yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 131 tulosta

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Morganismi 2009
Päijät-Häme, 06.08.2009

Kävin taas ihastumassa Morganismiin. Mitä useammin siellä käyn, sen enempi pidän. Siihen ei voi kyllästyä, koko ajan tulee uutta. Alati rönsyilee... En voi käsittää, mikseivät kaikki käy siellä.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Valokuvataiteen näyttely
taidehalli Art Anna - Pohjois-Savo, 31.07.2009

Valokuvat eivät ole minun mieluisintani kuvataidettani, mutta kyllä niissäkin kolahtavia on. Tässäkin oli muutamia hyviä. Taso tosin vaihteli aika lailla. En piittaa sellaisista (tällaisista)näyttelyistä, joissa kokonaisuus on vain kuvaesittely.

Lunasol hankki taidekokemuksen: Ruotsin aika ja Päivi Romppasen piirroksia ja maalauksia
Joensuun seutukirjasto/ päätoimipiste, Joensuu - Pohjois-Karjala, 17.07.2009
Tekijä: Eri tekijät

KIrjastolla oli ainakin 2 näyttelyä: Ruotsin vallan aikaisesta historiastame ja Päivi Romppsen töistä En tiennyt etukäteen, joten tartuin tilaisuuteen ja katsoin näyttelytyöt. Romppasen töissä oli jujua. Mandalamaiset kuvat erityisesti ilahduttivat. Värien käytöstä en erityisemmin pitänyt.  Olisi kiva tietää Romppasesta ja hänen töistään lisää.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Mäntän kuvataideviikot
Pirkanmaa, 14.07.2009

Pekilon näyttely oli taas hyvä. Ainahan siellä tuntuu olevan liikakin katsottavaa, kaikkeen ei millään ehdi paneutumaan yhdellä käynnillä, mutta katselmushan se onkin. Kokonaisuus oli huikean hyvin koottu. Monia värisyttäviä teoksia.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Honkahovi 2009
Pirkanmaa, 14.07.2009

Honkahovin näyttely on kesän yksi ehdottomista käyntipaikoistani. Ei mitään huikeaa spektaakkelia tällä kertaa, mutta taattua tasoa. Maria Stereo oli just niin hyvä kuin olin kuullut (ja jopa myyty!)

Lunasol hankki taidekokemuksen: Kosketus - Laajennettuja muotokuvia
Koti - Pohjois-Karjala, 08.07.2009
Tekijä: Harri Larjasto

Larjaston valokuvia sisältävä teos oli koskettava. Kullakin aukeamalla kuvasarja, joka liittyi kuvattuun henkilöön ja hänen elämäänsä. Tekstitys lisänä - eikä mikä tahansa tekstitys, vaan fragementteja kuvattujen  ihmisten elämästä, paloja heidän omasta elämästään. Kiinnostava, koskettava, herättelevä teos.

Lunasol hankki taidekokemuksen: Juuret. On.
Rääkkylän Paksuniemi - Pohjois-Karjala, 07.07.2009
Tekijä: Verso Visual Artists

Verso Visual Artists järjestää vuosittain ympäristötaidepolun Paksuniemen alueella, n. pari kilometriä kuntakeskuksesta. Osallistuvat taitelijat ovat pääosin rääkkyläläisiä ja lähialueelta. Tämän vuoden polun teemana oli "Juuret. On.", ilmeisesti Kihaus Folkin teemaa mukaillen.

Itse pidin eniten kuhmolaisen Adriana Donnerin kuvakudosteoksista sekä Auli Partion töistä. Partion töistä erityisesti "Kauas, kauemmas - itseeni" kosketti. Riitta Mikkosen "Rosebud" sai hymyn huulelle: se on syntynyt useamman vuoden aikana siten, että joka vuosi teokseen on tullut jotain uutta lisää.

Teoksista osa on ulkona, osa on entisen meijerin - nyttemmin näyttelytilana toimivan rakennuksen - tiloissa. Kannattaa käydä polku kulkemassa, jos käyt Rääkkylässä!

