yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 337 tulosta

Lunasol hankki radiokokemuksen: Lukupiiri: Tove Janssonin Vaarallinen juhannus
Koti - Pohjois-Karjala, 13.06.2010
Tekijä: YLE Radio 1, Tarleena Sammalkorpi, Tittamari Marttinen, Esa Leskinen

Lukupiiri on mitä ilahduttavin ohjelma! Tarleena Sammalkorpi ja Esa Leskinen olivat tehneet hyvin taustatyönsä. Tittamari Marttinen sekä lähetykseen soittaneet ihmiset tekivät tästä kiinnostavaa kuunneltavaa. Mukana oli myös pätkä Tove Janssonin haastattelua, jossa hän kertoi mm. lempimusiikistaan. Ilahduttava, sivistävä ja kiinnostava ohjelma!

Lunasol hankki lukukokemuksen: Musta enkeli, Murha näyteikkunassa, Pieni kultainen sormus, Pikku rumpali
Oma koti, junamatkat - Pohjois-Karjala, 13.06.2010
Tekijä: Kjell Ola Dahl

Norjalaisen Kjell Ola Dahlin dekkarit ja kirjailija eivät olleet aiemmin tuttuja. Luin noin kuukauden aikana neljä dekkaria ja pidin lukemastani. Gunnarstrada ja Frölich ovat oiva parivaljakko tutkimuksia tekevinä poliiseina. Uskottavaa kerrontaa.

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Bettina &
koti - Pohjois-Karjala, 05.05.2010
Tekijä: FST, Bettina Sågbom

Bettina & -ohjelmassa Sågbom vieraili Korppoossa taitelija Antonia Ringbomin ja hänen poikansa Tobias Zilliacuksen kanssa/ luona. Oli ilahduttavaa ja innostavaa katsottavaa! Antonia Ringbom oli niin innoissaan elämästä. taiteesta, sosiaalisuudesta ... Riemastuttavaa, että tällaisia ihmisiä on! Näyttelijä Tobias Zilliacuksen persoonastakin valottui uutta.

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Runoraati
Koti - Pohjois-Karjala, 20.04.2010
Tekijä: YLE, Minna Joenniemi, raatilaiset

Runoraati eroottisena :-) Rohkea ja hauska ohjelmaidea, jonka toteutus kyllä jätti minut hieman sekaviin tunnelmiin. Katriina Koskisen "Rakastaisin sinua niin" sekä Lassi Nummen "Koskettamatta" kolahtivat teksteinä eniten. Innostuin raatilaisten tavasta keskustella näkemästään, lukemastaan ja kuulemastaan.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Lähikuvassa Heikki Salo
Koti - Pohjois-Karjala, 19.04.2010
Tekijä: Toimittaja Telle Virtanen

Kuuntelen aina mielellään Telle Virtasen ohjelmia ja Heikki Saloa - niin hänen sanoituksiaan, lauluaan kuin puhettaankin. Oiva yhdistelmä kuulla näitä kahta samanaikaisesti radiossa. Viehätyin kovasti ajatuksista, joita Salo kertoi novellien lukemisen merkinneen hänelle laululyriikoiden teossa. Viisasta juttelua, antoisaa ajatustenvaihtoa.

Lunasol hankki lukukokemuksen: Sinulle luotu
Koti - Pohjois-Karjala, 19.04.2010
Tekijä: Ulla-Maija Paavilainen

Romaani Soile Lajusen karriäärintäyteisestä elämästä ja kovasta johtajuudesta. Teos oli kirjoitettu siten, ettei vedonnut minuun ja että päähenkilön kovuus ja laskemointi olivat suorastaan luotaantyöntäviä. En pitänyt. 

Lunasol hankki lukukokemuksen: Lööppimurha
Koti - Pohjois-Karjala, 19.04.2010
Tekijä: Susanna Ylimaula

Tympeä dekkari, jolta odotin paljon. Odotukset syntyivät YLEn ajankohtaisohjelman perusteella: olin nähnyt toimittajana työskentelevän Susanna Ylimaulan puhuvan harkiten ja viisaita väkivallasta ja sen ehkäisystä. Dekkarista en pitänyt lainkaan, sain luettua sen vaivoin. Oli paikoin myös hyvin vastenmielinen.

Lunasol hankki teatterikokemuksen: Odotus
Joensuun kaupunginteatteri - Pohjois-Karjala, 12.04.2010
Tekijä: Heidi Junkkaala, näyttelijät Saisio & Packalén

KOM-teatterin "Odotus" vieraili Joensuun kaupunginteatterissa. Hyvä oli, että vieraili! Esitys oli hieno. Alussa kesti tovin ennen kuin pääsin mukaan - oli hieman hämmentävä aloitus. Pääsin myös nostalgiamatkalla entiseen kotikaupunkiini, erinäisten järjestö- ym. asioiden äärelle. Tunnistettavaa, koskettavaa oli runsaasti. Esimerkiksi "What a person can do?" - roolittelu ja esittäminen jäi mieleen ... sellaisena yksittäisenä kohtana. Hienoja näyttelijöitä Pirkko Saisio ja Marja Packalén ovat!

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Afrikan sinfonia
Koti - Pohjois-Karjala, 05.04.2010
Tekijä: Jenni Nyberg

Radion Sinfoniaorkesteri, RSO, vieraili Beninissä Grand-Popon kylässä. Dokumentti kertoi tästä vierailusta. Kun sanat loppuvat, musiikilla on voimaa, jota sanat eivät tavoita.

