yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 115 tulosta

Käyttäjän innas kuva
Sanni hankki kulttuurikokemuksen: Opiskelijabileet
Kanta-Häme, 25.03.2010

Kyseessä olis siis opiskelijakunnan järjestämät juhlat, jonka tapahtumapaikkana oli baari. Teemana oli 80-luku. Ja ihmisiä saapuikin paikalle pantoihin ja säärystimiin sonnustautuneina sekä hiukset tupeerattuina ym. Paikalla myös soitettiin tunnetuimpia kappaleita 80-luvulta. Täytyy kyllä sanoa, että vaikka ihmiset eivät olleetkaan saman henkisiä, opiskelijabileet ovat ihan oma kulttuurinsa. Yhtäkään tappelua ei tullut todistettua vaan kaikki juhlivat sopusoinnussa.

Käyttäjän innas kuva
Sanni hankki elokuvakokemuksen: Alice in Wonderland
Elokuvateatteri - Kanta-Häme, 23.03.2010
Tekijä: O: Tim Burton

Pitkästä aikaan kirjoittelen. Eli kyseisen elokuvan oli ohjannut Tim Burton (minun milestäni yksi parhaimmista) ja näyttelijäkaartiin kuuluivat mm. Johnny Depp, Mia Wasikowska, Helena Bonham-Carter ja Anne Hathaway. Elokuva esitettiin alkuperäisellä kielellä ja 3D:nä.

Juoni lyhyesti: Liisa putoaa nuorena aikuisena kaninkoloon. Jo toisen kerran elämässään. Hän tapaa enstiset tuttavansa vaikka ei itse sitä tajua ja hänen pitäisi laittaa loppu Herttakuningattaren vallalle.

Itse olin hieman pettynyt, mutta lopputulos oli positiivinen. Ensinnäkin Wasikowskan esittämä Liisa ei tehnyt vaikutusta ollenkaan. Hänen roolisuorituksensa jäi muiden vahvojen hahmojen, roolien ja näyttelijöiden varjoon. Toisaalta elokuvasta ei edes pyritty tekemään kirjan vertaista, mutta silti jotenkin Liisan niin vaisu osa elokuvassa ei sopinut siihen. Myöskään yksityiskohtiin ei oltu kiinnitetty kauhean paljoa huomiota vaikka Burtonin leffat yleensä pursuavat niitä.

Kuitenkin hyvä siinä mielessä, että muut hahmot olivat hyvin esillä ja jokainen oli hahmonsa arvoinen. Parhaimmat hahmot mielestäni olivat Hullu Hatuntekijä, Rusakko ja Irvikissa. Hullunkurinen ja hauskakin leffa, mutta täytyy tunnustaa, että Hatuntekijä vaikutti olevan pääosassa. Mikä ei siis minua, ikuista Hullun Hatuntekijän kannattajaa, haittaa ollenkaan.

Kamalasti sitä mainostettiin ja voi olla, että osa on pettynyt pahastikin, koska minäkin hieman petyin, mutta loppujen lopuksi se on ihan OK.

 

Käyttäjän astrakan kuva
Kottarainen hankki elokuvakokemuksen: Once
Allinnan kesäteatterimonttu - Kanta-Häme, 24.08.2009
Tekijä: John Carney

Hieno kokemus ulkoilmaelokuvissa puolen yön tienoilla. Hieno elokuva, mahtavaa musiikkia ja kirkas tähtitaivas.

Käyttäjän astrakan kuva
Kottarainen hankki teatterikokemuksen: Pappa Pia!
Daddy´s pubin terassi - Kanta-Häme, 02.08.2009
Tekijä: Varsin Iloinen Teatteri

Kesäteatteriesitys pubin terassilla. Hienoa satiiria, aiheita niin omalta paikkakunnalta kuin kauempaakin, heittäytyvät näyttelijät, biisien sovitukset olivat hyviä!

