yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 10 tulosta

millamakea hankki elokuvakokemuksen: Kung Fu Panda
Kaverin kotisohva - Keski-Pohjanmaa, 30.06.2009
Tekijä: Mark Osborne, John Stevenson

Po-panda myy nuudeleita isänsä omistamassa ravintolassa, mutta haaveilee kung fusta. Sattumalta hänestä leivotaan uusi lohikäärmesoturi, vaikka kukaan ei usko, että hänestä olisi soturiksi ollenkaan.

iina hankki televisiokokemuksen: Pyhä keho: Brasilia
Keski-Pohjanmaa, 15.12.2008

Katsoin YLE Areenasta Teemalla jokin aika sitten näkyneen Pyhä keho -ohjelman. Dokumentissa mukavan kokoinen otos brasilialaisia ihmisiä kertoi elämäntilanteistaan vuorollaan, teiniäiteyttä käsiteltiin tosin aika paljon. Tanssia ei oltu unohdettu.
Ohjelma antoi minulle ajattelemisen aiheita.

Käyttäjän timor kuva
TimO hankki televisiokokemuksen: Kesämusaa
Keski-Pohjanmaa, 12.12.2008

Konserttitaltiointi Espan lavalta Teemalla. Mukana Olli Ahvenlahden ja Markku Johanssonin kvintetti sekä nuoruuden idolini Pekka Pohjola Group.

iina hankki elokuvakokemuksen: The Thief Lord
Keski-Pohjanmaa, 08.12.2008

Vuonna 2006 valmistunut Rosvoruhtinas kertoi tarinan kahdesta Venetsiaan karanneesta orpoveljeksestä, jotka liittyvät salaperäisen, ruttonaamarin näköistä maskia käyttävän pojan johtamaan varasjoukkoon. Joukkio asuu hylätyssä elokuvateatterissa, lähes jokainen heistä on orpo.

Näyttelijät olivat todella taitavia suurissakin tunteissa, ja "lapsitähteyttä" ei näkynyt.

Näytelmän juonenkäänteet olivat loogisia, ja vain paikoin oli sorruttu nykyelokuville tyypilliseen turhaan koohotukseen. Tarina oli (kirjaanpohjautuva ja) kaunis fantasiasävytteineen.

Elokuva oli piristävä kokemus vaikka olinkin kohderyhmää ehkä ainakin kymmenisen vuotta vanhempi.

Pidän ihmeellisnä, ettei elokuvalevitykseen kai koskaan Suomeen tullut tämä, koska itse ainakin kovasti pidin elokuvan kauniista maisemista ja väreistä, sekä ystävyys-teemasta. Elokuvan toiminta ei ollut liiallista mutta silti sitä oli riittävästi.

iina hankki musiikkikokemuksen: Muumit & Benny Törnroos -lastenkonsertti
Keski-Pohjanmaa, 02.12.2008

Haapajärven Monitoimitalolle oli Muumien houkuttelemana saapunut porukkaa lähes täysi katsomollinen. Olin silti ainut paikalla oleva lapseton täysi-ikäinen :(.

Benny Törnroosin laulamana kuuluivat tutut Muumien alku- ja loppulaulut sekä muutamia jostain tutuksi tulleita muumi-lauluja joita ei piirrossarjassa koskaan ole kuulunut. Erityisesti nautin Papan purjehduslaulusta, jonka aikana yleisön olisi pitänyt tehdä käsillä laineliikkeitä ja lavalla papalla oli pelastusliivit päällä ja hän käytti kävelykeppiään peräsimenä. Myös Muumihumppa oli varsin viihdyttävä kokemus. Ohjelmassa oli otettu hyvin huomioon lapset kohderyhmänä, sillä osallistuvaa toimintaa (taputuksia, tömistyksiä, aaltoja, yhteislauluja) oli paljon, eikä konsertti kestänyt juuri puolta tuntia pidempään. Konsertin jälkeen oli Muumien silittely-, kättely- ja halausmahdollisuus, joka täydensi mukavaa Muumi-kokemusta.

iina hankki televisiokokemuksen: Epäkorrektia Tuomas Enbuske! Pasifismi on perseestä
Keski-Pohjanmaa, 01.12.2008

Tuomas Enbuske oli valinnut pasifismia puolustamaan muutamia retro-keittiössä retroastioin kokkaavia, vähän raukan näköisiä hippejä. Tietenkin kasvisruokaa. Heidän puolustelunsa olivat hölmöjä, ja yleensä heidän kommenttinsa kumottiin(/selvitettiin laajemmin) erillisessä pätkässä juuri ennen hipin ääneen päästämistä. Tällä luotiin hipeistä tarkoituksellisesti typerä kuva.

