yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 3 tulosta

haiku hankki lukukokemuksen: Damaskoksen rakastavaiset
Etelä-Pohjanmaa, 02.09.2009
Tekijä: Schami Rafik

Havaitsin sattumalta kirjastossa esillä olleen Schami Rafikin järkälemäisen teoksen Damaskoksen rakastavaiset. Kirjan aihe herätti mielenkiintoni salamannopeasti: kahden kristityn arabinuoren ja samalla heidän riidoissa olevien sukujensa tarina. Syyriasta jo nuorena lähtenyt tekijä oli haaveillut kirjan kirjoittamisesta ja tehnyt sen kirjoittamiseksi työtä parikymmentä vuotta. Tekijä mainitsi halunneensa kirjoittaa kaikki mahdolliset rakkaustarinat, ja niitä oli mosaiikkimaisesti etenevässä tarinassa päätarinan lisäksi mitä erilaisimpia. Kirja kertoo inhimillisyydestä hyvässä ja pahassa, suvaitsemattomuudesta, vihan vallasta ja rakkauden voimasta, arabimaailmasta ja Syyrian historiasta. Uppouduin kirjaan kesän kuumimpaan aikaan, mikä sopi teoksen kuumaan, kiihkeään tunnelmaan. Upea, värikäsja moniulotteinen kokemus. 

 

iina hankki musiikkikokemuksen: Poikkeustila (Meg Rosoff)
Etelä-Pohjanmaa, 17.11.2008

Kirja luettu 9.11.2008
Takakannen teksti lupasi "Unenomaisen koskettava romaani siitä, miltä maailmansota tuntuisi 2000-luvulla":n.

Kirjan päähenkilö on nuori, 13-14 -vuotias tyttönen, Daisy, joka muuttaa Amerikasta isänsä ja tämän uuden naisystävän luota serkkujensa luo Britanniaan.
Melko pian muuton jälkeen alkaa kuitenkin sota, ja serkusjoukko joutuu selviytymään keskenään muuttuneiden olosuhteiden keskellä. Kirja ei kuitenkaan ole pelkästään sotakirja, ja raakoja kohtauksia siinä on käytetty säästeliäästi. Enemmän keskitytään yksittäisten ihmisen välillä epäuskottaviinkin sotaa edeltäneisiin elämäntilanteisiin ja selviytymiskeinoihin. Kerrontatyyli pistää myös välillä ärsyttämään välimerkittömyydessään, vaikka kirjan edetessä se osoittautuukin tehokeinoksi päähenkilön/kertojan kielen muuttuessa aikuismaisemmaksi.

Käyttäjän prautane kuva
prautane hankki lukukokemuksen: Mitähän tuosta pojasta tulee?
Etelä-Pohjanmaa, 06.11.2008

Ostin kirjan alennuksesta. Toisaalta hyväkin, että saa hyviäkin kirjoja alennuksella. Alennustilastahan ei ole kysymys. Kirja on lyhyt kuvaus Natsi-Saksan sisältä koulupojan kuvaamana. Tai oikeastaan myöhemmin kirjoitettuna muistista. Avartava, hiukan ahdistava, laatutyötä.