Käyttäjän innas kuva
Sanni hankki musiikkikokemuksen: Mando Diao - Never Seen the Light of Day
Kanta-Häme, 15.07.2009

Albumi Never Seen the Light of Day on ruotsalaisen yhtyeen Mando Diaon 4. albumi vuodelta 2007, jonka he äänittivät itsenäisesti saadessaan tarpeekseen johdosta.

Nyt tunnetuin kappale on radiossakin soitettava Dance With Somebody. Muita tunnettuja kappaleita aiemmilta levyiltä ovat mm. varmaan; Long Before Rock 'N' Roll, The Wildfire (If it was true) ja The Band.
Itse pidän erittäin paljon myös näistä vanhemmista albumeista. Never seen the light of day- albumilla monia hyviä kappaleita joista pidän todella paljon, pidän kyllä muistakin kappaleista. Kannattaa kuunnella, levy sisältää yllättävän erilaisia kappaleita kuin saattaisi kuvitella ensiksi.

Käyttäjän innas kuva
Sanni hankki lukukokemuksen: Terry Pratchett; The fifth elephant
Kanta-Häme, 15.07.2009

Jälleen yksi Terry Pratchettin kirja. Tällä kertaa vain englanniksi. Kirja kertoo niin jo tutuista Vartioston miehistä ja naisista ym. Tällä kertaa tapahtumat sijoittuvat ympäri Kiekkomaailmaa. Kirjan nimen mukaisestikin kirjassa on paljon viittauksia myyttiin viidennestä elefantista. Juoni lyhyesti: Kaukana Ankh-Morporkista kruunataan uusi kääpiöiden kuningas ja paikalle kutsutaan muiden paikkojen "edustajia" mm. Komentaja Vimes. Eikä aikaakaan kun hyvin ansaittu loma muutuukin rikollisjahdiksi.

Mielestäni aivan hurjan hauska ja jälleen nauroin jopa ääneen. Aivan uskomatonta, että joku omistaa niin hyvän mielikuvituksen, että pystyy kirjoittamaan noin mielenkiintoisen, juonikkaan ja yllättävän kirjan, jonka hahmojen tarinat ovat alkaneet jo aikaisemmissa kirjoissa, mutta kaikki pitää muistaa (vai miten sen nyt sanoisi..). Mutta mielestäni erittäin hyvä kirja. Englanninkielisyys ei tuottanut minulle ongelmia lainkaan.

Käyttäjän astrakan kuva
Kottarainen hankki musiikkikokemuksen: Vappusoi
Valtakunnallinen työväentalomuseo - Kanta-Häme, 06.05.2009
Tekijä: TomTom -duo

TomTom -duon esitys sopi Työväentalomuseolle loistavasti. Juha ja Keijo olivat laatineet ohjelman museoympäristöön sopivaksi ja höystivät esitystä kertomuksilla historiasta. Lyömäsoittimet ja basso eivät tarvitse muita kilkuttimia ympärilleen, hauskan ohjelman loppupuolella oli tosin mukana sopraano Margit Tuokko. Piristävä, kevyt, hauska!

Käyttäjän innas kuva
Sanni hankki elokuvakokemuksen: Willard
Kanta-Häme, 25.04.2009

Elokuva kertoo miehestä, joka on syrjäytynyt ja syrjitty, mutta ystävystyykin kellarissa asuvan rotan kanssa, jonka avulla hän saakin kokonaisen rotta lauman käskytettävääkseen ja joidenka avulla hän kostaa takaisin.

Olin innoissani tästä elokuvasta, koska jattelin sen olevan hieman parempi. MInulla oli jo ennen elokuvan alkua käsitys miten elokuva on mahdollisesti toteutettu rottien kanssa joten niiden osan huonosti esilletuominen elokuvassa ei yllättänyt. Itse elokuvan juoni oli aika huono ja todella ennalta arvattava. Kaikkein eniten elokuvassa häiritsi "pahan" rotan rooli, jota esitti varmaan jokin opossumi taikka pussirotta, mutta kaikki muut rotat olivat aika varmaankin kesyrottia. Odotin elokuvalta vähän enemmän, mutta se olisi voinut olla ehkä parempi, jos minua itseäni inhottaisi ja pelkäisin rottia, mutta ei.

