yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 227 tulosta

millamakea hankki lukukokemuksen: John Grisham: Lapsuuden talo
kotisohva - Pohjois-Karjala, 26.07.2009
Tekijä: John Grisham

Kukapa olisi uskonut, että asianajajajännärien kirjailija saa näin vangitsevasti kuvattua puuvillatilan elämää puolen vuoden ajalta, vaikka alkuun voisi kuvitella, ettei siellä voi tapahtua yhtään mitään rutiinista poikkeavaa.

millamakea hankki elokuvakokemuksen: Kuningattaren sisar
kotisohva - Pohjois-Karjala, 26.07.2009
Tekijä: Justin Chadwick

Henrik VIII ei ole onnistunut saamaan poikalasta, joten kuningattaren päivät alkaa olla lasketut. Boleynit esittelevät kuninkaalle tyttärensä Annen, josta toivovat hänelle rakastajatarta. Vastoin toiveita huomio kiinnittyy Annen sisareen Maryyn, joka epäonnekseen synnyttää kuninkaalle tyttärelle. Maryn raskauden aikana kuningas huomaa taas Annen, joka ei aio tyytyä rakastajattaren osaan vaan haluaa kaiken.

Olipas PETTYMYS. Ehkäpä Tudorssien seuraaminen televisiosta haittasi elokuvan katsomista, joka tuntui vääristelevän historiaa vielä enemmän kuin televisiosarja, Anne esitettiin paljonkin vainoharhaisempana ja jopa puvustus oli vaatimattomampi kuin sarjassa. En tykännyt ollenkaan.

millamakea hankki elokuvakokemuksen: Paholainen pukeutuu Pradaan
kotisohva - Pohjois-Karjala, 24.07.2009

Andy ei vois vähempää välittää muodista, mutta kun työtarjoukset ovat joko automaailma-lehdessä tai muotilehdessä työskentely niin muotilehti tuntuu kuitenkin houkuttelevammalta. Kumma kyllä hän saa työpaikan ja joutuu keskelle muotia palvovia ihmisiä, jotka eivät voi ymmärtää miten jota kuta ei muoti kiinnosta.

Erittäin hyvä elokuva, katson toistekin.

millamakea hankki elokuvakokemuksen: Rottatouille
kotisohva - Pohjois-Karjala, 24.07.2009

Kaveri ei osaa kokata vaikka onkin tietämättään suuren kokin perillinen ja ravintolan oikea omistaja. Rotta haluaa kokata, mutta rotta ravintolassa on aika mahdoton ajatus. Siispä tyyppi ja rotta yhdistävät parhaat puolensa (toinen on ihminen ja toinen kokki) ja pistävät hulinaksi.

Ihan viihdyttävä elokuva vaikka ikäraja 3v pistikin silmään.

millamakea hankki elokuvakokemuksen: Ice age 3: Dinosaurusten aika
Elokuvateatteri Tapio - Pohjois-Karjala, 23.07.2009
Tekijä: Carlos Saldanha

Mammuttiperhe kasvaa, mutta Sid haluaa myös oman perheen. Jäätikön alta näyttää löytyvän vastaus tähän, mutta sieltä löytyy myös uusi seikkailu koko konkkaronkalle.

Hauskahan se oli, mutta jatko-osa on aina jatko-osa.

Lunasol hankki musiikkikokemuksen: Ilosaarirock, lauantai-ilta
Festarialue, Joensuu - Pohjois-Karjala, 19.07.2009
Tekijä: Joensuun Popmuusikot ry

Suuntasin Ilosaarirockiin ensisijaisesti Don Johnson Big Bandin takia: halusin nähdä yhtyeen livenä. Odotukset palkittiin: upea keikka, energinen esiintyminen, bändikokoonpanossa vierailijana mm. Tuomo Prättälä. Tommy Lindgren on suosikkini, edelleen! Iltaan mahtui myös paljon tuttujen tapaamisia, festarimenon yleistä ihmettelyä sekä rentolavan jenkkiyhtye Beenie Man. Se oli mainio valinta Rentolavalle: lattari- reaggae-pop-linjalla esiintynyt bändi vaihtoi nopeasti tunnelmasta ja rytmistä toiseen, hauskuutti ja liikutti yleisöä.

Kielteisenä koen festarialueen nopean roskaantumisen (hyvistä festarijärjestelyistä ja kiertävistä siivouspartioista huolimatta), festarialueen ulkopuolella olevan yleisen hälinän (kun porukkaa kokoontuu hengailemaan ja ryypiskelemään) ja kovat desibelit (joita voi onneksi vaimentaa omatoimisesti hankkimalla korvatulpat). Nämä lienevät keski-ikäistyneen kävijän huolia...;-)

Keli suosi festaria ainakin lauantaina. Hyvissä tunnelmissa.

