yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 48 tulosta

Käyttäjän kahleeton kuva
Kahleeton hankki lukukokemuksen: Alain de Botton: Kuinka PROUST voi muuttaa elämäsi
Varsinais-Suomi, 11.01.2009

Swannin rakkaus on ollut kirjahyllyssäni jo pitkään. En kuitenkaan ole sitä vielä saanut luettua. Bottonin Kuinka PROUST voi muuttaa elämäsi sai aikaan sen, että Swannin rakkaus on tämän kevään kirjapinossani.

Bottonin kirja sai kiinnostumaan Proustin tuotannosta, mutta samalla se avasi silmät miettimään omaa itseään. Näin vuoden vaihteessa tämän teoksen lukeminen vaikutti selvästi lupauksiin. Jos haluat kehittää itseäsi tai vain katsoa itseäsi peiliin niin kannattaa lukea tämä kirja. Se saa miettimään omaa käytöstä, olemusta kuin asenteita.

Lukukokemuksena Bottonin kirja oli mukava sen selkeän lukujaon takia. Uusi luku toi uuden asian eteen, joten kirjaa pystyi hyvin lukemaan pienemmissä pätkissä. Suosittelen kirjaa suuresti.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki elokuvakokemuksen: Jackpot
Varsinais-Suomi, 02.01.2009

Kummelihuumori on harmitonta ja kestää aikaa. Heikki Silvennoinen on mun lemppari näistä miehistä. Hän on Suomen parasta kitara-ainesta, osaa näytellä ja laulaa. Tosi hauskaa parodiaa tämä elokuva.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki musiikkikokemuksen: Turun seudun Osuuspankin Joulukonsertti
Varsinais-Suomi, 01.01.2009

Virtuoso esiintyi Turussa Mikaelinkirkossa Turun seudun Osuuspankin konsertissa jousikvartetin ja kanttori Marko Hakanpään keralla. Virtuoso oli ihana. Siinä lauloivat Rooope Pelo tenori, Ville Salonen tenori, Jouko Uusipaasto baritoni/kontratenori ja Riku Pelo, baritoni.

Porilainen Ville Salonen oli vieraileva tähti porukassa, mutta hänellä oli kaunein ääni. Hän oli aivan loistava.

Tämä konsertti sai minut ihastumaan Virtuosoon ja ajattelin hankkia heidän levynsä.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki musiikkikokemuksen: Kulkurin sävel
Varsinais-Suomi, 17.12.2008

Akatemian juhlasali on upea. Tilaisuus oli oikein viihdyttävä. Vanhat laulut oli sovitettu uusiksi. Tilaisuudessa oli kaksi tuomaria, jotka kommentoivat esityksiä. Lopuksi he valitsivat mielestään parhaan. se oli Carmeninae Piikkiöstä ja heidän esityksensä oli Kulkuriveljeni Jan. Heidän esityksensä oli hauska ja se erottui joukosta, vaikka muitakin voisi mainita.

Tässä tekstiä kopioituna Turun Radion nettisivulta:
Turun Radio on syksyn aikana haastanut kahdeksan varsinaissuomalaista kuoroa esittämään Tapio Rautavaaran lauluja. Kuoroille on arvottu omat laulut, jotka esitetään tiistai-iltana Turun Akatemiatalon konsertissa

Kuorokilvan paras esitys valitaan kaksivaiheisesti. Konsertissa on paikalla tuomaristo, joka arvioi esityksiä tuoreeltaan. Konsertin päätteeksi tuomaristo äänestää oman suosikkinsa.

Kuorokisan voittajan ratkaisee yleisö. Konserttitallenne esitetään radioyleisölle Turun Radiossa lauantaina 10. tammikuuta klo 9.10 ja Radio Suomen valtakunnantaajuuksilla sunnuntaina 11. tammikuuta klo 16.05. Tallenne on kuultavissa myös YLE Areenassa viikon 3 ajan.

Yleisö voi äänestää suosikkiaan nettiäänestyksessä radiointien jälkeen. Kilpailun voittaja kerrotaan Turun Radion suorassa lähetyksessä perjantaina 16. tammikuuta klo 16.40.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki elokuvakokemuksen: Vares
Varsinais-Suomi, 16.12.2008

Minusta on niin väärin, että elokuva ei tapahdu Turussa. Kirjat kertovat vahvasti Jussi Vareksen elämästä Turussa. Olen kirjan lukenut, mutta elokuva oli hieman sekava. En ollut tätä elokuvaa ennen nähnyt.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki musiikkikokemuksen: Tapiolan joulukonsertti Turun Tuomiokirkossa
Varsinais-Suomi, 16.12.2008

Jukka Pietilä, laulu. Markku Krohn, lyömäsoittimet. Kalevi Kiviniemi, urut. Jos kuulija odotti kuulevansa "kauneimmat joululaulut" tapaista ohjelmaa, niin hän varmasti pettyi. Tämä oli kuitenkin upea konsertti. Rummutus yhdistettynä urkumusiikkiin kirkossa oli erilaista ja hienoa. Ehkä mahtipontisuutta oli kuitenkin liian monta kappaletta. Jukka Pietilän laulu oli takuuvarmaa kuunneltavaa.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki teatterikokemuksen: Ruksaaks mua
Varsinais-Suomi, 16.12.2008