 

Ohjelma on Katsottavissa YLE Areenalta vielä 11 kuukauden ajan. Grand-Popossa sijaitsee Villa Karo, suomalais-afrikkalainen kulttuurikeskus. Siitä lisää: http://www.villa-karo.org/

 

Lunasol hankki lukukokemuksen: Kuuri
Koti - Pohjois-Karjala, 09.03.2010
Tekijä: Mari Mörö

Mari Mörö yllätti jälleen! "Kuuri" perustuu Karlin eli Kallen kirjeisiin Kaisulle, kertoo 1950-luvun lääkekokeilun (Antabus) ja sopimattomamona pidetyn suhteen seuraamuksista. Liikekirjeenvaihdon, kääntämisen, asuntopulan jne. kuvausta myös mukana. Ihailen Mörön kykyä tarinankertojana ja uusiutua kirjoittajana.

Lunasol hankki lukukokemuksen: Irma
Koti - Pohjois-Karjala, 09.03.2010
Tekijä: Tuula-Liina Varis

Kirjastosta uutuushyllystä napattu "Irma" oli kelpo luettavaa. Hyvä romaani, jossa liikuttiin Suomess, Kreikassa, Baltiassa. Keskeistä olivat päähenkilön Irman elämä ja siihen liittyvät valinnat.

Olen pitänyt Tuula-Liina Variksen aiemmistakin romaaneista myös. Hän onnistuu kirjoittamaan uskottavasti, hienovireisesti, elämänmakuisesti elämästä.

Lunasol hankki teatterikokemuksen: Hurtta
Ilosaaren laguuni, Joensuu - Pohjois-Karjala, 08.02.2010
Tekijä: Ville Sandqvist, suuri joukko muita tekijöitä

Suomen suurimmaksi ulkoilmaspektaakkeliksi mainittu Hurtta lumosi. Hurtta esitettiin kahdesti, olin mukana ensi-illassa 5.2. Katsomo oli täysi, vielä täydempi lauantaina. Ainoa kritiikkini kohdistuu katsomon pienuuteen...

Paikallishistoriasta ammentanut teos oli monen tekijän yhteistyön tulos: mukana oli niin ammattilaisia kuin harrastajiakin. Esityksen äänimaailma oli kokonaan nauhoitettu. Ilosaaren laguunilla tanssijat, näyttelijät, luistelijat ym. käyttivät laajaa aluetta, esiintyjiä oli viitisenkymmentä. Pyrotekniikalla oli tärkeä osa teoksessa.

Oli ehdottomasti katsomisen ja kokemisen arvoinen esitys. Hyvä tekijät!

Esityksestä lisää: http://www.hurttaesitys.com

Lunasol hankki lukukokemuksen: Kosmonautti
Junamatkalla - Pohjois-Karjala, 28.01.2010
Tekijä: Katri Lipson

Katri Lipsonin "Kosmonautti" oli hieno& aistikas teos! Junamatkalle kiireessä kioskista ostettu teos yllätti myönteisesti. Kirjan henkilöt eivät puhu suoraan, pinnan alla sen sijaan kytee vaikka mitä. Hieno tarina, monta lukukertaa kestävä teos.

Lunasol hankki lukukokemuksen: Kuu huoneessa
Koti- ja bussimatkat - Pohjois-Karjala, 10.01.2010
Tekijä: Annamari Marttinen

Marttisen romaanissa päähenkilö Katja ns. hurahtaa vaihtoehtohoitoihin, - ruokailuun ym. Katja alkaa osallistua erilaisiin tilaisuuksiin, kuluttaa rahaa yli varojensa tarjottuihin koulutuksiin, tuotteisiin ym. Romaanissa Katja tekee eräänlaisen matkan, tunnusteluja ja kokeiluja - oman paikkansa ja itsensä löytämiseksi.

Mielestäni Marttinen onnistui kuvaamaan hyvin ja uskottovasti hienovaraista vallankäyttöä,erilaisia suostuttelun ym. tapoja, joilla ihmiselle voidaan luoda kokemus hyväksytyksi tulemisesta - tai toisaalta ulossulkemisesta. Paikoitellen hersyvää huumoria herättelevä teos. Herkullinen aihepiiri, mutta jokin silti uupui.

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Kaikki pojat kuoroon
Koti - Pohjois-Karjala, 10.01.2010
Tekijä: BBC

BBC:n tuottama "Kaikki pojat kuoroon" oli virkistävää, paikoitellen myös jännittävää katsottavaa. Nuori kuoronjohtaja Gareth Malone palkataan lukuvuodeksi Lancasterin poikakouluun kuoronjohtajaksi. Poikakuoron perustamisella pyritään mm. lisäämään yhteisöllisyyttä. Kuorolaisuudesta tulee lukuvuoden kuluessa tavoiteltavaa, hyväksyttävää, ja loppuhuipennus on esiintyminen Royal Albert Hallissa Lontoossa.

Kuorolaisuuden merkitys näyttäytyi monena: itsetunnon kasvuna, varmuutena esiintyä, rohkeutuna ja haluna olla vuoropuhelussa "erilaisten nuorten" ja/tai "oman ryhmän poikien lisäksi muidenkin" kanssa jne.

Hieno ohjelma, hienoa toimintaa!

Avoimeksi jäi se, saiko koulun johtokunta tehtyä lopulta päätöksen kuorotoiminnan jatkumisesta, vaikka tämä projekti päättyikin.