yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 34 tulosta

Pazii_ hankki elokuvakokemuksen: Rentun Ruusu
kotisohva - Satakunta, 24.09.2009
Tekijä: Timo Koivusalo

Rentun Ruusu.. Elokuva Irwin Goodmanista sanoittaja Vexi Salmen kertomana. Olen jo muutamia vuosia kuunnellut paljon Irwinin musiikkia, ja silloin tällöin myös katsonut ko. elokuvan, ja joka kerta se näyttää paremmalta..?! Elokuva tarjoaa karkean raapaisun Irwin elämän merkittävimpiin hetkiin, ja mikäli aihe vähääkään kiinnostaa, se on katsomisen arvoinen! Tai minun mielestäni asia on näin.

Leffan herätti minussa "arvostusta" edesmennyttä taiteilijaa kohtaan, protesti-laulujen "isän" kaltaisia hahmoja kaivattaisiin nykyisin mielestäni lisää.

Katsomiskokemuksena erittäin hyvä kymmenen!  :)

zikii hankki musiikkikokemuksen: Eclipse
sänky - Satakunta, 16.09.2009
Tekijä: Amorphis

Kuuntelin Amorphiksen Eclipse-levyä. Levy kertoo Kullervon tarinasta.

Levy on mielestäni Amorphiksen kolmanneksi paras levy Skyforgerin ja Tales from the thousand lakesin jälkeen. Levy on hyvin traaginen.

AhtiSilli hankki musiikkikokemuksen: The Dark Side of the Moon
Satakunta, 15.09.2009
Tekijä: Pink Floyd

Kyseinen levy oli ensimmäinen Pink Floydin levy jonka kuulin. Heti ensimmäisestä kuuntelu kerrasta lähtien olen ollut sitä mieltä, että se on yksi kaikkien aikojen parhaista rock-levyistä.

 

Tällä levyllä ei ole yhtään huonoa biisiä vaan kaikki ovat omalla tavallaan loistavia ja ne sulautuvat toisiinsa erittäin hyvin. Ehdottomia suosikki-kappaleitani tältä levyltä ovat hieman rauhallisemmat Speake to me/Breathe in the air sekä Time.

 

Suosittelen levyä jokaiselle joka haluaa kuulla loistavaa rock-musiikkia!

Käyttäjän techpriest kuva
techpriest hankki musiikkikokemuksen: Brother Firetribe
Olohuone - Satakunta, 14.09.2009

Mahtavaa musaa soittaa tämä Brother Firetribe. Levyn nimeä en muista, mutta ei se vissiin mikään ihan hirveen uusi ollut. Juurikin tällaista power metallia (ns. kikkeliheviä) tykkään kuunnella. Mitenkäs te?

Käyttäjän wrnr kuva
Wrnr hankki elokuvakokemuksen: Marley and Me
Kotisohva - Satakunta, 13.09.2009
Tekijä: David Frankel

Marley and Me kertoo nuoresta parista joka päättää ottaa koiran. Siinä näyttelee pääosissa Owen Wilson ja Jennifer Aniston. Elokuva on romanttinen komedia.

Elokuva kestää n. 1h ja 57 min.

Elokuva oli hyvä jopa koskettava. Pidin siitä erityisen paljon ja aion katsoa sen useampaan kertaan vielä tulevaisuudessa. Suosittelen lämpimästi kaikenikäisille.

Käyttäjän wrnr kuva
Wrnr hankki lukukokemuksen: Tuntematon sotilas
Oma löhöily tuoli - Satakunta, 13.09.2009
Tekijä: Väinö Linna

Eli luin Väinö Linnan kirjoittaman kirjan Tuntematon sotilas. Kirja kertoo suomalaisen konekiväärikomppanian taisteluista Venäjää, silloista Neuvostoliittoa vastaan Karjalassa jatkosodan aikaan.

Luin kirjan, koska äidinkielen kurssilla piti lukea joko Tuntematon sotilas tai Täällä Pohjantähden alla trilogia. Kirjoitin kirjasta myös esseen.

Kirja oli mielestäni loistava ja olin positiivisesti yllättynyt toisin kuin elokuva versiosta jota näytetään itsenäitsyyspäivisin. Elokuva alkaa tylsästi ja siksi en ole päässyt alkua pidemmälle, mutta kirjan lukemisen jälkeen meinaan myös katsoa sen, koska kirja oli kuin olikin hyvä.

