yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 151 tulosta

Lunasol hankki radiokokemuksen: Lukupiiri: Tove Janssonin Vaarallinen juhannus
Koti - Pohjois-Karjala, 13.06.2010
Tekijä: YLE Radio 1, Tarleena Sammalkorpi, Tittamari Marttinen, Esa Leskinen

Lukupiiri on mitä ilahduttavin ohjelma! Tarleena Sammalkorpi ja Esa Leskinen olivat tehneet hyvin taustatyönsä. Tittamari Marttinen sekä lähetykseen soittaneet ihmiset tekivät tästä kiinnostavaa kuunneltavaa. Mukana oli myös pätkä Tove Janssonin haastattelua, jossa hän kertoi mm. lempimusiikistaan. Ilahduttava, sivistävä ja kiinnostava ohjelma!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Lähikuvassa Heikki Salo
Koti - Pohjois-Karjala, 19.04.2010
Tekijä: Toimittaja Telle Virtanen

Kuuntelen aina mielellään Telle Virtasen ohjelmia ja Heikki Saloa - niin hänen sanoituksiaan, lauluaan kuin puhettaankin. Oiva yhdistelmä kuulla näitä kahta samanaikaisesti radiossa. Viehätyin kovasti ajatuksista, joita Salo kertoi novellien lukemisen merkinneen hänelle laululyriikoiden teossa. Viisasta juttelua, antoisaa ajatustenvaihtoa.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Konserttilavalla Sir Elwoodin hiljaiset värit
Koti - Pohjois-Karjala, 06.01.2010
Tekijä: YLE Radio Suomi, Pori Jazz 2009

Pori Jazzissa 2009 taltioitu konsertti: mukana tuttuja yhtyeen biisejä, Juha Lehden juontoja, yleisön eläytymistä. Bändi osaa Helsinki-kuvaukset; Juha Lehti sanoittaa kaupungin "henkeä" ja kaupunkilaisihmissuhteita tavoittavia lyriikoita. Jotenkin tämä puhuttele kovin, vaikka toisiaan synkistely ja melankolia ärsyttävät. Tänään yhtyeen musiikki puhutteli kovinkin!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Taustapeili: vieraana elokuvaohjaaja Klaus Härö
Kävelylenkillä kotikaupungissa - Pohjois-Karjala, 06.01.2010
Tekijä: Pekka Vitikka

Sattumalta osui kuunneltavaksi ohjaaja Klaus Härön haastattelu YLE Radio Suomen Taustapeilissä. Toimittaja Pekka Vitikka haastatteli Häröä. Edellisiltana nähdyn Postia Pappi Jaakobille -leffan jälkeen Häröä oli erityisen kiinnostavaa kuulla.

Härö kertoi mm. elokuvanteon merkityksestä ja lähtökohdista, Postia ... -leffan synnystä ja alkuperäisen käsikirjoituksen päätymisestä hänelle. Olipa tarina! Aiheesta voi lukea myös vaikka: http://ohjelmat.yle.fi/kotikatsomo/klaus_haro_armo_tuo_toivoa

Ohjelma kuunnetalvissa YLE Areenalta. Suosittelen!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Lavalla: Vesa-Matti Loiri
Koti - Pohjois-Karjala, 01.01.2010
Tekijä: YLE Radio Suomi

Kiitos YLElle konsertin taltioinnista ja lähettämisestä. Kesän 2009 Provinssirokista taltioitu Ivalo-Inari-Kasari -levyjen satoa eli suomalaisrokkareiden säveltämiä, sanoittamia ja tunnetuksi tekemiä biisejä Loirin tulkintoina. Lomassa oli hieman puhetta karismasta ja taiteen merkityksestä.