Lunasol hankki taidekokemuksen: Ruotsin aika ja Päivi Romppasen piirroksia ja maalauksia
Joensuun seutukirjasto/ päätoimipiste, Joensuu - Pohjois-Karjala, 17.07.2009
Tekijä: Eri tekijät

KIrjastolla oli ainakin 2 näyttelyä: Ruotsin vallan aikaisesta historiastame ja Päivi Romppsen töistä En tiennyt etukäteen, joten tartuin tilaisuuteen ja katsoin näyttelytyöt. Romppasen töissä oli jujua. Mandalamaiset kuvat erityisesti ilahduttivat. Värien käytöstä en erityisemmin pitänyt.  Olisi kiva tietää Romppasesta ja hänen töistään lisää.

millamakea hankki elokuvakokemuksen: Madagaskar 2
Kotisohva - Pohjois-Karjala, 09.07.2009
Tekijä: Eric Darnell, Tom McGrath

Nimestäkin voi päätellä elokuvan olevan jatkoa Madagaskarille, jossa eläintarhasta karkaa leijona, seepra, kirahvi ja virtahepo ja päätyvät kaukaiselle saarelle. Nyt samaiset elukat lähtevät kotimatkalle, mutta kuinkas ollakaan päätyvät Afrikkaan Aleksin synnyinsijoille. Vanhemmat löytyy, niiden kanssa riidellään ja sovinto syntyy samalla kun koko lauma pelastetaan janoon kuolemiselta. Tosirakkautta sekä tosiystävyyttä tarjolla mausteeksi.

Jatko-osa on aina jatko-osa, minuun ei iskenut ihan niin kovaa kuin pikkusiskoon, joka höris huutonaurua melkein koko ajan.

Lunasol hankki musiikkikokemuksen: Burlakat: levynjulkistamiskonsertti
Karjala-talon Kellari, Joensuu - Pohjois-Karjala, 03.07.2009
Tekijä: Burlakat

Burlakat-yhtye on tehnyt uuden levyn nimeltään "Oma". Levynjulkkarikonsertti pidettiin Joensuussa Karjala-talon Kellarissa. Yhtye tekee paljon itse: säveltää, sanoittaa, sovittaa, mutta hyödyntää myös kalevalaisja muutenkin karjalaista runo- ja lauluperinnettä. Yhtye laulaa myös karjalaksi, mikä onkin tämän bändin tavaramerkki.

Ohjelmistosta löytyi niin lyyrisiä balladeja kuin rivakampaa otetta sskä uusimmalta että aiemmiltakin levyiltä. Johanna Koukkusen laulu on lumoavaa, Pauliina Lerche on viulunsoitontaituri. Kokonaisuus toimii!

Hieman häiritseväksi koin sen, että illan ohjelmiston järjestystä piti hieman hakea. Useamman kerran kuului lavalta kysymys "Mitä sitten seuraavaksi?".  Minulle tuli vaikutelma, ettei biisijärjestys ollut ihan hallussa . Yhtyeen jäsenet asuvat nykyisin aika hajallaan ympäri Suomea (ja välillä maailmaakin), joten yhteiseen harjoitteluun ja tekemiseen on ollut aikamoista järjestää tilaisuuksia.

Uudelta levyltä ainakin "Hyinen tyttö" ja "Kukkuu, kukkuu" painuivat mieliin kertakuulemalta. Illan aikana kuultiin myös aiemmilta levyiltä "Tsiganaizet" ja "Ruskei Neitsyt", karjalaksi totta kai - ja yleisö yhtyi lauluun!

Keikka oli onnistunut, tupa täynnä väkeä, tunnelma innostunut ja "lisää janoava".  Hyvä livekokoonpano, jota soisi kuulevan livenä useammin!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Viikon taitelija: viulutaitelija ja professori Tuomas Haapanen
koti - Pohjois-Karjala, 03.07.2009
Tekijä: Toimittaja Helena Hannikainen

Viulutaiteilija, professori Tuomas Haapasta oli miellyttävää kuulla. Täytyy myöntää, että enpä tiennyt tästä nyt jo eläkkeellä olevasta Sibelius-Akatamian viulunsoiton professorista aiemmin yhtään mitään - suuri aukko sivistyksessä! - vaikka hän on pitkän elämänsä aikana ehtinyt tehdä vaikka mitä ja opettanut monia nykyisin tunnettuja viulutaiteilijoita. Terävää yhteiskunnan, taiteen ja kulttuurin kommentointia. Pidin ohjelmasta kovasti!

