yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 1958 tulosta

sailla hankki museokokemuksen: Tampere 1918 -näyttely
Pirkanmaa, 17.05.2010

Tampere 1918- näyttely museokeskus Vapriikissa on loistava otos sodan kauheuksista ja asioista, joista me voimme tässä päivässä oppia. Näyttely on hyvin koottu ja tehokeinoina on käytetty erilaisia ilmaisun muotoja. Vaikka sodan aihe on raastava ja yksityiskohdat valtavan surullisia, lähtee näyttelystä opettavaisin mielin. Sain näyttelystä paljon irti. Varsinkin videopätkät, joilla tamperelaiset kertovat ajatuksiaan sotavuodesta ovat koskettavia. Suosittelen lämpimästi tätä näyttelyä!

Käyttäjän Veetuska kuva
Veetuska hankki sirkuskokemuksen: Cirkus
Paloheinän koulun kenttä - Uusimaa, 14.05.2010
Tekijä: Caliba

Kävin viikonloppuna muksujen kanssa elämämme ensimmäisen kerran sirkuksessa. Esiintyjä oli Sirkus Caliba ja paikka Veromiehen koulun kenttä. Calibalaiset ovat kotoisin Bulgariasta, Ukrainasta ja Ranskasta. Väkeä näytti olevan toistakymmentä, joista alle kymmenen vuorotellen esiintymässä.

Esitys oli ihan mukiinmenevä 4- ja 5-vuotiaalle. Isosisko tykkäsi akrobatiajutuista, jotka olivat äidinkin mielestä esityksen tasokkainta antia (itse asiassa aivan erinomaisia), sekä eläimistä eli villakoirasta, parista kissasta ja kahdesta vuohesta, joiden temput olivat kutakuinkin lavan ympäri tassuttelua (kissoja sai lisäksi silittää, mikä tietenkin on aina huippujuttu tämänikäisille). Sirkuksen Pepito-klovni haki yleisön juokosta avustajia temppuihinsa, mikä oli pojan mielestä mukavinta, sillä hän pääsi esiintymään yleisön eteen lautastemppuun! 

Akrobatiatemppujen lisäksi jonglöörit olivat taitavia, joskin heidän numeronsa kestivät liian pitkään. Juonnoista ei saanut selvää ollenkaan. Lisäksi teltassa oli ensimmäisellä puoliajalla niin kuuma, keskittyminen meni likipitäen kokonaan kuumuudesta selviytymiseen, ja lopulta oli riisuttava paita ja kengät, housuja en sentään ottanut pois.

Kaiken kaikkiaan minulle jäi esityksestä ihan positiivinen fiilis. Sirkus on oikeastaan aika hauska viihdemuoto, niin lapsille kuin mikä ettei aikuisillekin. Moni on purnannut pikkusirkuksen korkeita lipunhintoja (yli 5-vuotiaat 13,90 e ja alle 5-vuotiaat 10,90 e, sylilapset ilmaiseksi, aitiopaikat muutaman euron enemmän). Toki sirkusreissu maksoi ja esitys huokui kotikutoisuutta ja hmm, sanottakoon nyt vaikka itäeurooppalaisuutta, mutta täytyyhän esiintyjien ja avustajien jostakin leipänsä saada ja yritystä oli kuitenkin kovastikin.

Esityksen kesto oli kymmenen minuutin väliajan kera aika tarkkaan puolitoista tuntia, oikein passeli aika ainakin minun nassikalle. Meidän perhe antaa esitykselle kolme tähteä ja suosittelee sitä ainakin alle kouluikäisille.

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Bettina &
koti - Pohjois-Karjala, 05.05.2010
Tekijä: FST, Bettina Sågbom

Bettina & -ohjelmassa Sågbom vieraili Korppoossa taitelija Antonia Ringbomin ja hänen poikansa Tobias Zilliacuksen kanssa/ luona. Oli ilahduttavaa ja innostavaa katsottavaa! Antonia Ringbom oli niin innoissaan elämästä. taiteesta, sosiaalisuudesta ... Riemastuttavaa, että tällaisia ihmisiä on! Näyttelijä Tobias Zilliacuksen persoonastakin valottui uutta.

urheilija hankki musiikkikokemuksen: Radion Sinfoniaorkesterin konsertti!
Märsky - Uusimaa, 03.05.2010

Radion Sinfoniaorkesteri kävi Märskyssä soittamassa. Olen tietenkin aikaisemminkin kuulluut klassista musiikkia mutta vain levyltä. Esitys teki suuren vaikutuksen, ja olisi mukava mennä kuuntelemaan oikeaa konserttia. Harmillisesti koko orkesteri ei ollut paikalla, tosin he eivät kaikki olisi mahtuneet saliin. Toinen harmillinen asia oli ettei meidän palloiluhallia ole tarkoitettu musiikkiesityksille, joten ääni ei kuulunut niin puhtaana kuin oikeassa esityssalissa.