Sotilaista kertomaan oli valittu jämerä mutta silti isällisen näköinen hahmo, joka kertoi armeijasta rauhallisen itsevarmasti ja pasifismin toimimattomuudesta Tuomaksen kysymysten ohjailemana, kaiken lisäksi kauniissa auringonpaisteessa, taustalla näkyi hyvää yhteishenkeä tykilläampumisharjoitusten muodossa. Myös selvästi Turun läheltä ollutta historiantutkijaa haastateltiin, Hitleristä ja sotien ja aseiden määrän välisestä suhteesta puhuttiin; mitä enemmän aseita, sitä vähemmän sotia.

Videopätkät menneisyydestä lisäsivät katsottavuutta, ja väittämiä USA:sta ja Venäjästä pidin rohkeina; hienoa että nämä sanotaan ääneen ja läväytetään ihmisten silmille! USA-kommentit avasivat myös omia silmiäni.

Kokonaisuutena pidin ohjelmaa omiakin katsantokantoja muuttavana, mutta selvä kärjistäminen haastateltujen suhteen jäi hämäämään; eikö totaali-pasifismia olisi saatu näyttämään huonolta vaihtoehdolta jos puhujat olisivat olleet tasavertaisissa asemissa?

iina hankki kulttuurikokemuksen: Amanin konsertti
Keski-Pohjanmaa, 23.11.2008

"Amani on Suomen Lähetysseuraa edustava oululainen musiikkiryhmä, joka esittää pääasiassa Itä- ja Etelä-Afrikkalaista hengellistä musiikkia."

Amanin laulu oli parhaimmillaan kun kitaroita, bassoja ja tavallisia rumpuja ei sotkettu mukaan, vaan äänessä olivat vain ihmiset sekä afrikkalaiset rummut sekä marakassit. Mielestäni laulusta välittyi riemu ihan eri tavalla kun laulun kielenä oli jokin mikä ei monelle suomalaiselle aukea, kun taas suomenkielisissä lauluissa ilo äänistä tuntui kadonneen johonkin.

Tunnin konsertti oli todella piristävä ja ilahduttava, ilo sekä silmälle että korville.

iina hankki teatterikokemuksen: Afrikkalaisen tanssin ja laulun työpaja
Keski-Pohjanmaa, 23.11.2008

Amani-kuoron opastamana harjoittelimme muutaman helpon sekä lyhyen laulun Afrikan eri kielillä, sekä lauluihin liittyviä rytmitaputuksia, -askeleita ja askelsarjoja.
Koska kuoron eriäänisitä jäsenistä moni osallistui työpajan pitämiseen, oli äänimaailma salissa todella hieno ja tekemisen riemu välittyi.

iina hankki elokuvakokemuksen: The Machinist
Keski-Pohjanmaa, 17.11.2008

The Machinist oli elokuva mielen järkkymisestä.
Elokuva oli erittäin ahdistava alkuhetkistä lähtien, mutta sen katsomista ei voinut jättää kesken. Katsomiskokemus ei ollut miellyttävä, koska koko ajan sai pelätä mitä seuraavaksi tapahtuisi.

Äänimaailma oli suunniteltu hyvin, se ei häirinnyt missään vaiheessa mutta lisäsi elokuvan ahdistavuutta. Väreiltään elokuva oli erittäin harmaasävyinen, mutta se, kuten moni muukin katsojan mieltä helpottava asia, sai selityksensä elokuvan lopussa.

Anniina hankki lukukokemuksen: Elsa Beskowin kuvakirjat
Keski-Pohjanmaa, 12.11.2008

Lainasin kirjastosta Pellen uudet vaatteet- ja Täti Ruskean syntymäpäivä -kuvakirjat. Kuvitus on ihanaa! Näistä nauttii aikuinenkin. En ollut lukenut näitä yli 20 vuoteen, mutta uusinta kannatti. Toivottavasti oma poikani pitää näistä yhtä paljon kuin itse lapsena pidin.