Turun kaupunginteatterin Sopukassa kahden naisen vierailuesitys. Kaksi naista näytteli vuorotellen myös miestä. Meneillään oli pikadeittitilaisuus. Ei oikein sytyttänyt, vaikka ajoittain oli herkullisia hahmoja.

neppari hankki teatterikokemuksen: Pieni merenneito
Varsinais-Suomi, 16.12.2008

Linnateatterin ja Turun taideakatemian yhteistuotantoa, lasten sirkus- ja musiikkinäytelmä Pieni Merenneito. Näyttelijät Iina Kuustonen ja Kristiina Elstelä. Musiikki Zarkus Poussa. Sirkusnumerot taideakatemian opiskelijat. Esitys oli ensimmäinen läpimeno, joten pientä haparointia oli nähtävissä, mutta aineksia on ja paikoitellen hienoja valoilla luotuja näkymiä.

ultramarin hankki kulttuurikokemuksen: Liisan ja Riitan neule- ja keramiikkatöitä
Varsinais-Suomi, 05.12.2008

Mielenkiintoinen ja kaunis kokonaisuus Liisan kirjoneuleita ja Riitan huovutus ja keramiikkatöitä. Kaunista arjen käyttötaidetta.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki musiikkikokemuksen: Pohjolan joulukonsertti Mikaelinkirkossa
Varsinais-Suomi, 04.12.2008

Vakuutusyhtiö Pohjola oli kutsunut asiakkaitaan Mikaelinkirkkoon joulukonserttiin. Konsertissa lauloi Tapani Kansa ja häntä säestivät pianisti ja jousikvartetti. Kansa lauloi 14 joululaulua painetun ohjelman mukaisesti. Välispiikit olivat hieman erikoisia ajoittain ja pitkiä. Hän ei käyttänyt jutellessaan mikrofonia. Varmasti moni harmitteli tätä asiaa. Vaikka itse istuin aika edessä, en saanut kaikesta puheesta selvää. Koska olin pari viikkoa sitten iltapäivälehdissäkin mainitussa surkeassa konsertissa, menin tähän konserttiin epäilevästi odottaen. Yhtään laulua hän ei laulanut kunnolla, vaan kaikissa oli jotakin pelleilyä, tyylittelyä, improvisaatiota yms. Ei hyvä.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki teatterikokemuksen: Luolamies
Varsinais-Suomi, 03.12.2008

Ratkiriemukas stand up-komedia lukee pääsylipussani. Paljon esityksessä olikin hauskaa ja naurattavaa, mutta minusta yleisö nauroi usein, vaikka minua ei naurattanut. Huumorintajun puutetta?

Luolamies sai ensi-iltansa San Franciscossa 1991. Ville Virtanen on kääntänyt tekstin ja sen esitti Linnateatterissa Valtteri Roiha. Häntä kuvataan teatterin omilla sivuilla karismaattiseksi ja poikamaisen miehekääksi. Sitä hän onkin.

Ajatella, mies ja nainen ovat siis yleismaailmallisia käyttäytymisessään.

Käyttäjän remppu kuva
JaanaJ hankki musiikkikokemuksen: Joulukaupungin joulukonserttinauhoitus
Varsinais-Suomi, 02.12.2008

Joulukonsertin nauhoitus; kaikkiaan ihan positiivinen kokemus. TFO kyllä hävetti paikoitellen. Toki kyseessä oli nauhoitus, mutta silti niin alkeelliset asiat vaivasivat. Kai sentään torvet voisi virittää?

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki kulttuurikokemuksen: Joulun avaus Turussa
Varsinais-Suomi, 30.11.2008

Tanssia, laulua, Joulupukki ja Turun Linnan tonttu tapasivat ja kuuseen sytytettiin valot. Kävimme myös tutustumassa Tuomiokirkkoon sekä Suurtorin joulumarkkinoihin. Joulun aika alkakoon.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki teatterikokemuksen: Paniikki
Varsinais-Suomi, 30.11.2008

Kolme miestä, veljekset ja lapsuuden kaveri, pohtivat yhdessä elämäänsä. On partio, kiusaaminen, naisjutut, rakkaus, työ yms. Hauska ja samalla hieman surullinenkin tarina. Raahasin miesystäväni katsomaan tätä ja hän piti, vaikka teatteri ei olekaan hänen harrastuksensa.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki teatterikokemuksen: Tukkijoella
Varsinais-Suomi, 30.11.2008

Uusia kasvoja kaupunginteaaterissa ovat Valtteri Roiha, Miska Kaukonen ja Jenni Hakala. He ovat kunnostautuneet Linnateatterin lavalla vahvasti. Jennistä on ollut juttua mm. Turun Sanomissa http://www.turunsanomat.fi/extra/?ts=1,3:1010:0:0,4:10:0:1:2005-06-11,10...
Pentti "Bona" Kotkaniemi vastaa ohjauksesta ja hän sanoo, että :"Tässä tarinassa, toisin kuin tosielämässä, hyvät voittavat ja pahat saavat palkkansa." Tämä on uusittu versio vanhasta tekstistä huumorilla höystettynä. Suosittelen.