Käyttäjän techpriest kuva
techpriest hankki elokuvakokemuksen: Taistelutoverit
Kotisohva - Satakunta, 13.09.2009
Tekijä: Tom Hanks ja Steven Spielberg

Tossa muutama vuosi sitten isä sai lahjaksi tämän Band of Brothers eli Taistelutoverit nimisen dvd-boxin. Kyseessä ei ole niinkään sotaelokuva, vaan 10- osainen sotasarja. Kyseinen sarja on tullut myös televisiosta. Muistaakseni joltakin YLE:n kanavalta. Katsoin siis koko sarjan jakso päivässä -periaatteella.

Sarja on mukavaa katsottavaa. Realistisuus, ei-elokuvamaisuus ja vauhdikkuus lisäävät mielenkiintoa sarjan katsomiseen. Sarja on myös dokumentti Easy-komppanian matkasta aina koulutuksesta Saksaan asti. Sarja perustuu tositapahtumiin ja elokuvan tekoaikaan elossa olleet henkilöt, joista elokuva kertoo, ovat mukana työstämässä elokuvan realistisuutta. Myöskin vanhat lentokoneet, autot, varusteet ja puvustus luovat yhdessä erittäin oikean tuntuisen tunnelman. Ei Tom Hanksiltä ja Steven Spielbergiltä oikein muuta voisi olettaakkaan. 

Näyttelijä valinnat ovat oikein osuvia. Vain pieni osa näyttelijöistä on tunnettu joistakin muista rooleista nykypäivänä. Näyttelijäsuoritukset ovat loistavia. Itse pidin eniten Carwood Liptonin ja Dick Wintersin näyttelijöistä.

Vaikkakin toteutus on realistista, on tarinaa höystetty oivallisesti huumorilla. Itse pidät hyvistä vitseistä, sekä sotaelokuvista, joten tämä sarja on minun makuuni.

Sarja on mielestäni paras dolkumetti ja sodasta kertova sarja, jonka olen ikinä nähnyt. Olisi kiva kuulla mitä mieltä muut ihmiset ovat. :D Kertokaa toki omat mielipiteenne tai kommenttinne, jos olette kyseisen sarjan katsoneet. Tai vaikka vain osankin siitä:D

Käyttäjän vestaali kuva
vestaali hankki elokuvakokemuksen: Miehet jotka vihaavat naisia
Promenadi-keskus - Satakunta, 14.04.2009
Tekijä: Who cares?

Aloitin kirjan lukemisen viime vuonna, mutta se jäi kesken, koska minua ei juuri silloin jaksanut kiinnostaa joku latvialainen peite-firma. Niinpä yllätyin todella positiivisesti elokuvasta. Se vei mukanaan ensi minuuteilta, eikä missään vaiheessa tuntunut siltä, että elokuva olisi liian pitkä, vaikka sillä mittaa olikin kiitettävästi.

Elokuva oli kuohuttava ja koskettava ja ajatuksia herättävä ja... mutta eräänlaisesta raskaudesta ja karmivuudesta huolimatta se oli katsottava, silmiä ei tarvinnut pitää kiinni puolta elokuvaa kuten Alienissa ;) 

Miehet jotka vihaavat naisia ei ole sellaista katseltavaa, jonka valitsee aivojen nollausta varten työviikon jälkeen. En usko, että tulen koskaan katsomaan elokuvaa toista kertaa, mutta tietäen elokuvan karun kauneuden, harmittelisin, jos en olisi nähnyt sitä kunnon elokuvateatterissa.

Käyttäjän vestaali kuva
vestaali hankki elokuvakokemuksen: Slummien miljonääri
Promenadi-keskus - Satakunta, 14.04.2009
Tekijä: Who cares?

Joitain elokuvia ihmettelee kauheasti, mistä johtuu että ne ovat saaneet Oskareita. Tätä elokuvaa ei ihmettele.

Suosittelen lämpimästi kaikille. Upea katselukokemus, joka jätti hyvän maun suuhun (paitsi että pop cornit olivat liian suolaisia ;) mutta se ei ole elokuvan vika).