Lunasol hankki taidekokemuksen: Kuurupiilo, valokuvia nuoruuden muistoista; Terhi Vuoton maalauksia; Riikka Laitisen Heijastumia
Taidekeskus Ahjo - Pohjois-Karjala, 25.06.2009
Tekijä: Useat eri tekijät

Joensuulaisessa Taidekeskus Ahjossa oli esillä kolme eri näyttelyä: Terhi Vuolteen ja Riikka Laitisen maalauksia sekä työyhteisöprojektina toteutetun työskentelyn tuloksena "Kuurupiilo, valokuvia nuoruuden muistoista". Kuuropiilon takia Ahjoon menin: prosessi ja sen tuloksena syntyneet kuvat kiinnostivat. Pohjois-Karjalan AMKin opiskelijat, Joensuun lastensuojelualan työntekijät sekä valokuvaaja Annuska Dal Mason yhteistyönä syntyi katsomiseen ja pysähtymiseen houkutteleva näyttely. Kiitos siitä, että näyttelytilassa oli avattu myös usemman kuukauden kestäneen työskentelyprosessin kulkua ja muistelutyömenetelmää.

Molemmat kuvataitelijat olivat uusia tuttavuuksia. Riikka Laitisen taide puhutteli syvemmin: pidin mm. hänen mielestäni minimalistisesta tyylistään, tavastaan yhdistellä erilaisia materiaaleja ja värien käytöstä. Useampi osainen "Jäiden lähtö" puhutteli tällä visiitillä eniten.

millamakea hankki lukukokemuksen: John Grisham: Kanteiden kuningas
kotisohva - Pohjois-Karjala, 25.06.2009
Tekijä: John Grisham

Taattua laatua asianajajien elämästä kiinnostuneelle lukijalle. Tässä tapauksessa ahneella oli ikävä loppu.

Lunasol hankki radiokokemuksen: MInun kaupunkini: Kitee. Kirsti Nortia-Holopainen
koti - Pohjois-Karjala, 16.06.2009
Tekijä: Arja Airaksinen, YLE Radio Suomi

Kesäsarjassa "Minun kaupunkini" Kirsti Nortia-Holopainen, siis Tuomaksen äiti, kertoi Kiteestään. Kaupungin merkitys koko Nortia-Holopaisen perheelle tuli selvästi esiin, samoin Kiteen kirkon tärkeys K N-H:lle. Kesäiseen tyyliin sopivaa jutustelua Tuomaksesta, Kirstin ja puolisonsa Pentin tapaamisesta ja Kiteen tärkeistä paikoista. Ohjelmassa selvisi myös se, mikä Nigthwishin lauluista on kaikista merkityksellisin "mama Nightwishille".

Lunasol hankki radiokokemuksen: Kultakuume
koti - Pohjois-Karjala, 15.06.2009
Tekijä: Janne Koskinen, YLE Radio 1

Kaksi aihetta, joista toinen hämmentävä, toinen kovin kutkuttava. "Siitä itsestänsä", paskasta, puhumassa olivat Paskapokkarin tekijät Taro Koskinen ja Miika Nousiainen. Ääneen pääsi myös TV1:ssä näytetty dokumenttisarjan "Paska juttu" toinen tekijä Nina Stenros. Keskustelijoilla oli paljon näkökulmia, paljon tietoa tästä paljon hämminkiä ja huumoria aiheuttaneesta ja aiheuttavasta aiheesta. 

Toisena aiheena Vapriikissa Tampereella avattu näyttely Istuvasta Härästä. Very interesting, in deed! Tuli into suunnata kesälomalla katsomaan näyttely! Haastateltavina olivat väitöskirjaa Amerikan intiaaneista (vai vain jostain tietystä heimosta?) tekevä suomalaistutkija sekä Istuvan Härän perillinen. Suullisen perimätiedon ja tieteellisen tutkimuksen merkityksiä haastatteluissa pohdittiin. Kenen tieto on oikeaa? Kenellä on oikeus kulttuuriperimään - ja siihen, millaisena se välittyy eteenpäin?

Lunasol hankki musiikkikokemuksen: Kihaus Ilosaaressa
Ilosaari - Pohjois-Karjala, 14.06.2009
Tekijä: Kihaus Folk ry

Kihaus Ilosaaressa pohjusti heinäkuun alussa pidettävää Kihaus Folk -festaria Rääkkylässä. Esiintyjinä olivat Snekka, Club for Five ja illan päättänyt Lossimiehet. Snekkaa ehdin nähdä vain pienen tovin, mutta vetoavaa, monipuolista ja taitavaa kansanmusiikkia yhtye esitti. Club fo Five sai taasen ihmettelemään sitä, mitä kaikkea ihmisäänellä voikaan (osatessaan) tehdä! Ohjelmisto oli varsin "laidasta laitaan", mutta hyvin esitettyä ja vahvasti läsnäollen. 80-luvun (vai olikohan jo 70-luvun?) diskomusaa esittänyt Lossimies sai viimeistään kävijät tanssimaan :-) Energinen meno!