yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 50 tulosta

Käyttäjän Astrolihjamo kuva
Astro hankki musiikkikokemuksen: DJ-keikka
Anniskeluravintola Ruma, Yliopistonkatu 40, Jyväskylä - Keski-Suomi, 25.07.2010

Lörsson-orkesteri oli pyydetty keikalle Radio Hear klubille Jyväskylään ja samalla tuli minullekin kutsu pieneen dj-keikkaan kera Lörssonin. Aloitimme tuttuun tyyliin nuorisomusiikilla eli Henry Theelin Tiritomballa sen jälkeen soi ainakin Simo Salminen, Arttu Suuntala, Eilert Pilarm, Martti Innanen, Kaisa ja Kumppanit, Kreivi Lindgren, Humppa-Veikot ja mitä niitä olikaan. Yleisöä ei ollut paikalla kovinkaan monta ja osa tykkäsi ja suurin osa ilmeisesti ei, koskapa poistuivat paikalta. Mutta sehän ei näitä diskijakkipoikia harmittanut eikä haitannut, päinvastoin. Kokemus oli oikein mukava ja antoisa ja soittimiakin opimme käyttämään suht nopeasti. Voisihan näitä tehdä lisääkin.

Lörsson-orkesterin keikalla olin myös mukana, rumpalin poistuessa hakemaan juomaa, tuurasin häntä. Istuin rumpujen takana ja pyyhin hikeä.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Jyväskylän taiteilijaseuran vuosinäyttely
Jyväskylän taidemuseo - Keski-Suomi, 07.11.2009

Taiteilijaseuran vuosinäyttely on aina käytävä katsastamassa, vaikka se ei ehdi kvonkaan paljon vuodesta toiseen muuttumaan, samat taiteilijathan siellä enimmäkseen pääsevät esiin. Tasokashan se oli taas, ei mitään spektaakkelia, mutta hyvä olo tuli, ajatuksia ja innostusta heräsi.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki kulttuurikokemuksen: taideyhdistyksen kokous
Keski-Suomi, 24.09.2009

En kuulu kovinkaan moneen yhdistykseen ja aktiivisesti vain yhteen. En erityisemmin pidä kokustamisesta, paitsi sen sosiaalisesta puolesta ja vapaasta keskustelusta, mutta ymmärrän tämän tylsän hallinnollisen puolen olevan tärkeä osa toimivaa kulttuuritoimintaa. Ja jotta asioita edistetään on näitäkin tylsempiä hommia hoidettava.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki kulttuurikokemuksen: Kulttuurisuunnistus
Keski-Suomi, 06.09.2009

Sadepäivästä huolimatta Jyväskylässä käsittääkseni ensimmäistä kertaa järjestetty kulttuurisuunnistus taisi oonistua ihan kelvollisesti. Ainakin näin satunnaisissa paikoissa käyneenä väittäisin että väkeä oli liikkeellä. Oli mukava nähdä kaupungilla sadevarustein sonnustautuneita ihmisryhmiä ja esimerkiksi taidemuseon ovesta sisään kulkevia lapsiperheitä:-)). Ehkä sadesää ei olekaan huono tällaiseen tapahtumaan, jossa pääsee sisällekin. Itse en osallistunut kävelyretkiin, joten en tiedä oliko ideaan kuuluva liikunnallinen osio yhtä onnistunut.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Grafiikan paja
Keski-Suomi, 06.09.2009

Tutustuimme Grafiikkkakeskuksen pajaan Galleria Harmonian alakerrassa. Kulttuurisuunnistuksen yhteydessä siellä olivat ove avoimena yleisön käydä katsomassa ja nähdä grafiikan tekemistä. Ihan hyvät olosuhteethan siellä näytti olevan grafiikan tekijöille. Ja väkeä näytti kiinnostavan koskapa sadepäivästä huolimatta siellä oli muitakin tutustujia. Ihan fyysistä työtähän se näyttää grafiikankin tekeminen olevan.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki kulttuurikokemuksen: Monkulttuurikeskus Gloria
Keski-Suomi, 06.09.2009

Kävimme kulttuurisuunnistuksen lomassa kahvilla monikulttuurikeskus Gloriassa. Paikka on ihan keskustassa, mutta neljännessä kerroksessa, että ihan vahingossa se ei osu kohdalle, mutta tupa oli ihan täys väkeä. Hyvä. Pettynyt olin paikan kokouspaikkatyyliseen sisustukseen ja ilmapiiriin, odotin hiukan...hmm, ehkä eksoottisempaa ja kodikkaampaa.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Heidi Lipiäinen; Sisällä ja Anna Ruth: Elokuu
Galleria Utu - Keski-Suomi, 06.09.2009

Galleria Utu sijaitsee Jyväskylän taidemuseon entisissä Suojan tiloissa. Tila on taidenäyttelylle hyvä edelleenkin. Tällä kertaa siellä on esillä kouvolalaisen (?) Heidi Lipiäisen ja jyväskyläläisen Anna Ruthin töitä. Annan työt olivat luontevia ja ehkä liiankin näköisiäni;-) joten hehkutanpa mieluummin Heidi Lipiäistä! Hän on taitava piirtäjä! Rullakaihtimet ovat oikein oivallettuja näiden läheisen näköisten arki-ihmisten kuvien pohjiksi .