Käyttäjän innas kuva
Sanni hankki elokuvakokemuksen: Mr. and Mrs. Smith
Kanta-Häme, 25.04.2009

"Still alive, honey?"
Olen halunnut nähdä tämän elokuvan nyt jo vähän aikaan ja nyt se sitten onnistui, koska tuli televisiosta. Elokuva siis kertoo pariskunnasta, jonka kummatkin osapuolet työskentelevät eri organisaatioissa tappajina, mutta yksi kaunis päivä kummallekin paljastuu toisensa "pieni" salaisuus ja alkaa toiminnan täytteinen tapahtuma-sarja.
No olihan elokuva ihan hyvä ja parempi kuin osasin odottaa ja juontakin oli enemmän kuin olin saanut käsityksen mm. elokuvan mainoksista.

Käyttäjän innas kuva
Sanni hankki elokuvakokemuksen: Cecil B. Demented
Kanta-Häme, 20.04.2009

Aivan hullu elokuva. Juoni sinänsä on ihan hyvä, mutta elokuva itse ihan sekopäinen. Cecic B. Demented ja hänen poppoonsa kidnappaavat tunnetun Hollywood-tähden ja haluavat tehdä elokuvan vastalauseeksi Hollywoodin suurelokuville. Poppoo on kasassa ja ei väliä vaikka pitääkin elokuvaa toteuttaessa rikkoa usempaa lakia ja Hollywood-tähtöstä pitää hieman motivoida aseella ym. Kaikkein mielenkiintoisinta onkin, että elokuvalla on kiire, koska vasta kun elokuva on saatu kuvattua he saavat harrastaa seksiä.
Se että sanon elokuvaa hulluksi ja sekopäiseksi ei tarkoita etteikö se olisi hyvä vaan päinvastoin elokuva on paikoitellen hyvinkin huvittava ja ihan hauska katsoa. Loppujen lopuksi ihan katsottava ja hyvä vaikka vähän sekainen.
http://www.youtube.com/watch?v=XZ6lqV83ySU

Käyttäjän innas kuva
Sanni hankki elokuvakokemuksen: Taikalampi
Kanta-Häme, 20.04.2009

Elokuva, jossa ei tapahdu oikeastaan mitään, mutta kuitenkin kaikkea. Elokuva, joka voisi kertoa helposti oikeasta elämästä, koska elämä on salakavalaa.

Tarkoitukseni ei ollut katsoa kyseistä elokuvaa, mutta loppujen lopuksi se oli paras vaihtoehto. Elokuvassa tapahtuu pieniä asioita, joilla on ylättävän suuri merkitys. Tätä elokuvaa voi helposti pitää tylsänä, koska siinä ei ole varsinaista huippukohtaa, jossa koko juoni tiivistyy yhdeksi hätkähdyttäväksi kohtaukseksi. Ei, tässä elokuvassa on koko ajan vireillä pieniä jänniteittä, jotka purkautuvat vähitellen. Elämä on salakavalaa, koska tapahtuu asioita, pieniäkin asioita, jotka vaikuttavat elämään ilman, että sitä edes huomataan. Elokuva oli hyvä mielestäni, mutta kaikille mielensä mukaan.

Käyttäjän innas kuva
Sanni hankki elokuvakokemuksen: Jumper
Kanta-Häme, 20.04.2009

Jälleen kerran yllätyin iloisesti, kun katsoin elokuvaa "Jumper", joka kertoo ihmisistä, jotka voivat teleportata itsensä ja muita myös tavaroita paikoista toiseen ja ihmisistä, jotka metsäsätävät ja tappavat näin hyppijiä, koska vain jumalalla saa olla sellaisia voimia. Kosketus sähköön on ainoa heikkoius, joka estää hyppäämästä paikasta toiseen. Perustuu Steven Gouldin samannimiseen novelliin.

