yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 4 tulosta

Anitta hankki taidekokemuksen: KULTTUURIKUNTOPÄIVÄ 28.1.2011 AINEEN TAIDEMUSEOSSA
Lappi, 16.02.2011
Tekijä: Aineen taidemuseon henkilökunta

Mahtava tapahtuma: taidenäyttelyn yksittäisiin teoksiin tutustuttiin asiantuntevien oppaiden välityksellä. Yleisö sai numerolaput ja henkilökunta oli pukeutunut kuntoiluasuihin.

Käyttäjän marjaana08 kuva
Marjaana08 hankki elokuvakokemuksen: Sodankylän elokuvajuhlat
Koko Sodankylä - Lappi, 14.06.2009
Tekijä: Peter von Bagh & Co

Tulipa valaistunut olo! Siitä on kymmenisen vuotta kun olen viimeksi käynyt näillä festivaaleilla ja tuntuu että ne ovat vain parantuneet entisestäään. Jokin taika siinä on, että kaikki täällä nähty tuntuu niin tavattoman taiten tehdyltä ja merkitykselliseltä ja saa muistamaan kuinka taide kaiken kaikkiaan tekee elämästä olemisen (ja ajattelemisen) arvoisen.

Myös aamukeskustelut, joissa Peter von Bagh taustatyönsä tehneenä auttaa kulloistakin ohjaajavierasta avaamaan maailmaansa kuulijoille kuljettavat ikään kuin toiseen - parempaan - todellisuuteen, jossa aatteet ja ihanteet vielä vaikuttivat. Samalla jaan surun siitä että se kaikki on ehkä iäksi menetetty. Toisaalta festarin nuoremmat ohjaajat Akin ja Makhmalbaf olivat todisteina siitä että vaikka angloamerikkalaisen elokuvan kulta--aika on ohi, niin kertomataiteena elokuva on yhä voimissaan, nyt vain toisissa tarinoissa.

Elokuvan juhlaa, sananmukaisesti. Ensi vuoden 25-vuotisjuhla voi olla kokemisen arvoinen!

Käyttäjän tarjaeila kuva
Tarjaeila hankki teatterikokemuksen: Alain kaukaasialainen tannsiryhmä
Lappi, 09.11.2008

Modernisoitua kansantanssia, erilaista, mutta sykähdyttävää.

Käyttäjän kulturkondis kuva
Kulttuuri Kunto hankki musiikkikokemuksen: Pääsiäiskonsertti Rovaniemen kirkossa
Lappi, 02.10.2008

Tämän kokemusraportin on kirjoittanut Reijo Kumpuniemi. Kulttuurikunnon toimitus on siirtänyt sen nettiin. 

 

Konsertin jälkeen minulla oli sisäänpäin kääntynyt, mutta omalla tavallaan vapautunut olo jonka sai aikaan musiikin välillä yksittäisillä tunteilla leikittelevä ja välillä koko massiivisella voimallaan läpi ryntäävä musiikin voima, joka puhdisti sieluani läpikotaisin. Kun lähdin konsertista tunsin hetken olevani kuin eri ihminen. Konsertin jälkeen nautimme kanankoipia puna- ja valkoviinin kanssa. Puhuimme koko loppuillan ihmisen syvimmästä olemuksesta ja olemassaolomme arvoituksesta avaruusolentoina tuntemattoman ja mittaamattoman maailmankaikkeuden keskellä jossa me aherramme vuodesta toiseen elämämme loppuun asti. Alistamme, kilpailemme, riitelemme, sodimme ja tuhoamme toisiamme tietämättä olemassaolomme lopullista tarkoitusta ja päämäärää.

Minua ilahdutti taitavasti sävelletty musiikki ja sen esittäjät ja liikutti musiikin sanoma. Minua ärsytti kun niin moni jää tällaista kokemusta paitsi sen vuoksi, että Suomessa on niin alhaisella tasolla kulttuurikasvatus vanhan fyysisiin suorituksiin perustuvan arvomaailman vuoksi. Tulevaisuus kuitenkin vaatisi lapsille ja nuorille painotetusti oman kulttuuritaustamme pohjalle rakentuvaa kulttuurikasvatusta, joka toimisi vastapainona länsimaiselle pop-kulttuurille, joka on levinnyt suurella rahalla mainostettuna erityisen voimakkaana Eurooppaan ja häivyttänyt oman kulttuuritaustamme arvostuksen nuorison silmissä, jota kautta se on häviämässä olemattomiin. Sähköinen viestintä kaikkialla maailmassa on yksi suurimpia syyllisiä tällaisen kehityksen leviämiseen kaikkialle maailmaan.
Teoksessa oli kyse Verdin Requiem, suosittelen kaikille.