yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 159 tulosta

Käyttäjän dizymislizy kuva
DizzyMissLizzy hankki kulttuurikokemuksen: Luovan kirjoittamisen kurssi
Espoon työväenopisto, Espoon Kulttuurikeskus - Uusimaa, 11.06.2010
Tekijä: Opettaja: Heli Hulmi

Luovan kirjoittamisen intensiivikurssi. Neljänä iltana kolme tuntia 7.6.-11.6.2010.

Lyhyydestä johtuen kurssi oli aika pintapuolinen. Kurssilla oli kuitenkin todella mukavaa ja se antoi luovaan kirjoittamiseen uusia näkökulmia ja käytännön vinkkejä.

 

strawberri hankki kulttuurikokemuksen: Vierailu Yleisradioon
Uusimaa, 07.04.2010

Super hauskaa, uutta, mielenkiintoista ja mahtava kokemus. Näillä sanoilla kuvaisin yhteiskuntaopin ryhmämme vierailua YLE:n toimituksessa. Odotin vierailun olevan mielenkiintoinen, mutta päivän myötä innostuin yhä enemmän. Sain paljon uutta tietoa ja arvostus Ylen toimintaa kohtaan valtakunnallisena, yhdistävänä sekä hyvin laajana yhtiönä kasvoi.

Oli korvaamattoman hienoa kuulla työstä itse alan asiantuntijoilta. Riikka Uosukainen todellakin osoitti, että työ voi olla hauskaa, vaikkakin samalla haastavaa ja hyvin hektistä. Myös runoraatia pitävä Minna Joenniemi kertoi hauskasti omasta alastaan, ja motivoi nuoria olemaan rohkeita ja toteuttamaan itseään. Ylen työntekijöiden monipuolisuus oli myös yllättävää. Samassa yhtiössä tehdään niin erilaista työtä, mutta kuitenkin lopulta kaikki yhdistyy saman nimen alle.

Vaikka meillä olikin vain päivän vierailu toimitukseen, oli tiedon runsaus kiitettävää. Saimme kuulla monenlaisen taitajan aatteita työtään kohtaan ja kysellä vapaasti. Henkilökohtaisesti mielestäni on loistavaa, miten  Yle tavoittaa toiminallaan yhä useamman suomalaisen ja pyrkii tuomaan meille tuntemattomampia asioita esille. Kulttuurikunto on hyvä idea tuoda kulttuuria kaikille ja näyttää sen monipuolisuus, sillä valitettavan moni on kovin kapeakatseinen sen suhteen.

(:

 

 

Käyttäjän Didi_ kuva
Didi_ hankki kulttuurikokemuksen: YLE-vierailu Helsingissä
Uusimaa, 06.04.2010

Fiiliksiä Yle-vierailusta

Pääsimme tiistaina 6.4.2010 päivävierailulle Pasilan Yleisradion tiloihin. Kierros oli palkinto lukiomme oppilaiden aktiivisesta kulttuuriosallistumisesta ja se järjestettiinkin luontevasti yhteiskuntaopin soveltavan kurssin aloituksena.

Päivä alkoi mukavasti (vasta klo 10.45) kokoontumisella Radiotalon edustalla. Itse olin jo ennen sitä onnistunut taitavasti eksymään, mutta onneksi apu oli lähellä..

Pienen odottelun jälkeen siirryimme aamu-tv:n lämpiön kautta uutisten kuvaushuoneeseen ja kysymyksiimme vastaili "ihka aito" uutistoimittaja Hanna Visala sekä politiikan toimituksen esimies Riikka Uosukainen. Olihan se kieltämättä jännää kulkea eri toimitusten läpi ja bongata tv:stä tuttuja kasvoja, mutta parasta oli kuitenkin saada vastauksia muutamiin mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin, näin toimittajan ammatista kiinnostuneen näkökulmasta katsottuna.

Ison Pajan ravintolassa söimme lounaan ja pakko sanoa, että ruoka oli hyvää. Vierailu alkoi kuitenkin väistämättä lähestyä loppuaan, mutta jäljellä oli vielä tärkeä osuus: meitä varten oli varattu Ylen kokoushuone, jossa pidimme leikkimielisen kokouksen Yleisradion mahdollisista rahoitusmalleista . "Valitsimme" lähes yksimielisesti mediamaksun parhaaksi vaihtoehdoksi. Lopuksi tapasimme Minna Joenniemen, kulttuuritoimittajan sekä Runoraadin juontajahahmon, joka kertoi meille ammatistaan ja elämästään.