Nähtyäni elokuvan mainoksen ja luettuani jostakin sen juonen, se ei vaikuttanut kauhean hyvältä elokuvalta ja en olisi halunnut koko elokuvaa nähdä. Kuitenkin äitini sen osti ja katsoimme sen sitten kuitenkin ja muuta ei voi kun sanoa, että yllättävän hyvä ottaen huomioon, että suurin osa elokuvasta oli ennalta arvattavissa ja näyttelemistä ei kauheasti tarvittu. Minua itseäni jää aina häiritsemään sivuhenkilöiden kohtalo ja niin jäi tässäkin, koska olisin mielelläni halunnut tietää kuinka kävi Bellille, joka heitettiin sähkötolppaan keskellä sotaa, mutta ei mitään mainintaa. Ei mitenkään erikoisen hyvä, mutta katsottava.
http://www.youtube.com/watch?v=2PQi5ueqig4

Käyttäjän innas kuva
Sanni hankki televisiokokemuksen: Yle Live: Queens of the stone age
Kanta-Häme, 20.04.2009

Muistaakseni olen joskus aiemminkin yrittänyt katsoa jonkin konsertti taltioinnin, jossa esiintyi Qotsa, mutta en tainnut jaksaa... Eikä ihme. Tietenkin ymmärrän, että konserteissa laulut lauletaan erilailla, mutta joissakin kohdissa en saanut selvää sanoista ja Qotsa ei harrasta mitenkään hirveästi esiintymistä, että oli tavallaan aika tylsää katsoa sitä televisiosta. Tilannehan saattaisi olla aivan toinen, jos pääsisin joskus paikan päälle.

Käyttäjän innas kuva
Sanni hankki lukukokemuksen: T.S. Eliot: Old Possum's book of practical cats
Kanta-Häme, 20.04.2009

Lentokoneessa istuessani muistin, että mukanani oli T.S. Eliot:n kirja, jonka olin saanut syntymäpäivä lahjaksi äidiltäni. Tunnettu musikaal "Cats" perustuu kyseiseen kirjaan ja en voinut mitään, kun runoja lukiessani kuulin musikaalin musiikin ja runot lauluina päässäni. Kirjassa oli onneksi muutama runo, jotka eivät olleet musikaalissa, joista pystyin nauttimaan paremmin, kun musikaalin tuottama kuva ei pyörinyt mielessäni.

Käyttäjän innas kuva
Sanni hankki kulttuurikokemuksen: Aesch
Kanta-Häme, 20.04.2009

Kyseinen Aesch sijaitsee aivan Baselin tuntumassa, ja sinne on n.20 minuutin matka ratikalla Baselin rautatieasemalta (10 km). Aeschiä pidetään osana Baselia ja näiden kahden rajan erottaminen onkin hankalaa. Suomalaisittain Aeschiä voitaisiin pitää esikaupunkina. Aesch on pieni kylä, jonka suurin osa palveluista sijaitsee raitiovaunujen radan ja -pysäkin ympärillä. Aesch:ssä voi harrastaa erilaisia urheilulajeja ja väestössä (ja ympäristössä) ilmenee italialaisia piirteitä. Tässä pienessä kylässä on myöskin ainakin kahden eri uskonnon kirkot. Aesch:iin pääsee myös junalla ja bussilla. Raitiovaunut ovat erittäin helppo ja halpa tapa matkustaa ympäri Baselia ja sen lähiympäristössä. (Useimmat hotellit ja hostellit antavat asiakkailleen kortin jolla saa matkustaa julkisilla ilmaiseksi Baselissa oleskelun ajan.)