Musiikin lisäksi meille kerrottiin vähän eri soittimista ja muusikon elämästä. En voinut kuvitella kuinka raskasta työtä muusikot tekevät. Siihen kuuluu mm. fyysisen kunnon ylläpitäminen ja konserteissa lämmittelyt sekä loppuverryttelyt.

Aina on mukava saada uutta tietoa ja uusia kokemuksia!

strawberri hankki musiikkikokemuksen: RSO konsertti Märskyssä!
koulu - Uusimaa, 03.05.2010

Märsky oli toiminut muutama vuosi sitten aktiivisesti mukana eräässä kulttuurihankkeessa, ja palkinnoksi saimme RSO:n  esiintymään vain meille, Mäkelänrinteen lukion opiskelijoille ja opettajille !

Myönnän, ettei minulla ollut liiaksi tietoa kyseisestä orkesterista alkuun, mutta hyvin nopeasti sain kiinni heidän toiminnastaan ja tavoitteistaan. Orkesteri soitti Mozartin sävellyksiä ja aina soittamisen välissä kertoi soittimistaan ja orkesterin arjesta. Tämä oli mielestäni todella yllättävä lisä, ja hyvä sellainen. On vaikeaa arvostaa heidän tekemäänsä työtä, jos ei oikeasti tiedä millaista taustatyötä soittaminen vaatii. Toivottavasti kaikki kuuntelimme kun oli siihen tämänkaltainen ainutkertainen mahdollisuus :)

Vaikka joku saattaisi sanoa, että "blaa tylsää", niin itse ainakin koin musiikin todella vaikuttavana ja kauniina - ei ollenkaan tylsänä. En kuuntele klassistamusiikkia juuri ollenkaan itsenäisesti, ja siksi se ehkä nousee jotenkin mielenkiintoisemmaksi kun sitä oikeasti kuuntelee ja vielä niinkin hienon orkesterin soittamana. Todella kaunista ja taidokasta soittamista.

Yllätyin siitä, miten kiva heidän vierailunsa itseasiassa oli. Alkuun hetken ajattelin, että tiedän millaista musiikkia he soittavat ja that's it, on toki hienoa kuulla se livenä, mutta suurempia odotuksia ei ollut. Mutta nämä ihmiset olivat todella hauskoja ja heidän aito halunsa soittamiseen näkyi! Myös plussaa siitä, että vaikka netissä kritisoitiinkin sitä, että jokin niin suuri sinfoniaorkesteri tulee vain yhdelle koululle esiintymään, oli hienoa miten he ottivat meidät oikeana yleisönä vastaan, eikä vain "pikkujuttuna" muiden isojen konserttien keskellä.

musiikki1 hankki musiikkikokemuksen: RSO koonsertti
Mäkelänrinteen uimahalli - Uusimaa, 03.05.2010

Koulussamme oli RSO:n konsertti. En pitänyt siitä niin paljoa, että haluaisin kokea sen uudestaan. Olen kuitenkin tyytyväinen, että koin sen kerran. Oli se kuitenkin uusi kokemus.

Buipero hankki musiikkikokemuksen: RSO
Uusimaa, 03.05.2010

SInfoniaorkesteri RSO:n esitys oli itselleni hyvä kokemus sillä en ole pitkään aikaan kuullut sen tyylistä musiikkia paikan päällä,  enkä muutenkaan ole varmaan sinfoniaorkesterin esitystä kuullut mutta normaalin orkesterin esityksissä olen ollut. Mukava ja piristävä kokemus keskelle koulupäivää.

ronze hankki musiikkikokemuksen: RSO
Koulu - Uusimaa, 02.05.2010

RSO:n esiintyminen oli aika hieno, koska en ole koskaan ollut sen tyyppisessä konsertissa ja vaikka minua ei sen tyylinen musiikki oikein innosta niin silti se oli ihan mukava kuunnella. Kokonaisuutena hyvä paketti, mutta kun istui takana niin ei oikein kuulunut mitään ja osa jutuista meni vähän ohi.  

Jusspe hankki musiikkikokemuksen: RSO:n konsertti
Uusimaa, 02.05.2010

Yleisradion orkesteri tuli soittamaan koulullemme jonkinlaisena palkintona ja täytyy sanoa, että mielestäni se oli oikein onnistunut konsertti, vaikkakin olisivat voineet soittaa vähän pidenpäänkin. En ole koskaan ennen käynyt tällaisessa konsertissa ja se olikin positiivinen yllätys. Pidin erityisesti siitä, kun jotkut soittajista pääsivät esittelemään soittimiaan. Hyvä RSO! Ja kiitokset mahdollisuudesta päästä kuuntelemaan.