Kävisin paljon enemmän elokuvissa, jos Mikkelissäkin olisi Promenadikeskuksen kaltainen elokuvateatteri (vaikka Mikkelissä pop cornit ovatkin maukkaampia). Onneksi silloin tällöin pääsee katsastamaan muitakin elokuvateattereita.

Käyttäjän raiantero kuva
Antero hankki televisiokokemuksen: Terveys
Nojatuoli - Satakunta, 27.03.2009
Tekijä: Alice Roberts

Olen seurannut  Teeman terveys ohjelmia, hyvin tehty...

Käyttäjän raiantero kuva
Antero hankki kulttuurikokemuksen: Kuutamoretki
Satakunta, 12.03.2009

Tiistai iltana Karhunkaatajat järjesti "kuutamoretken" kaupungista noin 20 km pohjoiseen, valitettavasti kuutamoa ei näkynyt. Vaan sen tilalla oli kaksi jätkän kynttilää että nuotio, makkaran paistoa ja kahvi tarjoilu olivat paikan päällä. Pienimuotoinen luonto kierros järjestettiin, yhdessä oloa ja jutustelua, väkeä oli lähtenyt tosi runsaasti mukaan, tilaisuutta ei paljon mainostettu, hyvin oli sana kulkenut eteenpäin.Onnistunut retki.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki televisiokokemuksen: Elixir
vanhempien kodin sohva - Satakunta, 23.02.2009
Tekijä: Janne Virtanen

En muista koska olisin katsonut Elixiriä ennen tätä, mutta nyt heräsi palava halu hiihtää! Ja minä vihaan hiihtämistä, olen vuosikausia vihannut. Melko pelottava palava halu, kun en minä kuitenkaan oikeasti halua hiihtää mutta haluan hiihtää. Luistelukin näytti pitkästä aikaa kivalta. Mun hormooneissa tai jossain on nyt varmaan jotain kallellaan suuntaan johon ei olla oltu kallellaan iäisyyksiin. Uskaltaakohan tänään maanantaina vilkaista uutta Elixir-jaksoa?

Käyttäjän jams kuva
jams hankki elokuvakokemuksen: Firehouse Dog
vanhempien kodin sohva - Satakunta, 23.02.2009
Tekijä: Todd Holland

Täysin sattumalta satuin kanavalle, eikä ollut mitään muutakaan tekemistä. Koiraleffat on ihan kelpoja, joten jäin katsomaan vaikka olikin se vaara olemassa, että omat koirat sekoavat ruudun koirasta. Niin ei kuitenkaan tapahtunut.

Muuten ihan jees leffa, mutta koiralle oli tehty hyvin hyvin ihmismäisiä ilmeitä ja toiset juonenkäänteet olivat vähän liiankin elokuvan ihmeellisestä maailmasta. Mutta toisaalta eipä tätä kai oltu tehtykään turhan vakavalla naamalla.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki lukukokemuksen: Risto Ahti: RunoAapinen
Satakunta, 25.01.2009

Runokaraoken takia ajattelin, että ehkä kirjoittaisin seuraavaan oman runon ja sitä varten sitten vierailin kirjaston kirjallisuuden osastolla ja nappasin kouraani Risto Ahdin RunoAapisen. Se ei ollut aivan sitä mitä odotin, eikä juuri pistänyt minua miettimään runoutta, mutta suhdettani uskoon sen sijaan. Se on ihan tervetullutta ajattelua sekin, mutta silti tämä oli lähinnä neutraali kokemus.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki lukukokemuksen: Alan Bennett: Epätavallinen lukija
Satakunta, 25.01.2009

Lapsuuden kotikaupungin kirjaston uutuushyllystä silmään pisti tämä teos nimensä ja kansitaiteensa takia. Pakkohan se oli heti napata lainauspinoon ja melkein heti aloitellakin. Englannin kuningattaren yhtäkkinen hurahtaminen lukemiseen oli sopivan kevyttä, mutta hauskaa ja hillitöntä lauantai-illalle. Suosittelen lämmöllä, minulle kokemus oli ainakin aivan huippu!

Tampereen teatterissa muuten nyt kevätkaudella pyörii saman kirjoittajan Hullu kuningas, täytyy myöntää nyt haluan nähdä sen!