Vierailusta tuli todella hyvä mieli. Sain vastauksia kysymyksiin ja mikä tärkeintä, toimittajan työnkuvasta jäi positiivinen sekä ennen kaikkea realistinen kuva. Ehkäpä urahaaveet menevät nyt uusiksi, sillä kiinnostukseni kyseistä ammattia kohtaan vain kasvoi vierailun myötä..

sartzu hankki kulttuurikokemuksen: Vierailu ylellä
Uusimaa, 06.04.2010

Koulussamme eli Mäkelänrinteen lukiossa on meneillään tehoviikko ja itse valitsin tehoviikon kurssiksi yhteiskuntaopin kurssin. Teimme kurssin  ensimmäisenä päivänä vierailun ylelle. Vierailu alkoi klo 11 ja ensimmäiseksi pääsimme tutustumaan uutistentekopaikkaan, oli todella mielenkiintoista nähdä studiot ja kuulla miten asiat käytännössä toteutetaan! Tämän jälkeen Riikka Uosukainen (uutisesimies) kertoi meille lisää uutisia tekevien ihmisten työpäivästä ja tuli ainakin ilmi, että se on yllätyksiä täynnä. Lounaan jälkeen siirryimme kokoustilaan puimaan ylen rahoitus mahdollisuuksia. Jakaannuimme eri puolueisiin ja puheenjohtajakin valittiin. Kiivaan keskustelun jälkeen emme kuitenkaan päässeet yhteisymmärykseen parhaimmasta rahoitusideasta. Kaikissa vaihtoehdoissa oli niin hyviä kuin huonojakin puolia -ei ole varmasti helppo asia ylen ratkaista! Klo 14 runoraadin ja valopilkun juontaja kertoi meille vielä hänen työstään mm.juontajan näkökulmasta. Päivä oli kaiken kaikkiaan todella mielenkiintoinen ja antoisa!

Käyttäjän innas kuva
Sanni hankki kulttuurikokemuksen: Opiskelijabileet
Kanta-Häme, 25.03.2010

Kyseessä olis siis opiskelijakunnan järjestämät juhlat, jonka tapahtumapaikkana oli baari. Teemana oli 80-luku. Ja ihmisiä saapuikin paikalle pantoihin ja säärystimiin sonnustautuneina sekä hiukset tupeerattuina ym. Paikalla myös soitettiin tunnetuimpia kappaleita 80-luvulta. Täytyy kyllä sanoa, että vaikka ihmiset eivät olleetkaan saman henkisiä, opiskelijabileet ovat ihan oma kulttuurinsa. Yhtäkään tappelua ei tullut todistettua vaan kaikki juhlivat sopusoinnussa.

Käyttäjän Astrolihjamo kuva
Astro hankki kulttuurikokemuksen: Richard Thompson:Pellonreuna - Umpitien päässä
Kotisohva - Uusimaa, 25.02.2010
Tekijä: Richard Thompson

Tässä todella riemastuttava sarjakuvauutuus, muutamia strippejä olen lukenut aikaisemmin Viivi ja Wagner-lehdestä. Sarjakuvan pääosissa ovat lapset, jotka käyvät Hurmalan ala-asteen esikoulua ja heidän opettajansa ja perhe Takataival. Jotenkin tämä on sopivan vinoutunutta huumoria minun makuuni. Ja piirrosjäljestä tulee välillä mieleen Krazy Kat ja sehän ei varmasti ole huono asia.

Lunasol hankki kulttuurikokemuksen: Kirjailija Leena Parkkisen haastattelu
Akateeminen kirjakauppa - Uusimaa, 20.11.2009
Tekijä: Kirjallisuuskriitikko Jukka Petäjä

Hgin reissulla sattumalta kohdalle osui hiljan palkitun Leena Parkkisen haastattelu Akateemisessa. Kiva oli nähdä kirjallisuuskriitikko Jukka Petäjäkin livenä! Parkkisen kerronta kirjoitamisesta ja kirjan synnystä sytytti kiinnostuksen lukea teos. Jospa joululomalla...

Lunasol hankki kulttuurikokemuksen: Kolumnin kirjoittaminen
koti - Pohjois-Karjala, 15.11.2009
Tekijä: itse

Kolumnin kirjoittaminen tuottaa aina sekä tuskaa että mielihyvää. Niin tällakin kertaa. Valmista syntyi, viime tipassa. Ja kutakuinkin tyytyväinen olen :-)

Lunasol hankki kulttuurikokemuksen: Kulttuurikävely
Joensuun keskusta - Pohjois-Karjala, 15.11.2009
Tekijä: ystävä ja minä

Muualta kotikaupunkiini vierailulle tullut ystäväni halusi tutustua Joensuuhun. Lähdimme iltakävelylle keskustaan.  Muualta tänne muuttaneena tiesin kertoa mm tällaiset: 

- tontti, jossa oli Hassisen Koneen liike puutalossa (jo purettu, nyt tilalla kerrostalo) ja josta bändi sai nimensä,

