yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 151 tulosta

Lunasol hankki radiokokemuksen: Miten minusta tuli minä: Leea Klemola
Koti - Pohjois-Karjala, 15.11.2009
Tekijä: YLE Radio Suomi, toimittaja Marko Gustafsson

Näyttelijä-ohjaaja Leea Klemolan työt ja persoona ovat herättäneet paljon tunteita, niin minussakin. Radiossa hän kuvasi elämäänsä...rikkaasti. Ja se nauru! Leeaa kommentoimassa oli myös veli Klaus, joka kertoi sisarusten lapsuudesta ja yhteisestä työnteosta teatterimaailmassa.

Ohjelma oli uusinta, mutta kesti uusintakuuntelun. Ohjelman lopussa soi kenialaisen Ayub Ogadan musiikki, mikä ilahdutti ja oli ylläri (en muistanut aiemmasta kerrasta).

Lunasol hankki radiokokemuksen: Aristoteleen kantapää: aiheena grönlannin kieli
koti - Pohjois-Karjala, 15.11.2009
Tekijä: toimittaja Pasi Heikura, eskimologi Eva Jansson

Grönlannin kielen lumiaiheista sanastoa ja kielioppia pohtimassa toimittaja Heikura eskimologi Eva Janssonin kanssa. Kerrassaan hyvin tehty ohjelma, ihastuttava aihe ja kiinnostavaa kuultavaa!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Lukupiiri: Kunnon sotamies Svejk maailmansodassa
Kyläpaikka - Pohjois-Karjala, 08.11.2009
Tekijä: YLE Radio 1, Tarleena Sammalkorpi, Juha Hurme, Eero Balk

Lukupiirissä käsiteltiin n. 3 tunnin ajan Hasekin romaania "Kunnon sotamies Svejk maailmansodassa". Studiossa olivat toimittajat Tarleena Sammalkorpi ja Juha Hurme sekä viimeksi teoksen suomentanut kääntäjä Eero Balk. En tiennytkään, että Balk käänsi teoksen tsekistä - ensi kertaa siis suoraan tsekistä suomeksi.

Oli leppoisaa kuunnella ohjelmaa ystävien luona yhdessä ruokaa laittaen. Syntyi myös keskusteluja kunkin lukukokemuksista.

Puhumisen lomassa toimittajat ja Balk olivat valinneet aihetta sivuavaa musiikkia kuunneltavaksi sekä näytteitä eri radiototeutuksista. Ohjelma löytyy vielä YLE Areenalta kuunneltavaksi n. viikon ajan.

Käyttäjän absintt1 kuva
Absintinjuoja hankki radiokokemuksen: Jazzradio: ECM 40 vuotta
Uusimaa, 04.11.2009

Jazzradio on sekin hieno ohjelma. Edellinen huipputapaus oli minulle Keith Tippettin haastattelu joitakin viikkoja sitten. Viime maanantaina puhuttiin ECM -levymerkistä, toiseksi paras saundi hiljaisuuden jälkeen, vai mikä se brändin slogan olikaan.

Minulle ECM merkitsi lähinnä eurojazzia vaikka ameriikan artisteilla oloitettiinkin. Paul Bley tosiaan oli jenkki mutta itse kuuntelin ECM:n katalookista Eberhard Weberiä, Terje Rypdalia ja Jan Garbarekiä. Ja varmaan miljoonaa muuta artistia. Tekikös John Abercrombie ECM:lle tai Ralph Towner - no enpä muista. Mutta nimekkeitä piisaa ja hienoa musiikkia. Nuori polvi ottaa vähän halveksuen ECM:n kuulaan soundin ikäänkuin itsestäänselvyytenä. Vaan olisittepa aloittaneet jaskan kuuntelun 60-luvulla, niin tietäisitte millainen innovaatio on kyseessä.