Loirin tulkitsemat Miljoonasateen "Tulkoon silmitön talvi" ja Tehosekoittimen biisi (jonka nimen jo unohdin) puhuttelivat minua eniten.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Viikon taiteilija: Toni Edelmann
Koti - Pohjois-Karjala, 29.12.2009
Tekijä: Jenni Stammeier

Hm... Tämä ohjelma sekä ilahdutti että hämmennytti kovin. Toni Edelmannin sävellyksistä olen pääsääntöisesti tykännyt, joten kiinnosti kuulla myös hänen ajatuksiaan taiteesta, elämästä yms. tärkeästä. Ärsytys-hämmennys syntyi "tässä päästettiin kuulija liian liki" -kokemuksesta. Lapsuuden vaikeista kokemuksista, niiden työstämisestä ja selviytymiskeinoista oli sinänsä kiinnostavaa kuulla, mutta jokin liiallinen intiimiys tässä haastattelussa hämmensi. Vaikutelmaksi minulle tuli, että toimittaja ja haastateteltava olivat liian tuttuja toisilleen.

Kuunteliko kulttuurikuntolaisista joku muu tätä ohjelmaa ja millaisia ajatuksia herätteli? Olisi kiinnostavaa kuulla!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Dekkareita pukinkonttiin
Koti - Pohjois-Karjala, 20.12.2009
Tekijä: Nadja Nowak

Dekkareista, dekkarikirjailijoista, dekkareista kirjallisuuden genrenä studiossa olivat puhumassa toimittaja Nowakin lisäksi dekkarientusiasti Paula Arvas ja Suomen Dekkariseuran varapj. Leena Korsumäki. Sen sijaan suomentaja Risto Raitio ei jostain syystä saapunut studioon ollenkaan.

Kuuntelijat saivat myös soittaa lähetykseen. Eri kirjailijoiden "faneja" ilmaantui mukaan. Sopivaa kuunneltavaa joulusiivouksen  ym. lomassa!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Kirjakerho: kirjoja ja jouluglögiä
Koti - Pohjois-Karjala, 20.12.2009
Tekijä: Seppo Puttonen ja kirjallisuuskriitikot

Vuoden kirjasadosta studiossa keskustelivat toimittaja Seppo Puttosen kanssa kirjallisuuskriitikot (? meni vähän ohi alussa) Anne Karppinen, Kaisa Kurikka, Lasse Koskela ja Martti Saurama.Antoisaa keskustelua kirjallisuudesta ja kirjoista! Ohjelma herätteli kiinnostuksen mm. lainata ja lukea Marjo Heiskasen uusin. Ja antoi muitakin vinkkejä teoksista, joita en ole vuoden kirjasadosta osannut "nähdä".

 

Lunasol hankki radiokokemuksen: Nadjan huone: Tee tarinasta omasi, omalla kielelläsi
Koti - Pohjois-Karjala, 15.12.2009
Tekijä: Nadja Nowak, Erja Manto, Monica Fagerlund

Monica Fagerlund oli toimittaja Nadja Nowakin vieraana: ohjelma vakuutti minut tekemaan varaukseen Fagerlundin uusimpaan "Säihkenäyttämö". Ajan ymmärtämisen ja hahmottamisen ympärille vahvasti kietoutunut ohjelma oli ilahduttavaa kuuneltavaa! Keskustelu ajan syklisyydestä toi vahvaisti mieleen Peter Hoegin "Rajatapaukset", jossa aikaa tarkastellaan sekä fiktion että faktan keinoin Erja Manto on mainio lukija, Nadja Nowak tekee aina taustatyönsä mainosti. Ilo kuunnella!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Miten minusta tuli minä: tanssija Jorma Uotinen
Koti - Pohjois-Karjala, 15.12.2009
Tekijä: Marko Gustafsson

Jorma Uotinen on vuosien saatossa herättänyt persoonallaan ja töillään minussa ristiriitaisia ajatuksia. Tanssijana hän on monipuolinen; ihailtavaa on hänen muuntautumiskykynsä ja into tehdä monenlaista. Ja päättäväisyytensä!

Ohjelman kuultuani ymmärrän, miten Uotisesta tuli Uotinen ;-) Lapsuudessa ja nuoruudessa on ollut myös rankkoja asioita, mm. koulukiusaamista. Pori ei näyttäytynyt myönteisenä kaupunkina nuorelle Uotiselle. Vahva persoona, vahvojen töiden taitelija.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Viikon taiteilijavieras: runoilija, akateemikko Kirsi Kunnas
Koti - Pohjois-Karjala, 15.12.2009
Tekijä: Toimittaja Kaisa Pulakka

Lapsuudesta asti olen arvostanut & ihaillut Kirsi Kunnasta ja hänen runojaan. Runoilijana monipuolinen, ilmaisuvoimainen, taitava sanan ja kielen käyttäjä. Lempeä-ääninen taiteilija, jolla oli nuorena haave tulla kuvataiteiliaksi.