Lunasol hankki taidekokemuksen: Retretti
Retretin taidekeskus - Etelä-Savo, 03.07.2009
Tekijä: Useat taitelijat

Retretin kesän 2009 näyttelyt herättivät monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Paikkana Retretti kestää kyllä jokakesäisen visiitin ;-) Ihan mukavasti näytti olevan väkeä paikkalla!

Luolastossa olevat Kim Simonssonin työt herättivät sekä vastenmielisyyttä että kiinnostusta. Lapsi- ja eläinaiheiset keramiikka-metallityöt herättivät ristiriitaisia tuntemuksia. Lapsifiguurit toivat muistumia valokuva- ja muuhun filmimateriaaliihin, jossa Hitler Jugendin lapsia ja nuoria ollut esillä, lapsifiguurien kasvot olivat kuin avaruusolentojen jne. Eläinfiguurit ja lapsi-eläin-figuurit olivat lähinnä luotaantyöntäviä... Kiinnostavaa oli pohtia, mitä Simonsson töillään haluaa kertoa.

Albert Edelfeltin teosten osuus oli tuttua ja turvaisaa, ei herättänyt suuria oivalluksia/ intohimoja. Kyösti Kakkosen kokoelmasta koottussa lasi- ja keramiikkanäyttelyssä minua puhuttelivat erityisesti Rut Brykin teokset, avain erityisesti "Linnut".

Vesa Varrelan "Surfaavat kalat" jätti kylmäksi liiallisella toistollaan ja siten "ennalta-arvattavuudellaan": Vain maljakot (?) herättivät kiinnostukseni. Lasten näyttelyksi tehty Ransu Retretissä oli kiva katsoa ja huomata, millaisen työmäärän Ransun tarpeiston, rekvisiitan ym. tekeminen onkaan vaatinut.

Virolaisen Siim-Tanel Annuksen "Rahaa ja runoutta" puhutteli jossain määrin. Kiinnostavaa näyttelyssä oli se, miten historian merkkipaalut ja kansallinen valuutta olivat saaneet taitelijan innostumaan.

Grafiikanpaja Himmelblaussa esillä oli useamman taiteilijan töitä. Itse innostun (liki aina) Kirsi Neuvosen ja Inari Krohnin töistä. Niin nytkin.

Kuumana kesäpäivänä virkistävä ja monenmoisia tunteita herätellyt näyttelykokonaisuus!

Lunasol hankki taidekokemuksen: Kuurupiilo, valokuvia nuoruuden muistoista; Terhi Vuoton maalauksia; Riikka Laitisen Heijastumia
Taidekeskus Ahjo - Pohjois-Karjala, 25.06.2009
Tekijä: Useat eri tekijät

Joensuulaisessa Taidekeskus Ahjossa oli esillä kolme eri näyttelyä: Terhi Vuolteen ja Riikka Laitisen maalauksia sekä työyhteisöprojektina toteutetun työskentelyn tuloksena "Kuurupiilo, valokuvia nuoruuden muistoista". Kuuropiilon takia Ahjoon menin: prosessi ja sen tuloksena syntyneet kuvat kiinnostivat. Pohjois-Karjalan AMKin opiskelijat, Joensuun lastensuojelualan työntekijät sekä valokuvaaja Annuska Dal Mason yhteistyönä syntyi katsomiseen ja pysähtymiseen houkutteleva näyttely. Kiitos siitä, että näyttelytilassa oli avattu myös usemman kuukauden kestäneen työskentelyprosessin kulkua ja muistelutyömenetelmää.

Molemmat kuvataitelijat olivat uusia tuttavuuksia. Riikka Laitisen taide puhutteli syvemmin: pidin mm. hänen mielestäni minimalistisesta tyylistään, tavastaan yhdistellä erilaisia materiaaleja ja värien käytöstä. Useampi osainen "Jäiden lähtö" puhutteli tällä visiitillä eniten.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Päivi Hintsasen ja Timo Sälekiven näyttely
Wanha Woimala - Keski-Suomi, 25.06.2009

Ihan viime metreillä pääsin kuin pääsinkin katsomaan Woimalan kovasti kehutun kesäkuun näyttelyn. Pidin kyllä minäkin. Tila oli hyvin huomioitu ripustuksessa, mikä tällaisen erikoisen tilan olleessa kysessää onkin hyvin tärkeää. Ei riitä että on esillä, tila vaatii tulla huomioiduksi. Ja kyllä kyllä; Päivi ja Timo ovat taitavia taiteilijoita. Näyttely on Woimalassa vielä sunnuntai-iltaan asti, joten ehtii vielä!

