingin kaupunginmuseo

Valokuvaaja Signe Branderin vuosien 1907-1913 valokuvia Helsingistä: suosittelen tutustumaan, jos mahdollista! Näyttely on Helsingin kaupunginmuseon kokoama, esillä Hakasalmen huvilalla (Finlandia-talon vieressä) - kivenheiton päässä rautatieasemasta. Vapaa sisäänpääsy, näyttely jatkuu 28.3.10 asti.

Brander otti Helsinki-kuvia aikanaan hieman päälle 900; osan niistä Helsingin muinaismuistolautakunnan tilaamana. Kuvissa näkyy niin rakennuksia, ihmisiä kuin tunnelmiakin 1900-luvun alusta.

Näyttelyvieras toivotettiin ystävällisesti tervetulleeksi ja mukaan anneettiin näyttelykierroksen ajaksi Branderin kuvausten aikainen Helsingin kartta, johon olivat merkittyinä näyttelyssä esillä olleiden kuvien sijainnit.

Jotain tunnistettavaa joistakin kuvista vieläkin löytyi - rakennuksia, jotka vielä ovat olemassa. Erityisesti mieleeni painuivat 1910-luvun vaali- tai puoluemainontaan sisältänyt kuva (Ruotsalaisen kansanpuolueen mainokset seinässä ja hevos"ajoneuvossa) sekä Kallion kirkon tornista otetut panoraamakuvat.

Käyn tässä näyttelyssä varmasti vielä toisenkin kerran!

Panoraamakuviin voi tutustua myös verkkonäyttelyssä: http://www.hel2.fi/kaumuseo/panoraamat/

Lunasol hankki taidekokemuksen: Pablo Picasso - mestariteoksia Pariisin Picasso-museosta
Ateneum - Uusimaa, 10.10.2009
Tekijä: Ateneumin museo

Picasson taideteosten näkeminen rauhoitti intensiivisen työpäivän jälkeen. En ole koskaan ollut suuri Picasson taiteen ystävä, enkä ole tämän jälkeenkään. Näyttely oli joka tapauksessa kiinnostava ja hyvin toteutettu. 

Ihailin Picasson monipuolisuutta ja elämän päättymiseen asti jatkunutta luovuutta ja vimmaa tehdä teoksia. Hämmästyin, miten paljon vaikutteita ja yhteyksiä taiteilijalla oli saman ajan muihin taiteilijoihin. Kai se on ollut luontevaa ja ns. ihan selvää, mutta näyttely teki sen hyvin näkyväksi.

Eniten mieleen painui teos "Casamegasin kuolema". Ääniopas kertoi taulun synnyn ja antoi eväitä katsoa taulua muutenkin kuin "tavanomaisesti". Myös "Kaksi hahmoa maisemassa" ilahdutti. "Rattaita työntävä nainen" suorastaan hauskuutti: keksiliästä eri materiaalien kierrätystä!

Suosittelen äänioppaan vuokraamista, jos menet näyttelyyn. Äänioppaan kerronta antaa uusia tietoja ja elämyksiä katsoa taideteoksia.

Ateneumin yläkerrassa oli esillä suomalaista taidetta - valtaosa todella tunnettuja taideteoksia. Simbergin "Haavoittunut enkeli" puhutteli, edelleen, ja kun ääniopas vielä kertoi taulun maiseman oleman Töölönlahdelta, puhuttelee teos vielä enemmän.

Vinkkaan vielä HS:n sivuilta näyttelyyn liittyvän sivuston: http://kampanjat.hs.fi/picasso

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Taide -lehti
Keski-Suomi, 24.09.2009

Olen ollu Taide -lehden lukija jo seiskytluvulta lähtien. Tilasin sen opiskeluaikoinani 'oppiakseni', mutta perheistymiseni ruuhkavuosina lopetin tilauksen lehden kalleuden takia. Nyttemmin olen sen taas tilanut työasioiden takia. Se on niitä lehtiä joka ei vanhene, siksipä minullakin on niitä melko pino arkistoituna ja aina uudelleen voin niihin palata. Kuten jälkipolvenikin näyttää tekevän täällä käydessään. Kallishan se on ja joskus tuntuu että vähän pramea ja vaikeaselkoinen, mutta en osaisi ilmankaan olla.

Lunasol hankki taidekokemuksen: Taidenäyttelyt
Taidekeskus Ahjo - Pohjois-Karjala, 11.09.2009
Tekijä: Toivo Jaskanen, Merja Sirkiä, Tiina Nevalainen, Tuija Lampinen

Eilen päättyi 4 taiteilijan näyttelyt: mukana oli maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja kollaaseja. Toivo Jaskarin töistä osa ihastutti (erityisesti puun kekseliäs käyttö), samoin Merja Sirkiän (puutarha-aiheiset teemat). Tiina Nevalaisen töistä 2 puhutteli: teosten nimet eivät vain valitettavasti jääneet mieleen. Tuija Lampisen työt eivät innostaneet - eivät väreiltään, eivät kuviltaan.

