yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 266 tulosta

Käyttäjän Astrolihjamo kuva
Astro hankki taidekokemuksen: Innasta Suomesta
Werstas - Pirkanmaa, 30.04.2011
Tekijä: Martti Innanen

Menen tänään katsomaan toista kertaa Martti "Huuhaa" Innasen naivistista taidenäyttelyä. Viimeksi nämä Innasen maalaamat suomalaisuuden edustajat naurattivat kovin minua ja muitakin näyttelyvieraita. Näyttely on avoinna 15. päivään toukokuuta, joten vielä ehditte. Ettekä tule katumaan, harvasta kulttuurielämyksestä tulee näin hyvälle tuulelle.

Aloitteleva kulttuurikuntoilija hankki teatterikokemuksen: Susi sisällä
Tampereen työväenteatteri - Pirkanmaa, 24.04.2011
Tekijä: Tiina Lymi

Odotin Tiina Lymiltä paljon, enkä pettynyt odotuksissani. Ihminen on ihmiselle susi, tämä tuli mieleen esitystä katsoessa, aika raadollista ja julmaa voi olla ihmisen käytös toista kohtaan. Nämä tyypit varmasti oppivat jotakin kokemuksistaan ja ovat seuraavissa suhteissaan viisaampia.

sailla hankki museokokemuksen: Tampere 1918 -näyttely
Pirkanmaa, 17.05.2010

Tampere 1918- näyttely museokeskus Vapriikissa on loistava otos sodan kauheuksista ja asioista, joista me voimme tässä päivässä oppia. Näyttely on hyvin koottu ja tehokeinoina on käytetty erilaisia ilmaisun muotoja. Vaikka sodan aihe on raastava ja yksityiskohdat valtavan surullisia, lähtee näyttelystä opettavaisin mielin. Sain näyttelystä paljon irti. Varsinkin videopätkät, joilla tamperelaiset kertovat ajatuksiaan sotavuodesta ovat koskettavia. Suosittelen lämpimästi tätä näyttelyä!

miamarian hankki lukukokemuksen: Sattumuksia Brooklynissa
Pirkanmaa, 26.08.2009
Tekijä: Paul Auster

Mukaansatempaava kirja täynnä yllätyksiä. Tästä jäi hyvä mieli pitkäksi aikaa.

miamarian hankki teatterikokemuksen: Kätkäläisen jättipotti
Rönnin kesäteatteri - Pirkanmaa, 19.07.2009

Hauska tarina, hyvät näyttelijät ja kaunis kesäilta, mitäpä sitä muuta vaaditaan loistavaan kesäteatteriesitykseen. Rönnin porukka jatkoi siitä mihin viime kesänä jäi.

miamarian hankki lukukokemuksen: Leijonan osa
Pirkanmaa, 19.07.2009
Tekijä: Raija Oranen

Tarina oli hyvä, vaikka aihepiiriä tuntemattoman oli vaikea seurata sen kulkua. Henkilöhahmot olivat kaikki jollakin tapaa säälittäviä, mikä alkoi ärsyttää melko nopeasti.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Mäntän kuvataideviikot
Pirkanmaa, 14.07.2009

Pekilon näyttely oli taas hyvä. Ainahan siellä tuntuu olevan liikakin katsottavaa, kaikkeen ei millään ehdi paneutumaan yhdellä käynnillä, mutta katselmushan se onkin. Kokonaisuus oli huikean hyvin koottu. Monia värisyttäviä teoksia.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Honkahovi 2009
Pirkanmaa, 14.07.2009

Honkahovin näyttely on kesän yksi ehdottomista käyntipaikoistani. Ei mitään huikeaa spektaakkelia tällä kertaa, mutta taattua tasoa. Maria Stereo oli just niin hyvä kuin olin kuullut (ja jopa myyty!)

miamarian hankki lukukokemuksen: Uuden kirjan päivät
Oriveden opisto - Pirkanmaa, 12.07.2009

Tapahtuma täynnä hyviä esiintyjiä, kirjamyyntiä olisin kaivannut enemmän.

miamarian hankki lukukokemuksen: Laulaisin sinulle lempeitä lauluja
Pirkanmaa, 29.06.2009
Tekijä: Linda Olsson

Upea upea kirja! Nuori ja vanha nainen ystävystyvät ja huomaavat elämän kohdelleen kumpaakin kaltoin. Yhdessä he voittavat surun, vihan ja pelon ja oppivat uudelleen nauttimaan pienistä hetkistä. Traagista mutta ah niin puhdistavaa ja toiveikasta!

