yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 353 tulosta

Käyttäjän absintt1 kuva
Absintinjuoja hankki televisiokokemuksen: Pennejä taivaasta
Uusimaa, 11.06.2010
Tekijä: Dennis Potter

Aloitin Dennis Potterin Pennejä taivaasta -sarjan katsomisen uudelleen saatuani DVD-boksin lainaan. Sarja teki aikoinaan lähtemättömän vaikutuksen suomalaiseen tv-yleisöön muinaisella 70-luvulla jolloin minäkin sitä silmät pyöreinä katsoin. Jaksojen musiikkipläjäykset olivat tajunnanräjäytyksiä ja tarina outo, kiehtova ja laaduksas. Laadukkaaseen brittituotantoon oltiin jo totuttu Suomessakin.

Nyt sarja vaikutti jossain määrin halpatuotannolta. Pitkät kohtaukset dialogeineen loivat teatterimaisen vaikutelman, mitä en vanhastaan muistanutkaan. Musiikki ei luonut enää kummempaa taikaa, ja nuorenparin seksuaaliviritteiset ongelmat eivät enää kutittaneet omia genitaaleja. Mielenkiinto kuitenkin pysyi hyvin vireillä vaikka ihmettelinkin välillä, miksi ihmeesä jaksan katsoa tätä putkeen. Kokemuksen jälkihehku on kuitenkin voimakas ja positiivinen!

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Bettina &
koti - Pohjois-Karjala, 05.05.2010
Tekijä: FST, Bettina Sågbom

Bettina & -ohjelmassa Sågbom vieraili Korppoossa taitelija Antonia Ringbomin ja hänen poikansa Tobias Zilliacuksen kanssa/ luona. Oli ilahduttavaa ja innostavaa katsottavaa! Antonia Ringbom oli niin innoissaan elämästä. taiteesta, sosiaalisuudesta ... Riemastuttavaa, että tällaisia ihmisiä on! Näyttelijä Tobias Zilliacuksen persoonastakin valottui uutta.

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Runoraati
Koti - Pohjois-Karjala, 20.04.2010
Tekijä: YLE, Minna Joenniemi, raatilaiset

Runoraati eroottisena :-) Rohkea ja hauska ohjelmaidea, jonka toteutus kyllä jätti minut hieman sekaviin tunnelmiin. Katriina Koskisen "Rakastaisin sinua niin" sekä Lassi Nummen "Koskettamatta" kolahtivat teksteinä eniten. Innostuin raatilaisten tavasta keskustella näkemästään, lukemastaan ja kuulemastaan.

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Afrikan sinfonia
Koti - Pohjois-Karjala, 05.04.2010
Tekijä: Jenni Nyberg

Radion Sinfoniaorkesteri, RSO, vieraili Beninissä Grand-Popon kylässä. Dokumentti kertoi tästä vierailusta. Kun sanat loppuvat, musiikilla on voimaa, jota sanat eivät tavoita.

 

Ohjelma on Katsottavissa YLE Areenalta vielä 11 kuukauden ajan. Grand-Popossa sijaitsee Villa Karo, suomalais-afrikkalainen kulttuurikeskus. Siitä lisää: http://www.villa-karo.org/

 

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Kaikki pojat kuoroon
Koti - Pohjois-Karjala, 10.01.2010
Tekijä: BBC

BBC:n tuottama "Kaikki pojat kuoroon" oli virkistävää, paikoitellen myös jännittävää katsottavaa. Nuori kuoronjohtaja Gareth Malone palkataan lukuvuodeksi Lancasterin poikakouluun kuoronjohtajaksi. Poikakuoron perustamisella pyritään mm. lisäämään yhteisöllisyyttä. Kuorolaisuudesta tulee lukuvuoden kuluessa tavoiteltavaa, hyväksyttävää, ja loppuhuipennus on esiintyminen Royal Albert Hallissa Lontoossa.

Kuorolaisuuden merkitys näyttäytyi monena: itsetunnon kasvuna, varmuutena esiintyä, rohkeutuna ja haluna olla vuoropuhelussa "erilaisten nuorten" ja/tai "oman ryhmän poikien lisäksi muidenkin" kanssa jne.

Hieno ohjelma, hienoa toimintaa!

Avoimeksi jäi se, saiko koulun johtokunta tehtyä lopulta päätöksen kuorotoiminnan jatkumisesta, vaikka tämä projekti päättyikin.

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Putous
Koti - Pohjois-Karjala, 10.01.2010
Tekijä: 8 näyttelijää, Jaakko Saariluoma, MTV3

Hyvää, taitavasti tehtyä viihdettä, jossa oli mukana myös improa. Näyttelijöistä eniten minuun vetosivat Krista Kosonen, Elina Knihtilä (erityisesti virkanainen Birgittana!), Riku Nieminen, Eero Ritala ja Jukka Rasila (kehon käyttö!). Toivottavasti jatkojaksot ovat yhtä hyviä kuin tämä.