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: 6 kuukautta 34 vuotta
Galleria Harmonia - Keski-Suomi, 06.09.2009
Tekijä: Fernando García

Fernando Garcían 6 kuukautta 34 vuotta -näyttelyn ajatus oli kiintoisa, suomen kielen sanojen visuaalisuus. En silti kokenut mitään haltioitumista vaikka olen itsekin kirjoitettujun sanojen ja kirjainten "ihailija".

Lunasol hankki museokokemuksen: Suomen Käsityön Museo
Suomen Käsityön Museo - Keski-Suomi, 31.08.2009
Tekijä: Suomen Käsityön Museo

Jyväskylässä perjantait ovat erityisen mukavia päiviä: museoihin on ilmainen sisäänpääsy. Kävin tutustumassa Suomen Käsityön Museoon, jonka myymälässä olen vieraillut useamminkin.

Vaihtuvana näyttelynä oli Arabia 135 - Keramiikka - Taide - Teollisuus. Minua puhuttelivat erityisesti Toini Muonan, Michael Schilkinin ja Rut Brykin työt. Rut Brykin töitä olin ihaillut myös kesän Retretissä. Sen sijaan esim. Birger Kaipaisen muotokieli on makuuni aivan liian "krumeluurimaista". Kiitos näyttelyn tekijöillle siitä, miten keraamiikan ja arjen käyttöesineiden syntyä oli valotettu tekstein ja kuvin. 

Perusnäyttelyistä "Käsityössä elämän tuntu" valotti käsityön moninaista läsnäoloa arjessamme sekä myös uusia innovaatioita. Kierrätysmateriaaleista tehdyt työt olivat kiinnostavia; Marianne-karkkipapereista tehty korsetti jäi erityisesti mieleen :-)

Kansallispukuja oli myös esillä, kun samassa rakennuksessa sijaitsee Kansallispukukeskus.

Käymisen arvoinen paikka! Käyn jatkossakin!

 

 

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Päivi Hintsasen ja Timo Sälekiven näyttely
Wanha Woimala - Keski-Suomi, 25.06.2009

Ihan viime metreillä pääsin kuin pääsinkin katsomaan Woimalan kovasti kehutun kesäkuun näyttelyn. Pidin kyllä minäkin. Tila oli hyvin huomioitu ripustuksessa, mikä tällaisen erikoisen tilan olleessa kysessää onkin hyvin tärkeää. Ei riitä että on esillä, tila vaatii tulla huomioiduksi. Ja kyllä kyllä; Päivi ja Timo ovat taitavia taiteilijoita. Näyttely on Woimalassa vielä sunnuntai-iltaan asti, joten ehtii vielä!

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Patagonia -taidenäyttelyn avajaiset
Galleria Becker - Keski-Suomi, 24.04.2009
Tekijä: kuvataiteilija Virpi Lehto

Jyväskylän taiteilijaseuran Galleria Beckerillä avattiin tänään Virpi Lehdon näyttely Patagonia. Väkeä oli tungokseen asti, mutta pystyin silti katsomaan näyttelynkin, jota suosittelen muillekin.

Biancai hankki elokuvakokemuksen: Piukat paikat
Keski-Suomi, 23.03.2009
Tekijä: Billy Wilder

 Sinänsä positiivinen, ehkä vähän aivot narikassa katsoin. Marilyn on kyllä omaa luokkaansa. Aika kiva.

Biancai hankki kulttuurikokemuksen: Seisomapaikkaklubi (stand-up)
Ilokivi - Keski-Suomi, 23.03.2009
Tekijä: Jussi Simola, J.P. Pirinen, Mika Eirtovaara, Pekka Jalava, Olli Nikula

Upeeta! Pitkästä aikaa seisomapaikalla, kannatti ehottomasti mennä. Kyllä siellä siis aina saa nauraa naamalihaksensa kipeiksi. Upee tunnelma muutenkin. Opiskelijahinta siis 7e jonku kahen tunnin show'sta, tyyliin jenkeissä pissakakkahuumorista saa maksaa välillä jonkun 50 euroakin. Kokonaisuudessaan ihan Jyväskylän kärkipään kulttuuriantia. Eirtovaara suosikki, upeilla näyttelijänlahjoillaan :)

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: AVIAA
Jyväskylän Taidemuseo - Keski-Suomi, 18.03.2009
Tekijä: Jussi Heikkilä ja Jyrki Siukonen

AVIAA -näyttely on upea. Ilmava, hengittävä, väljä ripustus ja kahden hyvän taiteilijan ilmailuhenkistä taidetta. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Itse tahdon vielä toiste paremmin paneutua.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki kulttuurikokemuksen: Lentämisen ihme -avajaiset
Keski-Suomi, 18.03.2009

Lentämisen ihme on ainutlaatuinen museoiden yhteistyöprojekti Jyväskylässä. Sen avajaisia vietettiin Aren aukiolla vapunomaisissa tunnelmissa, ilmapalloin, puhallinorkesterien,akrobatiaesityksin, performanssein -ja tietysti puhein. Räntäsateessa. Kylmähän siinä katsoessa tuli, mutta Uuden Sirkuksen ilma-akrobatiaesitys oli kummiskin hieno.