-Jussi

jjassuu hankki musiikkikokemuksen: RSO:n konsertti
Uusimaa, 29.04.2010

 Koulullemme tuli soittamaan RSO ja tämä oli ensimmäinen kerta seuraamassa tämän tyyppiistä konserttia. Koulumme teknologiassa oli jotaii pielessä ja itse istuin aika kaukana, joten kaikkea puhutta ja selityksiä ei kuulunut. Musiikki itsessään oli melko tunnelmallista ja oli kiva seurata soittajien nopeita liikkeitä soittaessaan, ja miten orkesteri yhdessä ryhmänä loivat kokonaisuuden. Soittajat kertoivat myös soittimistaan ja soittotaustoistaan. Itselläni ei ole kauhean vankaa kokemusta tai tietoa soittimista, orkesterista tai tämän tyylisestä musiikista, joten olisi ollu helpompi ymmärtää jos olisi enemmän pohjatietoa. Kaikenkaikkiaan uusia ja omin puolin sekä mielenkiintoinen että ainutkertainen kokemus. 

Hyre hankki musiikkikokemuksen: RSO:n konsertti
Uusimaa, 29.04.2010

Koulullamme kävi soittamassa Radion sinfoniaorkesteri. En koskaan ollut kuullut enne paikanpäällä sinfoniaorkesteria. Odotukset eivät olleet korkealla, mutta yllätyin positiivisesti. Musiikki kuulosti hyvältä ja soittajien kertomukset työstään olivat mielenkiiintoisia. Kyllä klassinen musiikki kuulostaa hienolta, kun on paljon soittajia. Konsertti olisi voinut olla mielestäni vielä pidempi. En panisi pahakseni jos tulisivat uudestaan soittamaan koulullemme.

kkarla hankki musiikkikokemuksen: RSO:n konsertti
Uusimaa, 29.04.2010

Koulullemme tuli soittamaan sinfonia orkesteri palkintona kahden vuoden takaisesta kilpailusta. Kokonaisuudessaan soittimet kuulostivat todella hienoilta yhdessä. Loppu minuuteilla alkoi kumminkin vähän tylsistyttää, koska soitto oli koko ajan aika saman kuuloista ainakin minulle. Tylsistymistä edisti suuresti se, että istuin salin takana ja mikrofonit eivät toimineet, joten en kuullut mitään mitä kapelimestari puhui laulujen välillä. Opin kuitenkin, että eri soittimien soittaminen on erittäin haastavaa vaikka se ei välttämättä siltä näytäkään. Saimme myös kuulla enemmän torvisoittimesta ja sen soittamisesta.

tumbanjo hankki musiikkikokemuksen: Rso sinfonia orkesteri
Uusimaa, 29.04.2010

Mielestäni Rso:oon konsertti oli hieno kokemus. En ole aikaisemmin kokenut mitään vastaavaa. Musiikki ja soitanta oli todella hienoa ja voimakasta. Se toi myös hyvää vaihtelua koulupäivään.

kkkkkk hankki musiikkikokemuksen: RSO:n konsertti
Uusimaa, 29.04.2010

Konsertti oli ihan kiva kokemus. Harvoin tulee käytyä missään konserteissa, ei oikeen vapaa-aika riitä. Kiva, että koulupäivän aikana järjestetään tällaisia juttuja. Oli myös hauska oppia uusia asioita eri soittimista.

tiina- hankki musiikkikokemuksen: RSO:n konsertti
Mäkelänrinteen uimahalli - Uusimaa, 29.04.2010

Sinfoniaorkesterin konsertti oli mielenkiintoinen kokemus. Soitto oli todella taidokasta ja hyvää, mutta kun soittajat ja kapelimestari puhui, niin sitä ei kuulunut yläkatsomoihin asti. Tässä olisi voinut käyttää mikrofonia. En ollut ennen käynyt kuuntelemassa mitään tämäntyylistä konserttia, mutta kokemus oli ainutlaatuinen. En kyllä luultavasti enää ikinä mene tuollaiseen konserttiin , mutta klassinen musiikki sopii mielestäni hyvin esim. balettiin.  En oikein tiennyt, että mitä katsoa konsertissa, kun ei soittajia oikein jaksanut katsella koko aikaa. Olisin kaivannut konserttiin jotain muutakin, kuin musiikkia esim. tanssia. Mutta  konsertti oli kyllä kiva kokemus!