Käyttäjän Astrolihjamo kuva
Astro hankki musiikkikokemuksen: Keikka
Vastavirta - Pirkanmaa, 13.06.2009
Tekijä: Lahtarit

Ensimmäinen keikkani Lahtarit-orkesterin kitaristina oli 12.6. Tampereen Vastavirta-klubilla. Pikkuisenhan tämä jännitti jo ennakkoon ja paikan päällä vielä enemmän. Minä olin huvihuoneistolla jo puoli seitsemältä ja muu orkesteri hieman myöhemmin. Teimme soundtsekin, mutta siitä nyt ei paljon viisastunut, vaikeuksia saada rummut kasaan ja kitaraan ääntä, todellista ammattilaisten meininkiä. Kaikkiaan oli neljä bändiä soittamassa ja meille lankesi kakkospaikka. Painimalla emme kuitenkaan joutuneet soittojärjestystä ratkaisemaan. Sitten hermostunutta odotusta, kahvinjuontia ja tuttujen kanssa seurustelua.

Ensimmäinen bändi lopettaa! Nyt iskee paniikki! Takahuoneeseen virittämään kitarat ja rekvisiitta pitää muistaa myös, pitääköhän käydä vessassa? Ai taustakangasta ei saadakaan paikalleen, kuka unohti hakaneulat? Mutta tuskinpa sekään vaikuttaa lopputulokseen. Kitarat lavalle ja vielä backstagelle laittamaan käsivarsinauha paikoilleen ja eikä keppiäkään parane unohtaa. Ja sitten lavalle soittamaan. Apua! Jos ensimmäisestä kappaleesta selvitään, niin ollaan voiton puolella. Hyvinhän tämä menee, ei tarvitse enää kovinkaan jännittää. Soittomokia tulee, mutta sehän nyt oli odotettavissakin. Oma kitara ei kuulu kovin häävisti itselle, muille kai paremmin. Välillä on suuriakin vaikeuksia saada rytmistä kiinni, jotenkin kappaleet kuitenkin pysyvät kasassa. Tahti on armoton, minä aloitan aina uuden biisin edellisen loputtua. Basisti ei taida oikein tykätä, kiroaa siihen malliin. Ja nyt nousee alaston mies lavalle ja muutenkin yleisä vaikuttaa tykkäävän. Vielä viimeisen rallin kitaraintron saan hapuiltua läpi, eiköhän tästä nyt kuitenkin selvitä ja vielä voittajina!

 

miamarian hankki lukukokemuksen: Enkelipeli
Pirkanmaa, 12.06.2009
Tekijä: Carlos Ruiz Zafón

Kiehtova monitasoinen tarina, joka jää elämään kirjan päätyttyä.

miamarian hankki taidekokemuksen: Originaalipiirustuksia sarjakuvasta "Kiroileva siili"
Pirkanmaa, 06.06.2009
Tekijä: Milla Paloniemi

Näyttelyssä esillä muutama strippi siilin seikkailuista, mukana myös mm. ihka ensimmäinen luonnos siilistä sekä siiliaiheisia vesiväritöitä. Tästä tuli hyvälle tuulelle!

miamarian hankki lukukokemuksen: Varjottomat
Pirkanmaa, 23.05.2009
Tekijä: Hasan Ali Toptas

Onkohan tässä tuleva Nobel-kirjailija? Toptasin teos on todella vaikealukuinen, ajat ja paikat ja ihmisten henkilöllisyys vaihtelevat jatkuvasti, lukijaa hämätään harhapoluille ja lopussa monet juonenpätkät jäävät irralleen vaille tyydyttävää selitystä. Lukija kiusaantuu ja ärsyyntyy mutta myös riemastuu. Kieli on oivaltavan runollista, mutta henkilöhahmot jäävät etäisiksi.

miamarian hankki taidekokemuksen: Mika Waltari ja taiteilijaystävät
Tampereen taidemuseo - Pirkanmaa, 23.05.2009

Hieno kokonaisuus, jossa sujuvasti yhdistettynä Waltarin kirjallinen tuotanto ja hänen ihailemansa kuvataiteilijat. Kirjahyllyyn oli koottu Waltarin teokset, en ollut aiemmin tajunnutkaan kuinka laaja hänen tuotantonsa on! Hauskaa että taidemuseon näyttelyssä on joskus esillä myös paljon kirjallisuutta.