Taidekeskus Ahjo on rauhoittumisen tyyssija Joensuun keskustassa. Sen näyttelyihin on vapaa pääsy. Näyttelyt vaihtuvat n. 3 viikon välein. Suosittelen käymään - ja samalla reissulla vaikka myös Joensuun Taidemuseossa (naapurissa).

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Grafiikan paja
Keski-Suomi, 06.09.2009

Tutustuimme Grafiikkkakeskuksen pajaan Galleria Harmonian alakerrassa. Kulttuurisuunnistuksen yhteydessä siellä olivat ove avoimena yleisön käydä katsomassa ja nähdä grafiikan tekemistä. Ihan hyvät olosuhteethan siellä näytti olevan grafiikan tekijöille. Ja väkeä näytti kiinnostavan koskapa sadepäivästä huolimatta siellä oli muitakin tutustujia. Ihan fyysistä työtähän se näyttää grafiikankin tekeminen olevan.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Heidi Lipiäinen; Sisällä ja Anna Ruth: Elokuu
Galleria Utu - Keski-Suomi, 06.09.2009

Galleria Utu sijaitsee Jyväskylän taidemuseon entisissä Suojan tiloissa. Tila on taidenäyttelylle hyvä edelleenkin. Tällä kertaa siellä on esillä kouvolalaisen (?) Heidi Lipiäisen ja jyväskyläläisen Anna Ruthin töitä. Annan työt olivat luontevia ja ehkä liiankin näköisiäni;-) joten hehkutanpa mieluummin Heidi Lipiäistä! Hän on taitava piirtäjä! Rullakaihtimet ovat oikein oivallettuja näiden läheisen näköisten arki-ihmisten kuvien pohjiksi .

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: 6 kuukautta 34 vuotta
Galleria Harmonia - Keski-Suomi, 06.09.2009
Tekijä: Fernando García

Fernando Garcían 6 kuukautta 34 vuotta -näyttelyn ajatus oli kiintoisa, suomen kielen sanojen visuaalisuus. En silti kokenut mitään haltioitumista vaikka olen itsekin kirjoitettujun sanojen ja kirjainten "ihailija".

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Kesäillan valssi
Lapinlahden taidemuseo - Pohjois-Savo, 03.09.2009

Lapinlahden taidemuseon kesänäyttelyn ehdin nähdä pikaisesti työreissun ohessa. Hyvä mieli tuli hienoista kuvista ja aina hyvätunnelmaisesta näyttelytilasta. Vierailulla oli samaan aikaan ryhmä taidelukion oppilaita opettajansa kanssa. Ilahduttava mahdollisuus noin pienellä paikkakunnalla.

salluskainen hankki taidekokemuksen: Keikan jälkeen
Valve galleria - Pohjois-Pohjanmaa, 16.08.2009
Tekijä: Joonas Brandt
Lunasol hankki taidekokemuksen: Taidekeskus Salmelan näyttelyt
Taidekeskus Salmela - Etelä-Savo, 12.08.2009
Tekijä: Taidekeskus Salmela & useat taiteilijat

Ystävien vinkistä ehdin käydä Taidekeskus Salmelan kesän 2009 näyttelyssä viimeisenä aukiolopäivänä. Ensimmäinen vierailu oli positiivinen. Median kautta syntynyt mielikuva taidekeskuksesta erosi todellisuudesta: paikka näytti jotenkin pienemmältä enkä ollut tajunnut, miten pienellä alueella ja liki ajoväylää kaikki oli.  Paikalla oli runsaasti yleisöä ja parkkipaikat täynnä.

Näyttelytöistä erityisesti Ukri Merikannon, Irina Schuvaloffin, Eero Hiirosen ja Igor Baranovin puhuttelivat. Schuvaloffin töissä oli "vakavaa leikillisyyttä", Hiirosen teräs-kuparitöden värimaailma ja minimalismi ilahduttivat, Baranovin työt vaikuttivat minusta nai'vismilta (en tiedä, olisiko virallinen määrittely sitä...), Merikannon veistoksissa puhuttelevia muotoja.

Salmelan "sielu" Tuomas Hoikkala hyöri keskuksen vilinässä - ja muutama muukin julkisuudesta tuttu hahmo, jotka olivat menossa yleisöksi tai esiintymään kesäkauden päätöskonserttiin.