- kävelykadun kosiosuden ja muikun ja jokakeeväisen kaupungin viirisuunnittelukilpailu sekä Kaupunkikeskustayhdistyksen kulttuurimyönteinen toiminta,

- Eliel Saarisen suunnittelema kaupungintalo, jossa nykyisin myös kaupunginteatteri ja teatteriravintola, kirjasto,

- Taideskeskus Ahjo,

- kaupungin perustamisvuonna 1848 valmistunut - ja vielä nykyisin muussa käytössä oleva - hotelli,

- Taitokortteli,

- Pakkahuone ja kunnostettu joenranta, jossa myös taidetta,

- Elokuvakeskus Tapio, jossa oli menossa tämän vuoden Rokumentti ja jonka edessä näimme livenä Kotiteollisuuden jäsenet.

Oikein mukava iltakävely talvisessa säässä.

Lunasol hankki kulttuurikokemuksen: Kadonneen naurun metsästys
Carelia-sali, Joensuu - Pohjois-Karjala, 01.11.2009
Tekijä: Ismo Leikola & Pekka Jalava

Kadonnutta naurua metsästivät stand up -koomikot Pekka Jalava ja Ismo Leikola. Joensuun Carelia-sali oli loppuunmyyty. Ja naurua riitti... Välillä liikuttiin hyvän maun rajamaastoissa, mutta hyviä oivalluksiakin riitti.

Ihailin tapaa, jolla Pekka Jalava vuoropuheli yleisön kanssa ja poimii yleisön kommenteista aineksia komiikkaansa. Leikolan "yhyttely" ja "joojottelu" taisi olla rooliin kuuluvaa. Leikolan osuudessa hauskaksi koin mm. treffit äidinkielenopen kanssa, maiden eri kielisten nimien kanssa leikittelyn ja Jalavan osuudessa ns. tilannekomiikan.

Joitan hämmentäviäkin ja minun mielestäni huonon maun heittoja illassa oli, mutta se nyt kaiketi selvää... Sen verran haastavia lajeja komiikka ja huumori ovat.

Lunasol hankki kulttuurikokemuksen: Valokuvien teko
Valokuvalabrassa Hgissä - Uusimaa, 31.10.2009
Tekijä: Itse

Ensi kertaa eläessäni tein värinegoista vedoksia valokuvalabrassa. Oli oikein mieluisa kokemus! Työlästä, haastavaa, mutta valmiita kuvia on iloa katsoa!

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki kulttuurikokemuksen: Konditoria Café
Uusimaa, 31.10.2009

Pieni kahvila Mannerheimintiellä (83-84?) osui vahingossa kohdalle. Venäläisittän suomea puhuvalla myyjällä oli oikeaoppiset valkoiset asusteet ja sisustusta ei oltu yhtään liikaa koristeltu. Kaurismäkisen pariisilaisvenäläinen fiilis!

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki kulttuurikokemuksen: taiteilijan työhuoneella
Uusimaa, 30.10.2009

Taiteilijan työhuoneella käydessäni pääsin taas todistamaan taiteilijoiden uurasta työntekoa. En ollut työntekoa katsomassa mutta jo tiloista näkee, ettei siellä ole laiskoteltu. Eipä moni tiedä kuinka paljon taide vaatii taustatyötä. Käsillä tekemisen lisäksi aivotyöskentelyä.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki kulttuurikokemuksen: kotiseutumatkailua
Keski-Suomi, 27.10.2009

Jouduin yllättäin hyppäämmään koululaisbussiin ja kiertämään lähialueen koulujen seudut ja metsätiet. Ihan tuntemattomia paikkoja! Ihan lähellä kotiani. Kauniita maalaismaisemia. Ei edes harmittanut matkan pidentyminen puolella tunnilla.

Linja-autossa ON tunnelmaa, oli kiva kuunnella koululaisten liikuntatuntiselostuksia ja etupenkin mummon ufo-höpinöitä kuskille, joka vastaili ykskantaan mutta kohteliaasti.

CenoM hankki kulttuurikokemuksen: Stoa 25 v
Stoa - kulttuurikeskus - Uusimaa, 27.10.2009
Tekijä: Vaikka ketä. Katsokaa Stoan sivuilta...

Lapsellisen mukavaa oli viettää puoli päivää Stoassa.

Onneksi eivät aliarvioi lapsia enää tuossa kulttuuritarjonnassa, vaan taso, meininki ja tyyli on sellaista, että aikuisenakin siitä nauttii.

Kiitos Tohtori Orff ja Herra Dalcroze ja Autoillen: Riku Immonen ja Sami Paasila.

Olisi tietysti ollut kiva osallistua vielä muihinkin rientoihin illalla, vaan minkäs teet. Virkistävää näinkin.