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Postia Pappi Jaakobille
Koti - Pohjois-Karjala, 06.01.2010
Tekijä: Ohjaaja Klaus Härö, käsikirjoitus perustuu Jaana

Kyllä on tämä elokuva kehunsa ja palkintonsa ansainnut! Koskettava, kaunis, lämmin, liikuttava, ihmisyyttä kunnioittava. Kaarina Hazard ja Heikki Nousiainen tekivät upeaa työtä päärooleissa. Postinjakaja (kuka näyttelijä olikaan?) teki myös uskottavaa näyttelijäntyötä. Tämä tulee uusintana perjantaina - aion katsoa! Ja jos tämä joskus tulee vielä vastaan leffateatteriesityksenä, menen katsomaan!

 

 

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Historia: Kommunismin kadonnut maailma, osa 1
Koti - Pohjois-Karjala, 06.01.2010
Tekijä: BBC

Ensimmäisessä osassa tarkasteltiin kommunismia ja sosialistisen unelmayhteiskunnan rakentamista DDR:ssä. Tärkeä ohjelma -  ja kiinnostavasti tehty! Kulttuuri ja taide olivat mukana sosialistisen yhteiskunnan rakentamisessa ja arjessa. Ohjelma antoi uusia näkökulmia myös mm. lasten sarjakuvan ja suomalaistelevisiostakin tutun Nukkumatin taustoista. Odotan kahta seuraavaa osa myös suurella kiinnostuksella!

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Glenn
Koti - Pohjois-Karjala, 29.12.2009
Tekijä: Käsikirjoittaja Peter Snickars, ohjaaja Tapio Piirainen

Ihastuttava elokuva tomaatinviljelijä Glennistä. Pieni-suuri leffa sai hyvälle tuulelle. Elämänmakuinen, arjen sattumuksia ja komiikkaa sisältävä leffa. Minulle leffan kantavaksi teemaksi muodostui itsestä ja toisista välittäminen.

Hyvä FST, käsikirjoittaja Peter Snickars, ohjaaja Tapio Piirainen ja sekä hyvin työnsä tehnyt näyttelijäkaarti! Glenniä näytellyt Niklas Häggblom oli kerrassaan mainio.

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Pala valkoista marmoria
Koti - Pohjois-Karjala, 29.12.2009
Tekijä: Ohjaaja Matti Ijäs; käsikirjoittajat Joenpolvi, Lehtola, Mantila

Hyvien näyttelijöiden tähdittämä "Pala valkoista marmoria" jätti olon hieman ontoksi. Olin nähnyt joskus aiemmin; muistelen tuolloin katselukokemuksen olleen samanlaisen. Eeva-Kaarina Volanen ja Lasse Pöysti näyttelivät hyvin; Pertti Sveholm poikana ei hänkään hullumpi. Vanhuuden sattumuksia, jääräpäisyyttä ja dementiaa.

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Ei kunnia eikä loiste
Koti - Pohjois-Karjala, 29.12.2009
Tekijä: Jarmo Heikkinen

Henkilökuva Eeva-Kaarina Volasesta oli mieluisaa katseltavaa. Ihanaa, kun Jamo Heikkisellä & muilla tekijöillä on ollut useampi vuosi aikaa työstää dokkaria!  Volasen näyttelijäntyöstä olen pitänyt lapsesta alkaen, ja dokkari palautti mieliin jo unohtuneita asioita.

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Pirkko Mannola - herkästi hauska
Koti - Pohjois-Karjala, 23.12.2009
Tekijä: Kirsi Markkanen

Tuore henkilökuva Pirkko Mannolasta ilahdutti. Katsoin sellaisen ihmisen seurassa, jolle Mannola erään aikakauden idoli ja jolla oli omia muistoja Mannolan tapaamisesta, muinoin. Mannolan virkeyttä sietää(kin) ihailla!

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Runoraati
Koti - Pohjois-Karjala, 20.12.2009
Tekijä: Minna Joenniemi & raatilaiset

Lasten oikeuksien sopimus 20 vuotta: Runoraati oli lapsia käsittelevän runouden äärellä. Pidin! Olin raadin kanssa samaa mieltä: Esko-Pekka Tiitisen runo oli puhuttelevin.

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Virginie
Koti - Pohjois-Karjala, 15.12.2009
Tekijä: Tove Idström, Heidi Köngäs ym.

Kutkuttava aihe ja Tove Idström käsikirjoittajana antoivat luvan odottaa paljon. Odotuksissani petyin. Sana "nai'ivius" kuvaa kokemustani. Johannes Korpijaakon roolisuoritus Albert Edelfelt puhutteli; samoin oli kiva "bongata" mm. Jani Uhlenius ranskalaishaitaristina. Ursula Saloa oli kiinnsotava nähdä - mielestäni pitkästä aikaa - tv-tuotannossa mukana.

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Runoraati
Koti - Pohjois-Karjala, 15.12.2009
Tekijä: Minna Joenniemi ja studiovieraat

Runoraatia odottaa ja sitä on kiinostavaa katsoa. Tällä kertaa ohjelma herätti ristiriitaisia tunteita, valitun runouden takia. Eniten minua puhuttelivat Outi Mäenpään "Kirjopesu" ja Juha Siron "Tanssii tähtien kanssa". Runot ovat luettavissa ohjelman sivuilla.