Käyttäjän Astrolihjamo kuva
Astro hankki radiokokemuksen: Markus Kajo
Kotona - Uusimaa, 26.10.2009

Tänään mainiossa Markus Kajon radio-ohjelmassa haastateltiin opettajaa, joka kertoili itkuvirsistä ja praasniekoista. En voinut kuunnella nauramatta , niin elävästi tuli mieleen Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Pedro Hietasen Yömyöhä-ohjelma "Hippiäisen ja Nousiaisen perinteet" vuodelta 1987. Varmaan olivat kuunnelleet tätä arkistonauhaa ennen omaa ohjelmaansa.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Nadjan huone: Aika jättää nopeammin kuin luulisikaan. Kjell Westö Nadja Nowakin vieraana.
Koti - Pohjois-Karjala, 18.10.2009
Tekijä: Nadja Nowak, YLE Radio 1

Kirjailija Kjell Westö on hyvä radioesiintyjä. Nowak oli tehnyt taustatyönsä (jälleen) hyvin, ja molemmat osasivat olla paljastamatta liikoja Westön uusimmasta "Älä käy yöhön yksin".

Westö myönsi ohjelmassa olevansa nuoruuden kuvaaja: häntä kiehtoo se ajanjakso elämässä, jossa näyttäisi olevan mahdollista. Hän perusteli myös additioiden "läsnäolo" teoksissaan kiinnostavasti, samoin sodan vaikutuksia ihmisten elämässä.

Vielä en ole Westön uusinta lukenut, mutta tämä ohjelma lisäsi intoa lukea se... joten ei kun kirjaston varauslistaan jonottamaan ;-)

Käyttäjän Astrolihjamo kuva
Astro hankki radiokokemuksen: Kirsi Virtanen
Kotona - Uusimaa, 14.10.2009

Kirsi Virtasen tämän kertaisen radiopakinan aiheena oli Mies, luomakunnan kruunu. Virtanen todisteli mainion ironisesti miehen paremmuutta naiseen nähden. Välillä piti nauraa ääneen, todella mainiota radio-ohjelmaa.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Täällä Pohjantähden alla, 9.osa
Kesärenkaita varastoon kanneskellessa & ym. autonhuoltohommia tehdessä - Pohjois-Karjala, 11.10.2009
Tekijä: Väinö Linna, Juha Seppälä, Radioteatteri

Radioteatterin toteuttama "Täällä Pohjantähden alla" on kiinnostava ja hieno kokonaisuus. Ihan kaikkia jaksoja en ole kerennyt kuulla. Teoksen on dramatisoinut kolme eri kirjailijaa (Leena Lander, Juha Seppälä, Hannu Raittila), mikä sekin on kiinnostava ratkaisu!

Komea näyttelijäkaarti on ollut tekemässä kuunnelmasarjaa. Sunnuntaipäivän iloja! Ja onneksi voi palata Areenan kautta kuuntelemaan :-)

 

 

 

 

CenoM hankki radiokokemuksen: Radion kuuntelua: Classicradio
Uusimaa, 05.10.2009

Kilpaileva radio nyt, sorry Yle. :-)

Tauko jostain musiikkityylistä kyllä piristää, siis niin, että turtuu kai tai jotain. Minä ainakin. Pink Floydin uudelleen "löysin" ja innostuin sitä tässä pitkät ajat melkein pelkästään kuuntelemaan, vaan tänään tyrkkäsin selaimeen tuon classicradio.fi:n, niin siitä kyllä nousi hyvä tunne pintaan.

Mutta miksi pitää mainokset tulla nettiradiossakin lujempaa kuin itse ohjelma?

Se tuottaa tuloksena sen, että kun mainokset alkaa, kuulokkeet lähtee päästä!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Lähikuvassa: Lauri Tähkä ja Elonkerjuu
Koti - Pohjois-Karjala, 05.10.2009
Tekijä: Kalevi Pollari, YLE Radio Suomi

Lähikuvassa-ohjelmassa oli yhtye Lauri Tähkä ja Elonkerjuu. Äänessä olivat kaikki bändin jäsenet, ei vain keulahahmo Lauri Tähkä alias Jarkko Suo. Toimittaja Kalevi Pollarin nuoruusaika kului Teuvalla, josta bändin jäsenet kotoisin. Ohjelmassa Pollari pyysi kaikkia bändin jäseniä luettelemaan kaikki Teuvan kylät ;-)

Enpä muistanut, että viulusti Johanna Koivu käyttää omaa nimeään "artistinimenäänkin", toisin kuin muut bändin jäsenet, enkä tiennyt hänen kouluttautuneen Lontoossa teatterityöhön. Bändiläiset kertoivat osin muustakin kuin päätyöstään, lomassa kuultiin yhtyeen musiikkia sekä fanclub Syntymähäjyjä.