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Ilmanpieli 2
Galleria Käpy - Keski-Suomi, 13.06.2009

Konneveden äskettäin Keski-Suomen taidetoimikunnan palkitsema Galleria käpy on tänä kesänä taas Outi Markkasen kuratoiman Ilmanpieli 2 näyttelyn estradina mitä mainioin. Näyttelyn 17 taiteilijaa ovat tuoneet esille oivaltavaa taivaanrannantaidetta (Ilmanpieli = taivaanranta) ja Outi on valinnut ja ripustanut näyttelyn todella taidolla.

EHDOTTOMASTI KANNATTAA KOUKATA KONNEVEDELLÄ TUON TAKIA!

Kauppakatu 32, Galleria Käpy

Lunasol hankki taidekokemuksen: Weaving'09
Taitokortteli - Pohjois-Karjala, 11.06.2009
Tekijä: Useampi tekijä & Taitokortteli, Joensuu

Joensuun Taitokorttelin kesän 2009 näyttelyt käytävägalleriassa ja piha-aitoissa on nimeltään "Weaving'09". Eniten minua puhuttelivat Dora Jungin ja Agneta Hobinin työt. Hobin yhdisteli töissään kiinnostavasti metallia ja muskoviittia. Aino Kajaniemen kuvakudostekniikasta pidin, mutta hänen kuvamaailmansa ei puhutellut minua lainkaan. Hanna Korvelan työt ovat tuttuja entuudestaan, pidän!

Näiltä taiteilijoilta esillä töitä: Dora Jung, Agneta Hobin, Aino Kajaniemi, Riitta Turunen, Johanna Gullichsen, Hanna Korvela, Lotte Dalgaard, Shino (Enya) Miyashita, Miglena Hristova Petrova-Tsviatkova. Lisäksi: Käspaikka.Nyt edition.

Kiinnostava kokonaisuus!

Suosittelen käymään, jos liikut Joensuussa: Taitokortteli löytyy kaupungin keskusta Koskikatu 1:stä, näyttelyihin pääsee ilmaiseksi ja Taitokorttelin kahvilassa on upea tunnelma! Harvoja (jäljellä olevia) puutalokortteleita Joensuussa.

miamarian hankki taidekokemuksen: Originaalipiirustuksia sarjakuvasta "Kiroileva siili"
Pirkanmaa, 06.06.2009
Tekijä: Milla Paloniemi

Näyttelyssä esillä muutama strippi siilin seikkailuista, mukana myös mm. ihka ensimmäinen luonnos siilistä sekä siiliaiheisia vesiväritöitä. Tästä tuli hyvälle tuulelle!

miamarian hankki taidekokemuksen: Mika Waltari ja taiteilijaystävät
Tampereen taidemuseo - Pirkanmaa, 23.05.2009

Hieno kokonaisuus, jossa sujuvasti yhdistettynä Waltarin kirjallinen tuotanto ja hänen ihailemansa kuvataiteilijat. Kirjahyllyyn oli koottu Waltarin teokset, en ollut aiemmin tajunnutkaan kuinka laaja hänen tuotantonsa on! Hauskaa että taidemuseon näyttelyssä on joskus esillä myös paljon kirjallisuutta.

miamarian hankki taidekokemuksen: Kalevala
Ateneum - Uusimaa, 23.05.2009

Ateneumin upea Kalevala-näyttely oli todellinen elämys. Maila-Katriina Tuominen suositteli Aamulehdessä 23.5 aloittamaan kierroksen alakerrasta, ja hän oli täysin oikeassa! Modernit Kalevala-tulkinnat herättivät katsojan ja antoivat uusia näkökulmia myös vanhempiin teoksiin.