Elämänkulkuaan hän kuvaili mm. näin: "Kaikki on mennyt niin somasti. Ihan totta! Yks asia on aina vienyt seuraavaan. (...)  Tajuisista tai tajuttomista valinnoista se elämä muodostuu ilman niis suurta dramatiikkaa (...)."  Sodan musta tausta varjosti Kunnaksen lapsuutta ja nuoruutta - tästä taiteilija myös kertoili.

Runossa on Kunnaksen mukaan "minimaalisen annoksen taika" - kun hän puhui mm. lapsille ääneen lukemisen merkityksestä. Ohjelmassa pohdittiin myös runoutta ja avaruudellisuutta, eksistentalismia...

Suosittelen kuuntelemaan!

 

 

Lunasol hankki radiokokemuksen: Kirjakerho: Uuniin muurattu avaruus
Koti - Pohjois-Karjala, 06.12.2009
Tekijä: toimittaja Seppo Puttonen, kirjallisuuden tutkija Leena Kaunonen

Antti Hyryn Finlandia-palkitusta Uuni-teoksesta studiossa keskustelivat toimittaja Seppo Puttonen ja tutkija Leena Kaunone. Hyryn teoksia en ole juuri lukenut - joskus kauan sitten jonkun...Ehkä ohjelman kuultuani nyt rohkenen johonkin niistä tarttua.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Lukupiiri: Albert Camus'n Rutto
koti - Pohjois-Karjala, 02.12.2009
Tekijä: Tarleena Sammalkorpi, Juha Hurme, Torsti Lehtinen

Kyllä oli ihastuttavaa kuunnella hyvin valmisteltua ja hienosti läpivietyä Lukupiiriä! Aiheena oli Camus'n Rutto, josta studiossa keskustelemassa olivat filosofi, kirjailija Torsti Lehtinen, toimittaja Tarleena Sammalkorpi ja teatterimies Juha Hurme. Yleisö soitti studioon ja kertoi omia lukukokemuksiaan Rutosta. Eksistentialismi ja eksistentialistit tulivat hyvin esitellyiksi ja pohdituiksi. Tällaista lisää ja edelleen! Tätä varten mm. YLEä tarvitaan!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Kultakuume Joensuussa
koti - Pohjois-Karjala, 28.11.2009
Tekijä: YLE Radio 1, toimittaja Janne Koskinen

Yksin sateessa? -nykytanssifestivaali oli päivän Kultakuumeen aiheena: toimittaja  Janne Koskinen oli matkannut Joensuuhun. Äänessä olivat mm. tanssija Pia Lindy, erityislasten baletinohjaaja (nimen jo unohdin) ja festivaalin tuottaja Johanna Tähtinen. Mukava päätös päivällä: nähdä Kaamos ja kuulla festarista vielä radiosta!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Kultakuume
Koti - Pohjois-Karjala, 26.11.2009
Tekijä: YLE Radio 1

Kultakuumeen aiheena oli mm. Radion Sinfoniaorkesterin vierailu Beninissä Villa Karossa. Olipa kiinnostavaa kuunneltavaa siitä, miten rsolaiset esiintyvät ja luovat yhteyttä paikalliseen yhteisöön. AIkamoinen määrä soittimia ja mm. äänentoistolaitteistoa on siirretty laivateitse Beniniin ennen kuin rsolaiset saapuivat itse paikalle. RSOn sivuilta löytyy ainakin jonkin verran tietoa reissusta.

Eilisen Kultakuumeen voi kuunnella YLE Areenalta. Siitä selviää myös mm. se, miten kävin futismatsissa grandpopolaiset vs. rsolaiset.

Villa Karo on tullut tutuksi kirjailija Juha Vakkurin kirjoitusten/ haastatteluiden ym. myötä.