Olen nähnyt bändin livekeikoilla muutaman kerran - sama energisyys väittyi myös radiohaastatteluista. Hyvälle tuulelle saava ohjelma.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Ajantasan lauantaivieras: Kjell Westö
Koti - Pohjois-Karjala, 04.10.2009
Tekijä: Toimittaja Annu Passoja

Kjell Westö kertoi kirjojen päähenkilöistä, synnystä ja kirjoittamisen paikoista. Leppoisan asiallisesti edennyt ohjelma, josta valottui hieman lisää tästä suositusta kirjailijasta. Helsinki-kuvaukset hän kertoi jättävänsä tällä erää taakseen; uutta on muhimassa, mutta siitä Westö ei vielä enempää kertonut. Ihailen sitä, miten paneutuvaa hänen taustatyöskentelynsä on.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Yhteinen sävel
Oma koti - Pohjois-Karjala, 03.10.2009
Tekijä: Tarja Närhi ja Kalevi Pollari

Toivekonsertti "Yhteinen sävel" vei Neuvostoliittoon. Noin kolmituntinen lähetys oli hieno. Toimittajat Närhi ja Pollari tiesivät paljon kuulluista kappaleista, samoin lähetykseen soittaneet toivojat.

Vysotskin laulu ja laulu "Kurjet" koskettivat minua eniten. Erityisesti Kurjet-lauluun liittyvä tarina oli koskettava. Ja venäjän kieli: se kuulostaa hyvältä! Olisipa ollut tilaisuus oppia sitä jo nuorena ;-)

Luvassa on vielä ennen joulua yöllinen Yhteinen sävel -toivekonsertti. Jos ei suorana pääse kuulemaan, YLE Areena auttaa :-)

Ti 29.9. toivekonsertti on vielä kuunneltavissa YLE Areenalta 6.10. asti. Suosittelen!

Nostalgiaa, ehdottomasti!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Runoraati
Koti - Pohjois-Karjala, 02.10.2009
Tekijä: YLE Radio Suomi, Minna Joenniemi

Runoraati oli ensi kertaa radiossa. Studiossa toimittaja Joenniemen kanssa olivat Jukka Virtanen, Sinikka Nopola ja Juha Itkonen. Myös kuulijat saivat mahdollisuuden olla runoraatilaiselana. Runoraadin aiheena oli ilo. OIi hersyvää kuultavaa - niin runot kuin niistä käyty keskustelukin. Tykkäsin kovasti ! Toivon, että Runoraati radioilee jatkossakin.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Kultakuume Kajaanissa
Koti - Pohjois-Karjala, 27.09.2009
Tekijä: Toimittajat Airikka Mannerkoski ja Maija Skara

Kultakuume vieraili Kajaanissa. Suora lähetys Kajaanin raatihuoneen torilta, jonka valopilkkuja olivat teatteri-improt ja Marjo Kuuselan selostus modernin tanssin esityksestä (!). Ohjelmassa kysyttiin monin tavoin, mistä löytyy Kajaanin kulttuuritahto.

Ohjelmassa kuultiin niin kuntapäättäjiä kuin kulttuurin ja taiteen tekijöitäkin. Kaupungissa on jälleen kerran jaettavana "niukkuutta", ja taide- ja kulttuuritoiminta on monin tavoin uhattuna. Päätöksiä tehdään lähiaikoina.

En muista sanojaa, mutta eräs kulttuurintekijä toi esiin hyvän näkökulman: jos kunnallisen rahoituksen osuus tippuu, myös vastinrahan osuus tippuu (eseim. OPM:stä, eri säätiöistä jne. tuleva rahoitus). Ja se se vasta "kalliiksi tuleekin".

Kiinnostava ohjelma, jonka toteuttivat Kultakuume ja Radioteatteri, ensi kertaa tämäkin.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Näistä levyistä en luovu: tanssija Anita Isomettä
Koti - Pohjois-Karjala, 27.09.2009
Tekijä: Laura Autio

Nykytanssia Helsingissä opettava Anita Isomettä oli vieraana YLE Radio 1:n "Näistä levyistä en luovu". Oli virkistävää kuulla, millainen musiikki puhuttelee nykytanssin opettajaa ja miksi! Isomettä valotti myös musiikin roolia työssään ja sitä, miten lähtee opiskelijoiden kanssa työstämään tanssia.